1. Guerrilla-directeur nieuw hoofd van SIE Worldwide Studios

Guerrilla-directeur nieuw hoofd van SIE Worldwide Studios

Andere rol voor Shuhei Yoshida

PlayStation heeft aangekondigd dat Hermen Hulst, voormalig algemeen directeur van Guerrilla Games, het nieuwe hoofd van SIE Worldwide Studios wordt.

Hulst is per direct begonnen bij Worldwide Studios en gaat zich bezighouden met de gameprojecten van alle veertien interne studio's van Sony. Voorheen werd de de functie ingevuld door Shuhei Yoshida. Inmiddels is bekend dat Yoshida een andere rol binnen de organisatie krijgt. Hij gaat een nieuw initiatief leiden dat zich bezig gaat houden met externe, onafhankelijke studio's.

In een gesprek metGamesIndustry.biz heeft Jim Ryan, CEO van PlayStation, aangegeven dat de aanstelling van Hulst een teken van globaal denken is bij Sony in het proces van overgang tot de volgende generatie.

"Hermen is een Europeaan en gaat een van de belangrijkste kantoren van PlayStation onder zijn hoede nemen, ik vind dat iedereen in Europa trots en enthousiast moet zijn dat dit is gebeurd.", aldus Jim Ryan.

Volgens Ryan is Hermen Hulst een van de meest effectieve en gerespecteerde leiders in de game-industrie. Verder vertelt Ryan dat Hulst zijn werk gepassioneerd uitvoert en een voorbeeldfunctie is voor zijn personeel. Ryan heeft geen enkele twijfel dat Hulst zijn status kan waarmaken binnen SIE Worldwide.

Deze positieveranderingen zijn deel van de herstructurering binnen Sony Interactive Entertainment in aanloop naar de PlayStation 5. Eerder vertrokPlayStation Worldwide Studios-president Shawn Layden al bij Sony. Er werd toen geen specifieke reden gegeven voor zijn vertrek, maar de kans bestaat dat dit ook te maken heeft met de herstructurering van de techgigant.

Guerrilla Games

Guerrilla Games is vooral bekend van Horizon Zero Dawn en Killzone. Daarnaast heeft de studio recent samengewerkt met Kojima Productions tijdens het maken Death Stranding. De functie van Hermen Hulst binnen Guerrilla Games wordt nu ingevuld door Angie Smets, Jan-Bart van Beek en Michiel van der Leeuw. Een recente vacature van Guerrilla Games heeft mogelijk bevestigd dat de Amsterdamse studio op dit moment werkt aan een vervolg op Horizon Zero Dawn.

Niet alleen Sony is blij met de aanstelling van Hulst, Hermen is zelf ook blij met zijn nieuwe functie. "Ik werk al sinds 2001 nauw samen met de SIE Worldwide-familie en heb uiterst veel respect en bewondering voor het network aan studios", vertelt Hulst.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Wacht nog altijd op Skate 4...

Reacties

 • "Hermen is een Europeaan en gaat een van de belangrijkste kantoren van PlayStation onder zijn hoede nemen, ik vind dat iedereen in Europa trots en enthousiast moet zijn dat dit is gebeurd."

  Ik kan me niet voorstellen dat een Europeaan buiten Nederland - en heel misschien Vlaanderen - hier ook maar enige trots aan onttrekt. Wat een raar ding van Ryan om te zeggen.
 • @Heer Mida
  Ik vind het als Nederlander wel leuk, maar ik voel me dan ook Nederlander en niet zozeer Europeaan. Als het bijvoorbeeld een Duitser was geworden, dan had ik hetzelfde gevoeld als bij een Amerikaan. Bij een Nederlander en vooral voor Hermen vind ik het echt leuk.
 • Holland! Holland! Holland!
 • Ik denk dat je als Europeaan best trots kan zijn dat een Nederlander het hoofd van een divisie is van een groot internationaal bedrijf. Ik zie niet in waarom dat niet zo zou kunnen zijn.
 • "Post is a duplicaten, please edit your post"


  Waarom krijg ik dat steeds terwijl ik nog niets gepost heb. Ik zei dus: chapeau!
 • Dat is een onverwachte zet maar erg leuk dat Herman dit mag gaan doen. Ik ben benieuwd wat hij eventueel gaat veranderen.
 • Cool, vind hem altijd leuk overkomen!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren