1. Motion controls verplicht in Pokémon: Let's Go

Motion controls verplicht in Pokémon: Let's Go

Het zit hem in de pols

The Pokémon Company vertelt Eurogamer dat motion controls verplicht bij het gooien van ballen in Pokémon: Let's Go, Pikachu/Eevee!.

In Pokémon Go moeten spelers swipen om een bal te gooien. Een logische aanname zou zijn dat dit in Pokémon: Let's Go op een soortgelijke manier werkt. De woordvoerder van The Pokémon Company vertelt echter dat Let's Go zelfs in handheld-modus niet zo werkt. "De controls zijn niet touchscreen zoals op mobiele telefoons, omdat een Switch een stuk zwaarder is," aldus de woordvoerder.

Pokémon: Let's Go

Ook vertelt hij dat "spelers in handheld-modus met beide Joy-Cons aangesloten nog steeds moeten bewegen om te richten". Vervolgens gooien spelers de bal door op een knop te drukken.

Dit is niet de eerste keer dat motion controls verplicht zijn in Nintendo Switch-games. In sommige shrines in Breath of the Wild bijvoorbeeld moeten spelers ook bewegen om puzzels op te lossen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

 • Oh god
 • Switch te zwaar? Pokemon Quest speelt het best met touch. Onzin dus.

  Play how you want, behalve bij pokemon.
 • Oftewel met de Pro Controller richten en vervolgens met de 'A' knop gooien (in docked modus dan)?
  Als het richten net zo goed werkt als in BotW, dan ben ik tevreden.
 • @Piet S. GadPIET, waar haal jij de info vandaan dat de game speelbaar is met de pro controller?
 • @Richh
  Gyro is ingebouwd in de Pro Controller en in het fimpje wordt gezegd dat je de game KUNT (dus niet moet) spelen met één joycon.

  Ook is kun je undocked spelen met aangesloten joycons, wat qua besturing hetzelfde is (richten met gyro en gooien met een knop), dus het zou me verbazen als het NIET mogelijk is om met de Pro Controller te spelen, eerlijk gezegd.
 • @Piet S. Gooien met de pro, dat kan ook. GO staat voor bewegen, dus knopjes zouden minder nadruk kunnen hebben.
 • @Richh
  Ik dacht al ergens gelezen hebben dat knoppen wel gebruikt zouden gaan worden voor het gooien van Pokeballs, in sommige situaties.

  Maar gooien door een beweging te maken zou inderdaad ook kunnen ja!
 • Een keuze hierin zou fijn zijn.
 • Een nadruk dat het voornamelijk over motion-gyro controls gaat zou wel aangenaam zijn. Titel is wat misleidend op deze manier.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren