1. Naughty Dog maakt statement over The Last of Us: Part 2-spoilers

Naughty Dog maakt statement over The Last of Us: Part 2-spoilers

"De afgelopen dagen zijn verschrikkelijk moeilijk voor jullie"

Naughty Dog heeft een statement gemaakt over de gelekte verhalende spoilers van The Last of Us: Part 2 die rondgaan.

De afgelopen week verschenen er nieuwe, gelekte gameplayfilmpjes van de langverwachte PlayStation 4-game online. Hierin zaten ook grote spoilers voor het verhaal en de personages. De spoilers verspreidden zich in een razend tempo over het internet.

Naughty Dog laat op Twitter weten het verschrikkelijk te vinden dat het verhaal is uitgelekt. "We weten dat de afgelopen dagen verschrikkelijk moeilijk zijn voor jullie. We ervaren hetzelfde. Het is teleurstellend om te zien hoe pre-release beelden van de ontwikkeling te zien. Doe je best om spoilers te vermijden en we vragen je om anderen niet te spoilen. Je kunt binnenkort met The Last of Us: Part 2 aan de slag. Wat je ook ziet of hoort, de uiteindelijke ervaring wordt de moeite waard."

Regisseur Neil Druckmann deelde het statement en liet zelf het volgende weten: "Mijn hart breekt voor het team. Mijn hart breekt voor onze fans. We hebben er nog altijd enorm veel zin in om de game in jullie handen te krijgen."

Na een kort uitstel kreeg The Last of Us: Part 2 gisteren een officiële releasedatum: het spel komt op 19 juni uit voor PlayStation 4.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik vind het wel merkwaardig dat er opeens een release date is een dag na het lekken van beelden….
 • Ik vind het jammer dat iemand dit doet als je problemen hebt met je bedrijf kun je dit ook anders oplossen. Maar ik vind het minstens net zo schandalig dat bepaalde Yters en sites de leaks openbaar maken en zo helpen met het naaien van Sony en Naughty Dog. Ik hoop ook oprecht dat Sony deze mensen keihard aan kan pakken. Dat is namelijk de enige manier hoe dit kan stoppen.


  Verder moet Sony wel met Naughty dog om de tafel gaan zitten en kijken hoe de werkomstandigheden beter kunnen worden. Want anders gaan straks heel veel talentvolle medewerkers weg bij Naughty Dog en daar wordt Naughty dog ook niet beter van.
 • @smaakmaker

  Ik ben deze lekkende dev heel dankbaar. Door het lekken weet ik gewoon 60 euro te besparen op deze game. Als je een hekel hebt aan Anita Sarkeesain gedachte goed…. skip deze game en bespaar je centen.

  De eerste Last of Us blijft een parel tot deze dag met een geweldig verhaal en hopelijk is deze Part 2 maar een tijdelijke canon iets.
 • @ShadowhunterrX

  Wat een rare opmerking. Koop de game dan niet en check gerust de spoilers, Niemand houdt je tegen.
 • @CyberFl
  Had ik al gedaan daarom mijn opmerking. Beetje beter lezen en minder trollen.
 • @ShadowhunterrX

  Sowieso snap ik niet dat je zulke spoilers gaat kijken of lezen. Dus wat jij eigenijk wil is dat meer mensen volledige games lekken. Zodat jij ze kan lezen of bekijken en dat je geen game hoeft te kopen ja of nee. Erg vreemd dat je zo iemand dankbaar bent

  Ik hoop dat die het gelekt heeft en diegene die het via yt en internet gedeelt hebt fiks gestraft worden door Sony met mega boetes.
 • @ShadowhunterrX

  Als je zo hard uitkijkt naar dit spel en dan nog spoilers zit te checken, why? Verveling? Of was het gwn toevallig? Want ik heb net via een YouTuber genaamd Tyrone Magnus dat hij ook de spoilers heeft gelezen, en dat hij klaar is met de game, dat hij het niet gaat kopen en spelen, ook al krijgt hij em gratis. Ik wil de spoilers sowieso niet weten aub. Maar het heeft precies een grote impact dat fans van het eerste deel zo ineens afhaken voor deel 2.
 • @CyberFl
  Ik kijk niet hard uit naar de game en kwam het toevallig tegen. Heb genoeg backlog om te spelen dus had de game al zeker niet op de PS4 gehaald.

  Ik spoil niet, maar ik zal het vaag verwoorden. De kracht uit de eerste game met het verhaal is eruit gehaald voor een soort verhaal wat je eerder bij een andere soort media ziet en niet in games. Sorry, meer kan ik er niet van maken.

  Ik kan wel begrijpen waarom mensen er vanaf keren. We hebben dit helaas in meerdere games gezien de laatste jaren en das niet gegoed bevallen.
 • @ShadowhunterrX

  Is het zo erg ofzo? Dat de meeste mensen het totaal niet willen spelen? Pff klinkt niet goed. Dus maw als ik deze game zit te spelen, en ik kom dit tegen waar iedereen zo een scène van aan het maken is, dat ik het gevoel ga hebben van ok ik stop ermee? (Niet spoilen nogmaals)
 • @CyberFl

  Ik heb het gelezen en wil de game alleen maar meer spelen. Je weet toch dat we genoeg klojos in deze wereld zijn die op alles lopen te klagen.

  Ik geef je een tip, ga niet naar de Twitter van Playstation of van Neil… Mensen zijn allemaal shit aan het posten om andere mensen te dwingen spoilers te lezen.
 • @san5324

  Thx, ik denk dat ik al een heel klein beetje weet over wat ze bezig zijn, maar ik hoop van niet. Maar ik ga dit allemaal proberen te vermijden. Btw YouTube staat er vol van, dus pas op.
 • @CyberFl

  Wat ik ook vind spoilers lezen is anders dan het daadwerkelijk in de game beleven.
 • @CyberFl

  Jah ook dat zag ik zojuist..
 • @CyberFl
  Het is niet zo erg ofzo. Ik denk dat veel mensen er op hoopte dat ze op dezelfde voet verder gingen als met deeltje 1. Dat lijkt er nu op totaal niet zo te zijn.
 • @ShadowhunterrX

  Ik vind dat je te snel oordeelt over deze game. Speel het eerst zelf voordat je oordeelt velt.

  Daarbij misschien zijn die verhalen waar jij tegen bent wel zo goed geschreven door Naughty dog dat het alsnog geweldig is.

  Ik ga alsnog de game spelen en het verhaal moet wel zo slecht zijn wil dit niet voor mij bij de 10 beste games van het jaar behoren.


  En je bent iemand dankbaar die een bedrijf naait wat jaren aan een game gewerkt heeft. Erg vreemd
 • @smaakmaker
  Ik hoef geen game te spelen als de main drive van de vorige game is veranderd in een Bold and the Beautiful.

  Het gaat er niet om of je voor en tegen bent. Dat is veel te zwart wit van hoe jij het brengt. De vorige deel had zen kracht in het verhaal met Joey en Ellie hoe de wereld om hun heen verkloot was en hoe hun band sterker werd. Waarom afwijken wat sterk was om een hele andere richting op te gaan wat nergens op slaat buiten een soap serie. Verder ga ik niet want dat zijn spoilers voor de opkomende game.

  Lieve Smaakmaker, als een bedrijf jou naait en je niet betaald kunnen deze dingen gewoon gebeuren. Behandel je werknemers met respect en niet als moderne slaven.
 • @ShadowhunterrX

  al behandeld een bedrijf je kut, dan nog geeft dat jou niet het recht om zaken te lekken. shit lekken is iets wat past bij de trieste beweging genaamd SJW
 • @Meta_coola
  Daar heb je zeker een punt, lekken is fout. Al zou ik jou was met je Anti-SJW houding toch even de reviews afwachten ;).
 • @ShadowhunterrX

  Mja, ik wacht inderdaad af met deze game. Ik kom inderdaad anti SJW over, maar waar de SJW ooit mee kwam sta ik achter : gerechtigheid en gelijkheid. Alleen is de SJW beweging z'n doel voorbij geschoten met 60.000.000 lichtjaren en dat zelfde geldt voor de #metoo beweging die word nu zwaar misbruikt door mensen zoals batshit insane bitch Amber Heard. #justiceforjohnnydepp

  Daarom (mis)bruik ik de hashtag #metoo ook op Facebook/Twitter/YouTube als ik wel ik ben het er mee eens.

  Dus als iemand zegt

  "Ik vind Zelda the breath of the wild een geweldige game"

  Dan is mijn reactie daar op

  #metoo
 • @ShadowhunterrX

  Dus wat ik ook in een andere reactie zei. Je hebt liever dat je games gelekt worden zodat jij kan kijken of het verhaal iets voor je is. Wat een aanfluiting is dat.

  Verder wil het zelf beleven of een verhaal wel of niet goed is.


  Verder als deze problemen inderdaad speelde zijn er andere manieren om je bedrijf aan te pakken dan ga je naar de rechter toe. En sleep je Naughty Dog voor het gerecht. En ga je niet honderden mensen naaien die met bloed zweet en tranen aan een product hebben gewerkt. Want die mensen kunnen daar niks aan doen.

  Dus als jij door de leiding van je bedrijf genaaid wordt. Ga je ipv de leiding van het bedrijf aan te pakken. Heel het bedrijf naaien dus ook collega's die daar niks mee te maken hebben?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren