1. Mortal Kombat 11 voor Nintendo Switch draait op 60fps

Mortal Kombat 11 voor Nintendo Switch draait op 60fps

En de game krijgt meer dan 30 personages

Tijdens een interview met Game Informer heeft Mortal Kombat 11-regisseur Ed Boon verteld dat de Switch-versie van de game draait op 60fps. Ook vertelde hij meer over het aantal personages in de game.

Gezien de minder krachtige hardware van de Nintendo Switch waren sommige fans ongerust over de framerate van de game op Nintendo's platform. Boon bevestigt dat de Switch-versie net als de andere versies op 60fps draait en 'er goed uitziet' en 'door en door Mortal Kombat 11' is. Fatal blows draaien in alle versies overigens op 30fps, zodat er volgens Boon meer effecten in beeld kunnen worden gebracht en personages in hogere resoluties kunnen worden getoond.

Daarnaast onthulde Boon dat de game start met 25 personages en 'ergens in de 30' eindigt. Zoals gebruikelijk krijgt de game een aantal dlc-vechters, die later worden onthuld en uitgebracht. Gisteren werd het personage Cetrion onthuld. Ook vertelt Ed Boon dat hij graag een personage uit de volgende Rocksteady-game in Mortal Kombat ziet.

Bekijk hier het volledige interview, waaruit ook blijkt dat dat ontwikkelaar NetherRealm en Marvel ooit gesprekken hebben gehad over een game.

Mortal Kombat 11 is de eerste Mortal Kombat-titel op een Nintendo-platform sinds Ultimate Mortal Kombat op de Nintendo DS in 2007. De Switch-versie lanceert op 9 mei. De PlayStation 4- en Xbox One-versie verschijnen op 23 april.

Mortal Kombat 11

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Bijzonder. Mortal Kombat X ps4 (30 fps). Mortal Kombat XI Nintendo Switch (60 fps).

  Hoeveel grafische kracht gaan ze het raam uit sodemieteren bij de console verises?


  Edit: man ik lees nu dat ze de vette moves (bottenbrekers/fatalities) WEER in 30 fps gaan gooien. Een verschrikking. Wanneer gaan ze dat hele 30 fps eens de deur uit gooien. We kijken toch ook geen zwart wit films meer?
 • @Jelster
  "Boon bevestigt dat de Switch-versie net als de andere versies op 60fps draait en 'er goed uitziet' en 'door en door Mortal Kombat 11' is."

  Dus net als ps4 is de switch 60fps… Alleen de killer blows zijn overal 30.
 • @san5324

  Maar ziet er nog beter uit op de PS4 pro en xbox 1 x.
 • @CyberFl

  Da minde nie?
 • @CyberFl

  Dat laatste zou best wel kunnen ja, maar ja is ook niet meer dan logisch..
 • @san5324

  Inderdaad logisch, haha. Op de XOX zal het er wel het beste uitzien! :O
  Iets met open deuren intrappen… XD
 • @Piet S.

  :) yup.
 • @CyberFl

  Maar in handheld mode vind ik de graphics op de Switch toch een stuk indrukwekkender. :P
 • @Jelster

  Ik zie daadwerkelijk het probleem van 30fps niet. Heb er nog nooit hoofdpijn van gekregen. Ben er nooit slechter in een game door geworden/nooit minder pro.
 • @Meta_coola

  Ligt eraan wat voor game. In een fighter of een snel racespel is 60fps imo een must.
 • @Jelster
  Huh, bijna alle films die jij nu tegenwoordig nog kijkt zullen toch nog steeds in ‘low frame rate 24fps’ zijn.
  Want HFR(48fps) is niet echt massaal doorgebroken geloof ik in de film wereld want actie ziet er heel onrealistisch scherp uit( dat terwijl jou ogen bij snelle bewegingen ook niet alles tussen begin en eind scherp houden. Alles ertussen is wazig.
  Dus we kijken dan geen zwart dit films meer maar veel films volgens mij nog altijd in 24fps.

  En de fatalities doen ze bewust 30fps omdat ze dan hogere details toe kunnen voegen, en bij de fatalities is de actie toch al gestopt dus ik kan me niet indenken dat je daar heel veel hinder van krijgt.
  Het is dan toch min of meer een in game cutsceme.

  Dus ik vind de keuze van 60fps tijdens vechten slim, je kijkt dan toch niet zo naar details. En bij de fatalities 30fps omdat je dan nu net wel op details let.
  Slim gebruik maken van mindere hardware.
  Maar hoe het uitpakt ben ik wel benieuwd heen.
 • 'De Switch-versie lanceert op 9 mei april.' I'm confused hahaha! Wel goed nieuws trouwens. Is het alweer 12 jaar geleden dat er een MK naar een console van Nintendo werd gebracht, wow!
 • @Rickachu oeps, dat was nog een overblijfsel van mijn aanpassing. De Switch-versie komt in de VS op 23 april, maar hier pas op 9 mei :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren