1. Nederlands talent bij CS:GO-toernooi tijdens Dreamhack Open Rotterdam

Nederlands talent bij CS:GO-toernooi tijdens Dreamhack Open Rotterdam

Mannen- en vrouwenteams gemixt

Aankomend weekend is Dreamhack Rotterdam en zoals iedere editie van dit evenement betekent dat een weekend vol e-sport. Zo wordt er bijvoorbeeld een Counter-Strike: Global Offensive-toernooi gehouden met een prijzenpot van 100.000 dollar. Wat misschien nog wel leuker is, is dat er bij dit toernooi behoorlijk wat Nederlands talent rondloopt.

Van alle e-sports is Counter-Strike waarschijnlijk de enige die al twintig jaar tot de grootsten ter wereld behoort. De drie bekendste titels van de serie: Counter-Strike, Counter-Strike: Source en Counter-Strike: Global Offensive behoren nog altijd alle drie tot de top 30 games met grootste e-sport-prijzengeld aller tijden. Wat de prestatie nog unieker maakt, is het feit dat de eerste twee titels uit een tijd komen toen e-sport nog lang niet zo groot was als nu. Counter-Strike is dus heet.

Counter-Strike

Damesteam

Dreamhack en Counter-Strike zijn altijd aan elkaar verbonden geweest. In Rotterdam is dat aankomend weekend niet anders. Ondanks dat een aantal grote teams niet aanwezig is, is het spelersveld nog steeds indrukwekkend. Daarnaast zit er sowieso een uniek team bij het deelnemersveld; tijdens het toernooi zal er namelijk ook een damesteam meedoen. Niemand minder dan onze landgenote Petra ‘Petra’ Stoker zal met haar team Besiktas Esports van de partij zijn.

Het gebeurt vrijwel nooit dat mannen- en vrouwenteams gemixt worden. In Rotterdam wordt een uitzondering gemaakt. Petra en haar team hebben deze uitnodiging gewonnen na een topprestatie tijdens Dreamhack Valencia. In het vrouwentoernooi wisten zij de titel te pakken en dat leverde naast deelname aan Dreamhack Rotterdam ook nog eens 50.000 dollar op, een record aan prijzengeld als het gaat om de vrouwelijke tak van Counter-Strike-e-sports.

In Rotterdam kan ze dat prijzengeld nogmaals winnen. Daarvoor moet ze wel een aantal sterke teams verslaan. Ze zit namelijk in een poule met het voormalige team Dreameaters, AVANGAR en Heroic, teams die alle drie regelmatig prijzenpotten van tienduizenden euro’s winnen. Hoe dan ook is het interessant om te zien hoe het beste damesteam ter wereld opbeukt tegen subtopteams uit de CS:GO-mannenwereld.

csgo

Nederlands talent

In de andere poule vinden we Asterion terug. Dit team won de Benelux-kwalificatierondes en mag daarom in Ahoy laten zien wat het waard is. In een poule met HAVU Gaming, CR4ZY en forZe mogen ze in ieder geval niet klagen met de loting. Dat is iets dat Bernardus ‘Bernard’ Stornebrink, teamcaptain van Asterion, zelf ook goed weet. “Het hele team is tevreden met de poule die we hebben gekregen.”

De route naar Dreamhack toe was alles behalve optimaal, zo vertelt Bernard: “In de kwalificaties voor Dreamhack konden we niet met onze normale line-up spelen. Twee van onze spelers konden niet meedoen, maar gelukkig hadden we met Thomas ‘Thomas’ Utting en Joseph ‘Luzuh’ Loose in Engeland twee goede vervangers gevonden. In de finale van de kwalificatie versloegen we Team One One Esport en nu staan we hier. We zijn nu zowel individueel en als team onszelf aan het voorbereiden voor Dreamhack.”

Bernard weet dat de winst erg moeilijk gaat worden tegen de echte professionals, maar ziet zeker ook kansen: “AVANGAR en Heroic zijn de beste teams op dit toernooi, we hebben hen in de poulefase ontlopen en daar zijn we zeer gelukkig mee. We zijn tevreden als we de poulefase kunnen overleven en ik denk zelf dat dit een realistisch doel is. We moeten de tegenstand echter niet onderschatten: Cr4zy heeft Luka ‘emi’ Vukovic in de gelederen. Terwijl HAVU Gaming en forZe ook een goede voorbereiding hebben gehad.”

Bernard zelf hoopt te kunnen stunten met Asterion, maar denkt dat een ander team er met de winst vandoor gaat. “Ik denk dat AVANGAR het hele toernooi gaat winnen. Tevens schat ik dat forZe wel eens de grote verrassing kan gaan worden. Daarnaast hoop ik zelf ook dat Besiktas voor een stunt weet te zorgen, maar in een poule met onder andere Heroic en AVANGAR zal dat niet makkelijk worden denk ik. Hoe dan hoop ik dat het een leuk toernooi wordt en dat de fans plezier hebben. En als je er toch bent, kom ons dan aanmoedigen!”

csgo

100.000 dollar

Winnen of verliezen, de spelers gaan niet met lege handen naar huis. In totaal staat er 100.000 dollar op het spel aankomend weekend. De teams die de poulefase niet overleven mogen afhankelijk van hun positie in de poule 2.000 dollar of 3.000 dollar bijschrijven, terwijl een halve finale plek al minimaal 10.000 dollar oplevert. De winnaar neemt 50.000 dollar mee naar huis en de verliezende finalist hoeft met 20.000 dollar ook helemaal niet te klagen.

Met deze grote prijzenpot kruipt het toernooi meteen de top vijf binnen van aller grootste e-sport-prijzenpotten ooit in Nederland. Enkel League of Legends (2x), Rocket League en het Dota 2-toernooi wat tevens aankomend weekend plaatsvindt tijdens Dreamhack, kwamen met meer geld op de proppen. Voor een eerste editie is dus groots uitgepakt. Wil je er zondag zelf ook bij zijn wanneer misschien wel Bernard of Petra die beker omhoog houdt, dan kan je hier kaarten kopen voor Dreamhack.

Dit artikel delen

Over de auteur

Danny van Gend Al jarenlang fanatiek eSport-volger: van League of Legends, tot Overwatch, tot Rocket League. Verder groot fan van Civilization en alles wat met Command and Conquer te maken heeft. Lievelingsgame is nog steeds Return to Castle Wolfenstein: Enemy Territory.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren