1. Nederlander behaalt tweede plaats in wereldkampioenschap Pokémon

Nederlander behaalt tweede plaats in wereldkampioenschap Pokémon

Bram de Jonge beleeft succesvol toernooi in Nashville

De Nederlander Bram de Jonge heeft een tweede plaats bemachtigd in het wereldkampioenschap van de videogame-versie van Pokémon. In de finale moest hij uiteindelijk buigen voor de Amerikaan James Evans.

De Jonge nam deel aan de zogenoemde VGC Senior Division van het toernooi in Nashville, Tennessee waarin Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon worden gespeeld. Voor De Jonge was dit zijn eerste wereldkampioenschap en wist hij direct een finaleplaats te veroveren.

Vooraf aan de finale werd nog uitgelicht dat De Jonge een aardig affiche had als het ging om zijn prestaties in eerdere toernooien. Zo behaalde hij alleen dit jaar al een top 16-plek in het Europese internationale toernooi, een top 8-positie in het regionale toernooi in Leipzig en won hij het regionale toernooi in Malmö.

De pokémon die De Jonge gebruikte in de finale werd volgens de commentatoren als 'exciting' beschouwd. De teamcompositie van De Jonge bestond uit Bisharp, Blaziken, Tapu Bulu, Amoonguss, Mimikyu en Snorlax.

Bram de Jonge
Bram de Jonge

In de eerste game behaalde de Amerikaan Evans al een vroege voorsprong door de Bisharp van De Jonge snel uit te schakelen. Deze voorsprong gaf Evans uiteindelijk niet meer weg na een serie van tactische zetten en effectief gebruik van de Tapu-pokémon van beide kanten. De vroege voorsprong leverde dus de eerste verloren game op voor De Jonge waardoor hij moest terugkomen van een achterstand.

In de tweede game begonnen beide trainers met dezelfde twee pokémon als in de eerste game en leverde dit veel spannende momenten op. Evans koos snel voor het gebruiken van de Z-move van zijn Tapu Koko wat resulteerde in het uitschakelen van de Blaziken van De Jonge. Kort daarna bracht Evans' Gardevoir veel schade toe aan de Bisharp van de Nederlander en schakelde hij uiteindelijk zijn eigen pokémon uit door schade van zijn eigen Life Orb. Hierdoor had De Jonge weinig opties over en deed wat hij kon om de winst van Evans uit te stellen. Op het eind moest hij buigen voor de effectieve strategie van de Amerikaan.

Bekijk hieronder de volledige video van de finale tussen Evans en De Jonge.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

 • Die finale even teruggekeken. Dit is echt next level Pokémon spelen, al vaak over gelezen, maar nog nooit naar gekeken. Stiekem vind ik dit gewoon heel gaaf voor die jongens.
 • @Rutgie
  Is best tof inderdaad. Wat ik ook altijd kijk is een soort "league" op YouTube van een groep Pokémon YouTubers die eerst allemaal 12 Pokémon uitkiezen (met een puntensysteem) om daarna wekelijks tegen elkaar te spelen. Is best tof, want dan passen ze de Pokémon elke week aan op het andere team.
 • @blue_blade_3 Heb je een linkje?
 • @Rutgie
  Het zijn natuurlijk verschillende kanalen (doen ze natuurlijk bewust om meer subs te krijgen). Maar deze gast volg ik altijd.

  https://www.youtube.com/user/shadypenguinn

  Hij is niet het beste van allemaal, maar hij is gewoon een normale dude die niet clicks verdient door te schelden ofzo. Beetje "down to earth" gast

  Ze noemen het ULC season 3, dus daar kan je eventueel anderen ook op vinden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren