1. Multiplayer Halo Infinite is free-to-play

Multiplayer Halo Infinite is free-to-play

Draait in 120 fps op Xbox Series X

De multiplayer van Halo Infinite is op Xbox One, Xbox Series X en pc free-to-play.

Dat heeft Microsoft bevestigd. Alle gamers op Xbox Series X, Xbox One en pc kunnen dus geheel gratis met de multiplayer aan de slag. Gisteren lekte het nieuws al uit via een melding op de website van de Engelse speelgoedwinkel Smyths Toys, maar via het officiële Twitter-account van Halo werd het gisteravond bevestigd.

Ook bevestigd is dat de multiplayer in 120 frames per seconde op Xbox Series X draait. Het is niet bekend in hoeverre dit de resolutie van de game beïnvloedt. Ook is niet aangekondigd op hoeveel fps de multiplayer op andere systemen loopt, al is dit op pc waarschijnlijk afhankelijk van de aanwezige hardware.

De singleplayercampagne van Halo Infinite kost wel geld, al is het niet bekend of het afzonderlijk uitbrengen van de multiplayer de prijs van het spel beïnvloedt. Halo Infinite moet eind dit jaar uitkomen op Xbox Series X, Xbox One en pc.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Cool. Dan hoef ik dus geen geld uit te geven om van deze game te kunnen genieten.

  Ik vraag me wel af of dit zakelijk verstandig is. Bijna niemand speelt Halo voor de campaign denk ik. Natuurlijk loop je er even doorheen maar wanneer de MP gratis is en de MP is eigenlijk waar Halo om gaat…waarom dan betalen voor de campaign?

  Ik verwacht daarom een Fortnite verdien model. 5 euro betalen voor ander kleurtje helm vizor oid.(die je dus zelf niet eens ziet…)
 • @Ramirez
  Halo is juist ook bekend geworden om de co-op gameplay in de campaign. Ik (en vele anderen) genieten juist ook van de campaign en 't verhaal. Alleen jammer dat het verhaal de laatste delen een beetje is ingekakt.
 • @Gaaiz
  Inderdaad. Ik kijk juist uit naar de epische campaign waardoor ik van de serie ben gaan houden en het naast Mario en Zelda is komen te staan qua favoriete franchises. Eigenlijk is het dankzij de fantastische Halo boeken al de Zelda franchise voorbijgestreefd wat overal feel betreft. Maar ja, 'dat' feel van de Wind Waker is zo akelig goed hè :)

  Online MP doe ik hooguit een maand en raak er dan op uitgekeken. Ik denk dat ik de campaigns van de Halo games wel een keer of 6 heb doorlopen. Zeker Halo 3 doe ik minimaal jaarlijks een playthrough sinds launch.

  Echter missen de 343 Halo's iets aan episch gevoel, dus ik hoop dat deze back-to-basic themed (Combat Evolved look a like) weer wat van dat Bungie goodness gaat opleveren.
 • @Ramirez
  Ze willen van deze Halo een platform gaan maken dat de komende tien jaar meegaat. Dat lijkt te duiden op nieuwe verhalende content na verloop van tijd, maar we kennen natuurlijk ook modi als Firefight en Forge. Daar wil een groot deel van de fans zeker voor betalen denk ik.
 • @That Mr Awesome

  Ze zullen er vast ook wel goed over nagedacht hebben. Ben erg benieuwd naar hoe ze het aan gaan pakken en hopelijk komen ze snel met info.

  Vind het verder wel erg stil rondom de nieuwe consoles. Er is eigenlijk nog niks bekend.
 • @Ramirez
  Ja hè! Voelt heel raar inderdaad, ze komen al best wel snel uit. Op een E3 krijg je dan alles in een keer te horen, nu alles uitgesmeerd. Maar komende weken schijnen er weer presentaties te komen gelukkig.
 • @Ramirez duidelijk geen Halo fan. Ik heb nog nooit online multiplayer gedaan. Ik speel Halo juist alleen voor de campaign. Beste coop shooter die er is. ;)
 • @Robskeee +1
 • Goede move denk ik. Aan alles merk je dat Xbox heel graag wil dat Halo weer relevant wordt als een van de grootste shooters. Wil je de concurrentie aan gaan met CoD (Warzone) en Fortnite, dan moet je bijna wel free to play gaan om je playerbase groot genoeg te houden. Ook omdat je de PlayStation spelers al niet bereikt.

  3 belangrijke zaken die komende maanden duidelijk moet worden zijn denk ik belangrijk om te bepalen of het succesvol wordt.

  Hoe gaan ze om met crossplay?

  Hoe gaan ze geld verdienen? Er lijkt een battlepass systeem aan te komen. 'Real money lootboxes' zitten er niet in volgens 343, maar ongetwijfeld wel andere microtransacties.

  Hoe houden ze hackers en cheaters buiten de deur nu het erop lijkt dat ook de Xbox gold paywall verdwijnt?

  En als laatste vraag ik me nog af hoe het werkt met die framerate. Mijn nieuwe tv heb ik uitgezocht met het oog op gaming, dus ik kan op 120 FPS gaan spelen. Maar het merendeel van de console spelers waarschijnlijk niet, die zullen door hun scherm gebonden zijn aan 60. Levert dit geen oneerlijk voordeel op?

  Nog veel vragen te beantwoorden dus, maar de stap naar free to play kan ik begrijpen. Benieuwd of dit gaat opleveren wat ze voor ogen hebben.
 • @That Mr Awesome
  Dat levert inderdaad oneerlijk voordeel op. Maar ik vermoed dat de wereld daar massaal schijt aan gaat hebben komende gen :P
 • @That Mr Awesome
  Jij speelt weer tegen PC-spelers die 144-240hz kunnen spelen, mits ze met een controller spelen. Dus ook jij bent in het nadeel. Ik denk niet dat ze je de mogelijkheid geven om crossplay uit te zetten, maar misschien ook wel.

  Misschien houden ze ook in de matchmaking rekening met de fps.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren