1. Drie Nederlanders in het Team of the Year van Fifa 20

Drie Nederlanders in het Team of the Year van Fifa 20

Eerste statistieken bekendgemaakt

Het Team of The Year van Fifa 20 is bekendgemaakt en bestaat dit jaar uit maar liefst drie Nederlanders.

Het is geen verrassing dat Virgil van Dijk is opgenomen in het team, er waren echter maar weinig Nederlanders met de verwachting dat drie Nederlanders het team gingen halen. De aanvoerder van het Nederlands Elftal wordt vergezeld door voormalig Ajacieden Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt en daarmee is Nederland hofleverancier van het Team of the Year van 2019.

Dat is een hele prestatie, omdat het vrijwel nooit voorkomt dat spelers een plek in dit prestigieuze team weten te bemachtigen op basis van hun prestatie bij een Nederlandse club. Het behalen van het team is voor een groot deel te danken aan het behalen van de halve finales in de Champions League met Ajax. Ook het bereiken van de finale van de Nations League met Oranje is niet onopgemerkt gegaan.

Liverpool is de club met de meeste spelers in het peperdure team, er zijn dit jaar namelijk vijf Reds geselecteerd. Een complete verrassing is dit niet, Liverpool won vorig jaar immers de Champions League. De Engelse competitie werd echter gewonnen door Manchester City. Van deze club wist slechts één speler het team halen, en wel onze zuiderbuur Kevin de Bruyne.

Vooralsnog zijn enkel de statistieken van de aanvallers bekend. De rest wordt in de loop van de week onthuld. Dit bericht wordt geüpdatet zodra de andere statistieken bekend zijn.

Bekijk hieronder de aankondigingsvideo van EA met Big Virg in de hoofdrol.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

  • Meer dan terecht op basis van het eerste half jaar van 2019.
    Op basis van het 2de half jaar had de Ligt geen plekje verdiend. Komt ook omdat ik vind dat hij nog steeds de verkeerde keuze heeft gemaakt om naar Juventus te gaan.
    Ook nog steeds zonde dat Frenkie niet op zijn positie wordt gezet maar dat zie ik de komende tijd nog wel goed komen bij Barcelona. Valverde eruit en Koeman na het EK erin en dan draait alles om Frenkie op het middenveld.
  • @Snafu9 Helemaal eens. Daarnaast had Lewandowski op de plek van Mbappe moeten staan. Natuurlijk heeft Mbappe het goed gedaan, maar zeker niet beter dan Lewandowski.

    Frenkie komt nu al best goed tot zijn recht, als Koeman inderdaad het stuur over gaat nemen na het EK komt dat helemaal goed.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren