1. Lootboxes in Dota 2 tonen nu voor aankoop de inhoud

Lootboxes in Dota 2 tonen nu voor aankoop de inhoud

Alleen in Nederland

Wanneer Nederlandse spelers in Dota 2 lootboxes willen aanschaffen, zien ze nu van te voren al wat er in deze lootboxes zit.

Valve besloot in juni al het ruilen van items en Steam Marketplace-transfers uit de Nederlandse versies Dota 2 en Counter-Strike: Global Offensive te gooien. Nu heeft het bedrijf dus ook er voor gezorgd dat mensen zien wat er in lootboxes zitten voordat men besluit tot aankoop over te gaan. Dat ontdekte men op Reddit. Dit moet er voor zorgen dat het kanselement van lootboxes verdwijnt.

Eerder dit jaar besloot de Nederlandse Kansspelautoriteit dat bepaalde games met lootboxes de regels overtreden. Men meldde toen: "Ze zijn ontworpen zoals gokspellen zijn ontworpen, met het gevoel dat je bijna hebt gewonnen. Er zijn allerlei geluidseffecten en visuele effecten als je zo'n loot box opent. Daarmee heb je de neiging om door en door te spelen." Uitgevers moesten hun games hierop aanpassen, of zouden anders boetes riskeren.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Verbetering, maar ik zie toch liever een ander model. Ik begrijp wel de beweegredenen voor loot boxes bij een Free to Play spel.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren