1. Nederlandse schrijvers maken verhalen over Assassin's Creed Valhalla

Nederlandse schrijvers maken verhalen over Assassin's Creed Valhalla

Als onderdeel van 'Readification'

Nederlandse schrijvers Ronald Giphart en Margje Woodrow hebben 'Verborgen Verhalen' geschreven: verhalen die zich afspelen in het Assassin's Creed Valhalla-universum.

Deze actie is onderdeel van 'Readification', een nieuwe stap van Ubisoft en de Leescoalitie om ontlezing onder jongeren tegen te gaan. Het is de bedoeling dat Ubisoft-games de basis vormen voor nieuwe verhalen, om zo de leesbevordering onder jongeren te vergroten.

Ronald Giphart heeft 'Het grootste feest voor Bent' geschreven, dat vanaf vandaag beschikbaar is via de Ubisoft Special App. Op 18 mei wordt daar 'Alf' van Margje Woodrow op gepubliceerd. De schrijvers zijn bijgestaan door YouTuber Jordan 'JorRaptor' van Andel.

De Ubisoft Special-app is een interactief magazine dat gratis te downloaden is op iOS en Android. De verhalen worden aangevuld met allerlei (video)beelden en geluidseffecten.

De Leescoalitie is een samenwerkingsverband van zeven leesbevorderaars. Samen met Ubisoft willen ze dat jongeren over voldoende leesvaardigheden beschikken om mee te kunnen doen in de maatschappij. Daarbij laat Ubisoft via een persbericht weten dat bijna de helft van de Nederlandse vijftienjarigen lezen een tijdsverspilling vindt. 

Aanstaande donderdag om 16:00 uur wordt er via het TikTok-kanaal van zustersite PU.nl een live leessessie van een van de verhalen gehouden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren