1. Netflix heeft 125 miljoen abonnees

Netflix heeft 125 miljoen abonnees

Netflix heeft de 125 miljoen abonnees, inclusief proefabonnementen, weten aan te tikken. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt in het verslag van het eerste kwartaal in 2018.

In de afgelopen drie maanden heeft Netflix wereldwijd 7,4 miljoen abonnees weten binnen te halen. Zelf had het bedrijf een mindere groei van ongeveer 124 miljoen abonnees voorspelt. De omzet steeg dit kwartaal met 43 procent naar een totaal bedrag van 2,9 miljard euro. Het is de grootste stijging van de omzet van Netflix sinds het bedrijf zich vanaf 2007 bezighoudt met streaming services.

Opmerkelijk is dat er meer geld wordt uitgegeven dan dat Netflix binnenhaalt. Dit komt voornamelijk doordat er veel geld wordt gestoken in het maken van nieuwe producties. Globaal wordt er zo'n 6 miljard euro in nieuwe films en series gepompt.

Dankzij het feit dat in een jaar tijd de waarde van Netflix-aandelen meer dan verdubbeld is, verwachten beleggers hoge ogen van het bedrijf. Na publicatie van het eerste kwartaal is de koers met ruim vijf procent gestegen. In het aankomende kwartaal heeft Netflix voorspeld dat het wereldwijd zo'n 6,2 miljoen nieuwe abonnees erbij krijgt.

Netflix betoogt ook spijt te hebben dat het dit jaar niet met een inzending kon meedoen aan het filmfestival van Cannes."The festival adopted a new rule that means if a film is in competition at Cannes, it can not be watched on Netflix in France for the following three years . We would never want to do that to our French members. We will continue to celebrate our films and filmmakers at other festivals around the world but unfortunately we will have to sit out Cannes for now so that our growing French membership can continue to enjoy our original films.", aldus Netflix in een brief naar aandeelhouders.

Daarnaast is de nieuwe Spaanse heistserie La Casa de Papel de meest gekeken niet-Engelse serie ooit op Netflix. De serie draait om een groep van acht man onder leiding van 'de professor' die samen de grootste overval uit de Spaanse geschiedenis pleegt.

"Disney heeft ook aangekondigd dat het een streaming service gaat starten met titels zoals Star Wars, Marvel en oude animatie films van Disney. Als Disney Netflix niet meer toestaat om de licenties van Star Wars en Marvel films te verlengen vanwege hun nieuwe streaming service heeft Netflix misschien wel een waardige concurrent. De verwachtingen van de groei van Netflix kan dan opeens best tegen vallen."

Onze redacteur Laura Kempenaar heeft ook een aantal Netflix-kijk tips voor gamers. 

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

  • Goed teken. Hoe meer vraag hoe meer geld voor licenties en dat is alleen maar goed. Ik vind het bijvoorbeeld super chill dat Arrow en the flash gewoon bij lopen.
  • Indd netlifx heeft laatste tijd veel goeie series, vooral van die kleine series van 1 seizoen zoals 13 reasons why laatst helemaal gezien echt een aanrader.
    Maar 125 miljoen abonees das een beste money machine elke maand dam!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren