1. Check nieuwe gameplay van The Last of Us: Part 2

Check nieuwe gameplay van The Last of Us: Part 2

Ellie bijt van zich af

Er is nieuwe gameplay van The last of Us: Part 2 te bekijken. Gisterenavond werd een State of Play rondom de game uitgezonden.

Na een herhaling van een eerder uitgegeven trailer, doet de ontwikkelaar eerst het concept van de game en het verhaal uit de doeken. Daarna volgt een langdurige blik op een sectie van de game waarin Ellie inbreekt in een gebouw vol met vijandige mensen. Vooral opvallend is het extreme geweld op momenten.

The Last of Us: Part 2 komt op 19 juni exclusief uit voor PlayStation 4. De game zou eerst in mei verschijnen, maar werd een maand uitgesteld. In de tussentijd lekten er diverse spoilers over het verhaal uit. De State of Play is hieronder te bekijken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik heb er heel veel zin in, blown away door de gameplay video. Helaas ben ik al gespoiled maar wordt toch day one voor mij!
 • Hoop echt dat die fungus is gemuteerd en nu ook dieren heeft geïnfecteerd. Van honden, katten tot de hele dierentuin.
 • @Monojaxx Hoop ik eerlijk gezegd niet.
 • @Monojaxx

  Jij met je geïnfecteerde dieren steeds jeeeez, i hope not.
 • @CyberFl

  Ja Cyber, ik wil een geïnfecteerde giraffe zien als bossfight, del 1 vond ik maar een saaie repeterende bedoeling.
 • @Monojaxx

  Om em dan met 1 headshot neer te halen zoals in real life?
 • @CyberFl

  Nee natuurlijk niet. De giraffe is in deze niet meer de giraffe natuurlijk. Meer een beetje zo als in de RE reeks. Ben een onwijze diervriend hoor!
 • @Monojaxx

  Dit is geen resident evil, maar een realistische wereld, beetje zoals the walking dead.
 • @Monojaxx
  Weet niet of ik dat zou trekken. Het geweld is al behoorlijk gruwelijk, maar in deze video schrok ik nog het meest van de molotov die op de hond werd gegooid. Vind dat soort shit altijd naar.
 • @That Mr Awesome

  Haha heel de wereld in puin, alle volwassenen en kinderen zijn gemuteerd tot paddestoelzombies, in de game headshot na headshot uitdelen en vervolgens maakt meneer zich druk om één molotov die naar een hond wordt gegooid :P :P Maar ik snap jou volledig hoor, in films trek ik het ook nooit wanneer dieren doodgaan. Mens dood ; who gives a fuck, hond dood ; :(:(:(

  (spoiler voor I AM LEGEND ; De scene waarin het hoofdpersonage zijn eigen hond dood moet maken… man… Ik moest echt even slikken toen. De hele huiskamer was stil op dat moment:P Maar goed, ik ben ook best wel een gevoelige mieterbal :))

  Ik zou het juist vet vinden wanneer dieren ook geïnfecteerd zouden raken. Mijn persoonlijke minpunt bij het eerste deel was het gebrek aan variatie in vijanden. Het waren óf gevechten met gewapende mensen, óf gevechten met paddenstoel zombies. Gemuteerde dieren zouden hier een hele mooie variatie in aan kunnen brengen. In RE4 (las Plagas is vergelijkbaar qua parasiet die organismen gebruiken als host) vond ik het erg vet dat ook wolven, grote insecten en kennelijke dikke vette salamanders in de mix gegooid werden. Het enige nadeel is dat las Plagas niet besmettelijk zijn maar ingebracht moeten worden. De beesten in RE4 waren dan ook grotendeels gefabriceerd. Maar toch kan TLOU hier prima op mee liften.

  Ik ben voor Monojax ;)
 • @benjaminben
  Ja krom hè, haha. Dieren, maar vooral honden, zijn mijn softspot. Dat gepiep van het beestje na de molotov, vreselijk. Maar voor de variatie kan het wel interessante encouters opleveren.
 • @That Mr Awesome

  Ja ik kreeg er zelf ook kippenvel van.
 • @CyberFl

  In het echte leven moet je sowieso van wat voor dieren dan ook op een slechte manier afblijven. Maar in games ja ik weet dat het niet echt is . En daarbij als je de honden daar niet afmaakt ben jezelf de sjaak.
 • @benjaminben

  Ik ben voor jou, en deel geheel je visie op deel 1. Veel te weinig variatie idd.
 • @Monojaxx

  haha dank, ik had voor TLOU beide The Evil Within games gespeeld, dit had ik misschien niet moeten doen. Het verhaal in TLOU is qua vertelling en emotionele belading veel sterker dan het b-film script uit het eerste deel en de wannabe Hollywood vertelling uit het tweede deel van TEW. Hier zit gewoon een verschil in kwaliteit in, daar kun je gewoon niet omheen. Het is alleen wel zo dat ik TEW games met meer plezier gespeeld heb dan TLOU. Dit komt door de immense variatie aan locaties en vijanden, maar ook door de verschillende wapens en objecten die het mogelijk maken om wat meer strategisch te werk te gaan. TLOU vroeg ook om een strategische aanpak, maar door de verschillende mogelijkheden had TEW (met name deel 2) hierin net iets meer te bieden vond ik.
 • @Monojaxx ze zeggen wel dat er varianten zijn die nog niet zijn onthuld en dan hoor je een soort van dierlijke brul, dus zou kunnen.
 • @obi-twan kenobi

  I hope so! Vond die bossfights met gemuteerde dieren in de RE-reeks echt hoogtepunten.
 • Zag er erg tof uit. Kan niet wachten tot het 19 juni is :)!
 • Ik ga misschien iets geks zeggen. Maar zag dit er grafisch niet gewoon weer uit als een zeer goed ogende ps4 game? Ik bedoel, de debuterende gameplay video die iedereen omver blies op e3 2018, dat niveau wordt grafisch naar mijn idee niet meer gehaald. Ik vond toen al dat het er te next gen uitzag (vooral qua movement vijanden en Ellie) om een ps4 game te zijn en ging er dus vanuit dat de game zou debuteren op ps5. Echter nu ik deze beelden zie begrijp ik weer dat t ook op ps4 kan want het ziet er nu weer uit als de top van de huidige gen.
  Desalnietemin onwijs veel zin in de game!
 • @xevulutionx Ja ik heb de stream terug gekeken In 4k en dan ziet het erg wel heel fijn uit.Maar wat ik vooral had het wel keer op keer dezelfde gameplay is tot nu toe. En ik denk dat het met The last of us 1 wel goed ging omdat je daar max 12 uur over deed. Maar nu de game 35 uur is vraag ik mij af of het niet gaat vervelen

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren