1. Multiplayer keert wellicht terug in Assassin's Creed

Multiplayer keert wellicht terug in Assassin's Creed

CCO Serge Hascoet vindt multiplayer belangrijk voor social-gaming

Ubisoft is aan het kijken wat de opties zijn voor de terugkeer van een multiplayer-modus in Assassin's Creed. Volgens Chief Creative Officer Serge Hascoet is multiplayer een belangrijk onderdeel van social gaming. Assassin's Creed Unity was de laatste game met een multiplayer-modus.
Assassin's Creed Odyssey

In een interview met Game Informer vertelt CCO Hascoet dat Ubisoft ideeën heeft voor een mogelijke multiplayer-modus, maar dat ze wel uniek willen. Battle royale wordt volgens hem al door te veel bedrijven ingezet, maar het succes van Fortnite geeft Ubisoft wel het idee dat ze ook met zo'n ludiek en creatief idee moeten komen. 'Van de tig ideeën kunnen we hopelijk met een paar verder om uit te werken', aldus Hascoet.

Ubisoft implementeerde multiplayer-modus in meerdere Creed-games waarbij de speler zich als een Non-Playable Character moest vermommen om doelen en andere spelers uit te schakelen. Hierna kwam de modus met een nieuw systeem wat meer ging over samenwerken dan competitie. Multiplayer werd geschrapt uit Rogue, Syndicate en Origins, en er zijn voor nu ook geen plannen om een multiplayer-modus te maken voor Odyssey.

Assassin's Creed Odyssey

Assassin's Creed Odyssey is voorlopig de laatste game die Ubisoft gaat uitbrengen in de franchise. Odyssey is qua oppervlak een van de grootste games ooit gemaakt uit de serie. Lees op IG de review van Odyssey en hoe het op alle vlakken beter is dan Origins.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • Pvp no thanks . Co-op Yes please.
 • @Meta_coola
  Ik wil juist multiplayer terug zoals dat bij de eerste MP AC games was.

  Geef mij maar een grote stad waar je met 60 tot 100 man in kan en dan allemaal 1 leven. Dan gaan mensen tenminste stealtht spelen. Zorg er dan voor dat als je een kill maakt je bijvoorbeeld een aantal seconde onzichtbaar wordt zodat je je weer kan verbergen in de menigte. Beloon echte stealth kills met verbeterde vaardigheden en ik denk dat je een erg mooie game mode hebt.

  Ik zie die vernieuwingen liever dan weer een AC game met meer van hetzelfde
 • @blue_blade_3

  Nee sorry pvp zie ik echt niet zitten en een soort van Battle royale modus helemaal niet. Een co-op modus zie dan wel weer zitten.


  Anyway zin om morgen eindelijk aan Odyssey te beginnen, de reviews liegen er niet om en is het gewoon weg een goede game.
 • @Meta_coola
  Brotherhood had een briljante MP. Ik heb zo hard zitten lachen wanneer mensen de decoys in de rug staken. Ik zie mij wel gaan met een paar buddies stealthy mensen afmaken.
 • @Meta_coola
  Mag je vinden natuurlijk. Jij houdt van de huidige AC games dus jij hoeft geen verandering. Logisch. Ik vind de huidige games erg middelmatig en zie dus graag vernieuwing.
 • @blue_blade_3
  Assassins Creed moet nu minstens 3 jaar de ijskast in vind ik. Er zijn er zoveel verschenen de laatste jaren. Er moet zeker het een en ander veranderen want ik heb gameplay beelden van Odyssey bekeken en het is gewoon Origins in Griekenland, daarom heb ik geen interesse in de game. Hopelijk gaat ubisoft hun beleid veranderen maar ik zie het zo nog niet gebeuren eigenlijk ($$$).
 • @blue_blade_3

  Verandering heb ik niks op tegen. Maar ik heb wel iets tegen pvp en al helemaal tegen battle royale.

  En met Origins is AC veranderd, Origins (en nu ook odyssey speelt totaal niet het zelfde als de voorgaande delen. Maar van mij mogen ze met volgende deel best wel weer de gameplay aanpassen

  Overigens is Odyssey verre van een origins reskin.
 • @Meta_coola
  Ik vind Odyssey wel een kopie van Origins. Behalve de dialoog opties (die nergens op slaan eigenlijk) is er niets nieuws toegevoegd.
 • @Cypher

  Er is wel wat meer vernieuwing dan enkel de dialoogopties ( die overigens echt impact hebben op het verloop van het verhaal en precies passen bij de vernieuwde Animus )
 • @Meta_coola
  Welke vernieuwingen zijn er dan nog meer ?
 • @Cypher

  De combat is door het ontbreken van een schild veranderd, nation Battles zijn nieuw, het mercenary systeem is nieuw. Het misschien allemaal al in andere games gedaan maar dat betekent niet dat het dan ook gelijk geen vernieuwing is voor Assassin's Creed.
 • @Meta_coola
  Ik vind het argument de combat is anders wel zwak. Tot en met Syndicate had je géén schild, bij Origins wel, nou oké prima het is tenslotte een 'vernieuwing' dan halen ze het vervolgens bij Oddyssey eruit en dan zou het plots weer vernieuwend zijn? Dat vind ik gewoon jammer.
  Daarnaast stoor ik mij ook aan het feit dat het weer Assassin's Creed genoemd wordt terwijl je blijkbaar geen Assassin bent. Krijg een beetje hetzelfde als bij blackflag.
 • @AWESOMEDUDE3

  Mja de combat van voor origins was sowieso anders toen was het nog geen hit boxes based combat.


  Ondanks de assassins brotherhood er niet in voor komt heeft het verhaal wel degelijk een connectie met de AC lore. (nogmaals de Assassins en templars zijn eigenlijk maar een onderdeel van een groter geheel. Zolang de Isu en hun artefacten er in voor komen is het een AC game imho)
 • @Meta_coola
  "….de dialoogopties ( die overigens echt impact hebben op het verloop van het verhaal en precies passen bij de vernieuwde Animus )"

  Heb je daar nu eindelijk uitleg over dan? Of ben je net als vorige keer gewoon uit je nek aan het lullen? Toen had je het er ook al over dat het in de game paste en de verklaren was, maar toen ik om een uitleg vroeg was je reactie dat je het nog niet wist omdat je de game niet gespeeld had.

  Je mag de game(s) tof vinden, maar praat dit soort zaken nou niet goed totdat er op zn minst een uitleg over gegeven wordt. Want nogmaals; keuzes die impact hebben op het verhaal in een game waar je herinneringen van anderen herleefd slaat werkelijk waar helemaal nergens op. Dan hadden ze het lekker AC: timetravel moeten noemen
 • @blue_blade_3

  Sorry maar het is gewoon weg simpel de Animus is aangepast ik zie lore wise niet in waarom dat onlogisch is.
 • @Meta_coola
  Als dat genoeg is voor jou om het als logisch te beschouwen dan ben je niet serieus te nemen. Je accepteert gewoon alles omdat het AC is. #fanboy
 • @Meta_coola Hier ben ik 100% mee eens de co op in Ac Unity was echt tof

  Ergens hoop ik nog steeds op een Assassin's creed singleplayer co op omdat het mij echt ongelooflijk gaaf lijkt om echt in een creed te zitten..
 • Doe maar geen PvP. Kan me nog voor de geest halen de meest rare deaths door lang of door andere ding.
 • Ik weet niet, maar ik heb zo het gevoel dat reviews er erg op gericht zijn om Ubisoft te vriend te houden. Ik lees halve negatieve epistels of lange alinea's met wat beter had gekund/gemoeten en een conclusie vol minpunten, en toch zie ik dan een hoog eindoordeel.

  Een voorbeeld: "for me personally, it was a tad exhausting (…)" en dan toch een 8,5 scoren.

  Of: "Assassin's Creed Odyssey seems to be the series paroxysm: wider, richer and deeper than every other episode, the game still suffers from repetitiveness. (…) If you want to explore this endless Greek world inhabited with brilliant minds of their time, you will have to go through more of the same fetch quests the series has dealt with for so long". En dan toch een 8 geven.
 • @barton bij de gebruikers wordt het wat minder goed ontvangen:

  https://www.metacritic.com/game/playstation-4/assasns-creed-odyssey

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren