1. Nintendo komt voorlopig niet met een N64 Classic Mini

Nintendo komt voorlopig niet met een N64 Classic Mini

Nintendo geeft duidelijkheid

Fans hoeven voorlopig niet een N64 Classic Mini te verwachten, aldus Reggie Fils-Aime, president van Nintendo of America.

Hij praatte met Kotaku over de online service op Switch en een mogelijke N64 Classic Mini kwam ook ter sprake. "Ik zou nooit iets uitsluiten, maar ik kan je vertellen dat de N64 Classic niet op onze geplande horizon te zien is".

Daarmee lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat een miniatuurversie van de Nintendo 64, vergelijkbaar met de NES en SNES Classic Mini, dit of begin volgend jaar uitkomt.

"We waren er duidelijk over toen we de eerste twee Classic-consoles maakten, dat dit gelimiteerde kansen waren voor ons als een bedrijf om de overstap van Wii U naar de Switch te maken", aldus Fils-Aime. "We zijn ook erg duidelijk naar de consumenten toe dat onze klassieke content meer en meer op onze online service te vinden zal zijn."

Nintendo 64

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • "We zijn ook erg duidelijk naar de consumenten toe dat onze klaseke content meer en meer op onze online service te vinden zal zijn."

  Dit klinkt positief! Misschien dus wel N64 games op de Switch (ergens in de toekomst)..?
 • @Piet S.

  Zou mooi zijn, maar dan moeten ze de SNES games niet vergeten.
 • @Luigi1985

  True!
 • @Piet S.

  Ik vind het zojuist niet positief.
  Als alles via online gaat via Nintendo, kan je na gaan dat het uiteindelijke offline word gezet, en toekomstige switch vervolger zal dan wel weer zulke dingen weer opnieuw uitbrengen, Kortom dan blijf je elke keer zelfde game betalen bij volgende generatie.

  Met de Mini serie, heb je ze nog fyeke en de kwalitijd tussen console en mini is gewoon het zelfte alleen je hoef het niet elke keer opnieuw te kopen + het is nog goedkoper ook!
 • @Darkempire

  Als je je games nu digitaal koopt, dan heb je toch exact hetzelfde "probleem" + ik veracht dat Nintendo in de toekomst eindelijk ook wel eens een keer gaat komen met een 'buy once, play always' concept. Tenminste, dat mag ik hopen…

  Mini consoles zijn wel leuke collectors items (ik heb ze beide)! Dat zeker!
 • Natuurlijk zegt Reggie dit. Ze willen hun online service juist promoten.
 • @Meccorr

  Ik zie liever dat er N64/GC games naar de Switch komen, dan dat er nog meer mini consoles uitkomen. Jij niet dan..?
 • @Piet S.
  Daar ben ik het ook wel mee eens!
 • @Piet S.
  Ik niet. Die minicollecties zijn veel leuker dan mondjesmaat een klassieker online toegeworpen krijgen. Kijk met wat voor Nes meuk ze nu weer komen op de Switch. Doe mij maar zo'n leuk hebbedingetje met meteen +20 klassiekers. Mogen de sales gaan kelderen van de Switch (en dat hoop ik zo met de huidige suffe line-up), dan verschijnt het alsnog.
 • @SmartTies

  Waarom heb je niet liever alles centraal op 1 console staan? Buiten het feit om dat het leuke collectors items zijn, is het maar onhandig dat alles aangesloten moet worden, etc. en dan heb ik het nog niet eens over andere beperkingen van die kleine apparaatjes.
  Ook kunnen games op de Switch snel toegevoegd worden en op de mini consoles niet (ik bedoel natuurlijk op de legale manier vanuit Nintendo).

  En 'huidige suffe line-up'? Haha. Dat is jouw mening. ;-)
 • @Piet S.

  Denk dat hij bedoelt niet maanden te willen wachten op een specifieke game. NES games op Nintendo Online zijn grappig, maar ik koop liever gewoon de games die ik wil nu gelijk.
 • @Shuckles

  Ja, maar ja… Of je nou maanden moeten wachten op de release van die specifieke mini console of je moet maanden wachten op die bepaalde game(s), dat maakt natuurlijk geen verschil.
 • @Piet S.
  Komop Piet, er is daadwerkelijk één winkeknaller dit jaar. En buiten dat ik persoonlijk Smash Bros. echt boring vind, is het verder allemaal b-garnituur. Gelukkig hebben ze wat Indiegames gekregen die fantastisch zijn (Celeste bijvoorbeeld), maar die zijn 9 van de 10 keer ook op andere consoles verkrijgbaar.
  Het kruid is in het launchjaar voor 2 jaar meteen verschoten. Ik hoop dat ze 2019 dan maar gaan rocken.

  btw. Ik hoef niet alles op 1 console te hebben. Games speel ik uit en op wat Drop7 (phone) en local multiplayer na, speel ik daar bijna nooit iets tussendoor. Alles wat relevant is staat toch al aangesloten en heeft enkel een remote klik van de receiver nodig om te schakelen.

  Momenteel vieren Indie ontwikkelaars hoogtijdagen op de Switch. Nintendo gaat ze sowieso tevreden houden en niet zoals op de Wii (U) een VC online gooien en zorgen dat ze Indies afstoten. Je kan er gif op innemen dat die N64 games er voorlopig niet gaan komen. En wanneer de tijd rijp is, dan 1 per kwartaal. Nee, doe mij maar een MiNi64
 • @SmartTies

  - Vorig jaar had je: Breath of the Wild & Super Mario Odyssey (met daarnaast: Splatoon 2, ARMS, Mario + Rabbids, Fire Emblem Warriors, Xenoblade, etc.).

  - Dit jaar heb je: Pokemon (2 versies) & SMASH (met daarnaast: Kirby, Mario Party, Mario Tennis, Octopth, etc.).

  - Volgend jaar krijg je (waarschijnlijk): Bayonetta 3, Metroid Prime 4, Luigi's Manion 3, Animal Crossing, etc.

  Ik snap in de verste verte niet hoe je dat 'suf' kan/durft te noem. Serieus.
  Daarnaast heb je inderdaad nog en bult aan indie games, een hoopje aan leuke/vette 3rd-party games & (enhanced) ports.

  Dus nogmaals: Suf? Nog niet bijna.
  Dat dat jouw mening is… Dat mag natuurlijk wel! ;-)


  En wat betreft die mini consoles: Ieder z'n voorkeur. Dat blijkt. :-)
 • @Piet S. Ja heb ik natuurlijk ook wel het liefst. Lekker Mario 64 of Ocarina of time spelen op switch in handheld mode lijkt me heel vet. Helaas doet Nintendo toch zijn eigen ding dus denk dat dit nog wel even gaat duren.

  Misschien komt er een heruitgave van een gameboy (mini) ???
 • @Meccorr

  Dat zou toch top zijn! Ik denk helaas dat dat nog wel even duren, ALS ze überhaupt ooit komen… :-(

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren