1. Nederlandse verzamelaar blijkt bijzondere gouden Wii in handen te hebben

Nederlandse verzamelaar blijkt bijzondere gouden Wii in handen te hebben

Console was bedoeld voor Koningin Elizatbeth II

De Nederlandse verzamelaar Donny heeft een gouden Wii in handen gekregen die was bestemd voor koningin Elizabeth II. De console in kwestie is het enige bestaande exemplaar en werd ontwikkeld als onderdeel van een marketingcampagne van THQ in 2009.

In een YouTube-video van kanaal 'People Make Games' wordt onderzoek gedaan naar de huidige locatie van de unieke console. In 2009 liet ontwikkelaar THQ een gouden Wii-console maken ter promotie van de nieuwe game 'Big Family Games'. Als promotiestunt wilde het bedrijf de speciale console schenken aan Koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk. Dit leverde veel publiciteit op voor THQ, maar later werd er niets meer vernomen van de console.

Uit de video blijkt dat de gouden console in 2009 geweigerd was door het personeel van Buckingham Palace voordat het geschonken kon worden aan de koningin. Zo meldt de video dat er strenge regels zijn verbonden aan het sturen van post naar de koningin. Hierbij werd de Wii teruggezonden naar het hoofdkwartier van THQ en daar jaren op dezelfde plek bleef zitten. Toen THQ in 2012 failliet ging, werd een oud-werknemer de eigenaar van de console die het later weer verkocht aan een verzamelaar. Uiteindelijk werd de gouden Wii weer doorverkocht aan de Nederlandse Donny die door het YouTube-kanaal werd opgespoord.

Donny zelf werd de nieuwe en huidige eigenaar van de gouden console die, volgens de website 'consolevariations', bedekt is met een laag van 24 karaat goud. Naast de console werd een bijbehorende Wii-controller geleverd die met dezelfde laag goud was bedekt. Ook ontving Donny een kopie van Big Family Games. Echter ontbrak de fluwelen kussen waarop de console tentoon werd gesteld evenals de gouden Nunchuck die verloren was gegaan bij THQ.

Consolevariations
Consolevariations
Consolevariations

Voor Don is dit niet de eerste console van Nintendo, aangezien hij een fanatieke verzamelaar is van Nintendo-consoles. In de video zegt de verzamelaar de trotse eigenaar te zijn van ongeveer 280 verschillende consoles. Zijn verzameling begon in 2013 met het kopen van een Game Boy Color Pikachu Edition en een Atari 2600 op een vlooienmarkt. Vanaf dat moment besloot de Nederlander zich te richten op het verzamelen van allerlei gameconsoles. Donny zei zich op een gegeven moment uitsluitend te focussen op Nintendo-consoles, omdat hij te weinig ruimte had.

Het is momenteel nog niet bekend hoeveel Donny heeft betaald voor de gouden console. Binnenkort komt de verzamelaar langs op de redactie om zijn console te tonen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

 • Ik kan dit soort verzamelingen nooit begrijpen. Leuk dat je het hebt, maar je doet er toch helemaal niks mee?

  Niet dat er iets mis mee is, maar ik zou het zonde van mijn geld vinden:p
 • @blue_blade_3 de ander vindt vuurwerk, postzegels en games zonde van het geld. Gekukkig heeft iedereen nog een eigen verstand.
 • @blue_blade_3 Ik vind het ook wel extreem, als je het nooit gaat gebruiken lijkt het me meer een verslaving ook. Ik verzamel ook oude games, maar ik houd het beperkt en het zijn vooral games die ik vroeger nooit kon betalen en nu wel. Ik speel zoveel mogelijk games uit mijn collectie, ik laat het niet zomaar stof happen, ik heb ook nog andere hobby's hiernaast en dan gaat het geld gewoon daar naartoe.
 • @Nova-6
  Is ook zo mannen. Maar het is wat nova zegt ook; zelf vind ik het zonde om geld uit te geven aan dingen die ik niet gebruik. Het ziet er natuurlijk wel tof uit!
 • Dit steek je toch niet in een slappe 50 euro Ikea kast. XD
 • Hij heeft wel mooi de Foxhound cube, wel beetje jaloers dat ie die heeft hahaha
 • Dit zijn van die momenten dat je ziet dat je eigen verzameling toch iets achterblijft. Toch zelf ook al gauw zo'n 20 consoles in bezit. Afgaande op de plaatjes heeft hij een veelvoud. Scheelt wel dat ik er niet zo naar streef maar die dingen niet weg doe.
 • @xevulutionx
  Ik heb er iets van 10. Maar heb ze( ik denk net als jij?) wel allemaal bij de release gehaald en er vooral bij de 1e nintendo's flink voor moeten sparen. Deze verzamelaar is pas in 2013 begonnen dus die koopt gewoon alles op.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren