1. PSN-naam veranderen vanaf morgen mogelijk

PSN-naam veranderen vanaf morgen mogelijk

De verandering wordt alleen door PlayStation 4 ondersteund

Morgen lanceert een nieuw aspect van PSN Online. Het wordt mogelijk om je PSN-naam aan te passen. Dit is voor veel PSN-gebruikers een voordeel, omdat sommige nog kampen met een kinderachtige of achterhaalde naam.

Op de website van Playstation Network is al een pagina aangemaakt met veelgestelde vragen. Hierin wordt ook duidelijk vermeld dat het veranderen van je naam niet wordt ondersteund door games die voor 1 april 2018 ontwikkeld zijn. Games die zijn uitgekomen na deze datum kunnen als het goed is de id-verandering wel aan, maar er zijn uitzonderingen. Een remastered versie van een game die oorspronkelijk uitkwam in 2003 zal de id-verandering niet ondersteunen. Om zeker te weten of je problemen gaat ondervinden met games die voor die tijd zijn ontwikkeld, is het mogelijk om de lijst te controleren die PlayStation Network heeft geplaatst.

PSN

De verandering werkt overigens alleen voor een PS4-account. PS3-gebruikers en PS Vita-gebruikers moeten het helaas met hun oude naam doen. Het is mogelijk om je naam eindeloos vaak te veranderen op de PS4, maar dit is alleen de eerste keer gratis. Daarna kost het tien euro per verandering en gebruikers met een PlayStation Plus-account betalen hier vijf euro per keer voor. Je oude naam terug veranderen kost geen geld, maar hiervoor moet je wel contact opnemen met PlayStation Support.

Wil jij je PSN-naam veranderen? Kies dan alvast een nieuwe gebruikersnaam met onze naamgenerator en laat hieronder weten welke briljante PSN-namen je tegen bent gekomen!

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • Ik heb mijn naam als sinds 2007, dit is dan al een soort tweede naam voor mij geworden. Gelukkig - vind ik zelf - mijn naam nog steeds prima.
  Als ik overigens iets van XxXP$ssySl4er420 had geheten had ik dit waarschijnlijk wél aangepast.
 • @AWESOMEDUDE3

  Ik al van 2002 tijdens de PS2 network bèta, geen zin om nu te veranderen.
 • De kans met veranderen van je naam is dat je je voortgang in multiplayer games verliest . veel singleplayer games hebben de voortgang op de PlayStation staan.
 • @andre.vanvliet.146
  Dit lijken wel Nintendo-praktijken. Niet verkeerd bedoeld, maar dit soort haken en ogen zien we vaker bij het online netwerk van Nintendo. Je verliest dus mogelijk je progressie?

  Sowieso begrijp ik niet wat ze dachten toen ze PSN bouwde. Je zorgt toch voor een UID, die los staat van de naam…
 • @CerandoX.nl
  Ik heb ooit wat database lessen gehad. Het eerste wat mij geleerd werd was een UID aan te maken die niet kon/mocht veranderen.
  Hier hadden ze bij Sony destijds duidelijk geen boodschap aan.
 • Echt belachelijk dat zoiets geld kost en je in principe gaat betalen om je te laten bestelen door Sony:

  Your previous Online ID may remain visible to you and other players in some area’s.

  You may lose progress within games, including game saved data, leaderboard data, and progress towards Trophies.

  Parts of your game and applications may not function properly both online and offline.

  You may lose access to content (including paid-for content) that you may have acquired for your games including content like add-ons and virtual currency.

  Vooral dat laatste mag IG wel opnemen in de tekst van dit artikel.
 • @Ramirez
  De eerste keer is gratis, hoezo betalen?
  En als bovendien zo wispelturig bent om twintig keer je naam te wijzigen moet je niet moeilijk gaan lopen doen dat het je geld kost.
 • @AWESOMEDUDE3
  Daarnaast kan je het ook altijd terugdraaien (gratis) als je voortgang bent verloren die je echt graag terug wilt.

  Het is niet ideaal, maar voor mensen bij wie alleen de naam boeit, is dit een mooie functie.
 • @blue_blade_3

  Eerste keer gratis is prima. Maar als dat ten koste gaat van aangekochte content betaal je alsnog de hoofdprijs. Je loopt het risico dingen kwijt te raken die je hebt betaald. Ook het verliezen van andere zaken uit het profiel is gewoon waardeloos.

  Het is gewoon belachelijk dat dit de keerzijde is van een naamsverandering. Sony laat hier echt steken vallen door met een halfgebakken oplossing te komen.

  Bij Microsoft verlies je toch ook geen content? Bij Nintendo is je naam veranderen zelfs gratis.
 • @Ramirez Ik ken genoeg games waar je moet betalen voor naamsveranderingen. Wat betreft je progressie kunnen verliezen, dit hebben ze al best een tijd terug aangegeven dat dit een issue zou blijven. Ik heb me er verder niet in verdiept, maar je kan gewoon terug naar je andere naam voor die specifieke games. Games na april 2018 zouden dit probleem niet hebben.
 • @Ramirez

  Je mag het toch 1 keer gratis veranderen? Keurig gedaan hoor. Als je dan weer een debiele naam kiest ben je toch debiel of niet? Dan heeft naamsverandering bij voorbaat al geen zin.
 • wel apart dat de kans groot is dat je betaalde content kan verliezen, tenzij xbox helemaal geen problemen mee heeft

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren