1. Netflix komt met Avatar: The Last Airbender-serie

Netflix komt met Avatar: The Last Airbender-serie

Bedenkers staan aan het roer van de live-action-serie

Netflix komt met een live-action-verfilming van Avatar: The Last Airbender. Bedenkers Bryan Konietzko en Michael DiMartino zijn showrunners van de oorspronkelijke Nickelodeon-tekenfilm.

Volgens Konietzko en DiMartino biedt Netflix hen de kans om 'Aang's wereld zo filmisch als ze het zich hadden voorgesteld' weer te geven. Ook geeft het duo aan dat de cast van de serie 'cultureel gepast en niet gewhitewasht' wordt. Hiermee verwijzen ze naar de Oosterse personages uit het Avatar-universum.

Ook Jeremy Zuckerman, de componist van zowel Avatar: The Last Airbender als opvolger The Legend of Korra, werkt ook mee aan het project. De tweevoudig Emmy-winnaar is verantwoordelijk voor de vele iconische muziekstukken uit de serie.

Vooralsnog is er geen nieuws over de releasedatum of de cast van de serie. De productie van de serie begint in 2019.

Concept art van Aang en zijn wollige vriend Appa

Vorige week verscheen ook The Dragon Prince, een nieuwe Netflix-serie van onder andere de hoofdschrijver van Avatar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jack O Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Helemaal gek van The Witcher 3, Pokémon, God of War en Uncharted. Zwak voor egels en andere beestjes.

Reacties

 • Dit klinkt goed!

  Ben ook tegen whitewashing (Ghost in the Shell, The Last Airbender, The Great Wall) en Blackified rollen (Marvel films) waarin men plots personages, gebaseerd op bijvoorbeeld de Noorse mythologie , gaan vervangen door zwarte acteurs. Hoe futuristisch het ook mag zijn (Thor).

  Films zoals Star Wars, Star Trek of tijdloze dingen die gebaseerd zijn op het nu of de verre fantasierijke toekomst mogen van mij uiteraard bespeeld worden door de beste acteurs of actrices (wit of zwart). Rogue One was letterlijk een mooi kleurenpallet. Moest James Bond door een zwarte acteur gespeeld worden, zou ik dat ook niet erg vinden. Films die zich dan weer baseren op de middeleeuwen en zich situeren in Europa… kunnen niet anders dan een witte cast opleveren. Imo. Gelukkig werden de Lord of the Rings films niet nu gefilmd denkende aan de internet discussie rond Siri en The Witcher serie van Netflix… Moest dit waar zijn. Arm Amerika!

  Als men dan echt politiek correct wilt zijn, zet dan een cast vol rosse mensen met sproeten op de set. Die zijn met uitsterven bedreigd. XD
 • @Don Carpaccio Vet, dan doe ik mee. Word ik Bloodbender.
 • @Bert de Vries

  hahaha!

  Team Red.
 • @Don Carpaccio Bloodbending is echt eng.

  Btw, The Dragon Prince is echt een perfect voorbeeld van diversiteit. Alles voelt zo natuurlijk en er is zelfs een doof personage dat de ass kickt van anderen.
 • @Jack O Dat is zeker heel goed gedaan. De diversiteit, en dan niet alleen qua "ras" (wat een kutwoord) maar ook qua eigenschappen.

  Ik had alleen ook daar wel weer een gevoel bij dat het wat bekend was of een twist op een bekend karakter.

  Die dove tante is wel heel cool, ja. (Toph, zeg maar )

  Het is misschien wat gemeen om alles te vergelijken met hun vorige werk, maar het lijkt zowel inhoudelijk als visueel wel heel erg op elkaar.

  Ik ben benieuwd naar je review!
 • @Don Carpaccio

  Eigenlijk, zou ik het niet erg vinden als de Fire Nation blank is.
  Imperial Japan wilde nou eenmaal Little Europe in Azië zijn, dus heeft het Europese kenmerken.
  Daarbij, zijn Europeanen wel bekend met het uitmoorden en koloniseren van culturen.

  Verder ben ik juist als klein kind(vanaf 6 jaar) met deze serie opgegroeid, Avatar is eenmaal mijn generatie's Star Wars.
 • @Ardyn

  Daar zit wat in. Wreedheden kan door iedereen vertolkt worden. Niemand is heilig. En zeker een land niet.

  Je kan je ook laten inspireren door Dzjengis Khan. Die stond op het punt om een zwak Europa binnen te vallen.
 • @Don Carpaccio

  Uhm wie is er eigenlijk in the Great Wall gewhitewased ? Zeer zeker niet Matt Damon's character die was al van af de start bedoeld als blanke.
 • Ben benieuwd. De film zit me nog aardig vers in het geheugen en dat was echt een ramp van een film zelfs nog erger dan Dragonball Evolution.

  Als het werkt mogen ze van mijn ook een live action serie maken van Dragon Ball ( alleen dan wel met characters zoals Goku , yamcha en Bulma gespeeld door blanken en characters zoals chi-chi , krillin en master roshi door Aziatische mensen)
 • Oh nee, daar gaan we weer…

  The Last Airbender is zo goed. Stop op je piek, zou ik zeggen.

  Die "Dragon Prince" serie op Netflix is het ook al net niet.

  Dit principe is al zo vaak verkeerd afgelopen… En die mislukkingen doen het bronmateriaal wel onrecht aan.
 • @Bert de Vries
  Ik zie het maar zo
  - het is goed; tof weer een serie om te kijken.
  - het is slecht; gewoon niet kijken.

  Ik zie het probleem niet. Bij films vind ik anders, want dan betaal je voor een kaartje. Het is niet dat ik voor deze serie Netflix zou kopen bijvoorbeeld.
 • @blue_blade_3 ik bedoel: kijk naar Bleach. Als ik mensen wil vertellen hoe tof die manga is, (of de anime zonder fillers) dan zie je nu overal die draak van een live action film. Dat is gewoon zonde.

  De bron is zo tof dat het beter verdient. En het is (denk ik) bijna niet te doen om een getekende wereld echt tof om te zetten naar een film/serie met "echte" mensen. Zeker als je dus de bron kent. Vanaf een boek is dat makkelijker, denk ik.
 • @Bert de Vries

  Ik heb nog maar één aflevering gezien maar die vond ik wel heel erg goed en smaakt naar meer ( alleen eist voorlopig Dragon Quest XI al mijn aandacht op dus the Dragon Prince moet wachten)
 • @Meta_coola het is ook wel leuk, maar niet super. En alles lijkt/klinkt wel héél erg als avatar…

  En alles voelt zo cgi aan…
 • @Bert de Vries Ik vind The Dragon Prince geweldig. Morgen verschijnt m'n review
 • @Bert de Vries Eens. Enerzijds denk ik dat dit heel gaaf kan zijn, maar vraag ik me ook af of dat komt uit nostalgie. Het wordt toch niet hetzelfde als het origineel. Liever zou ik zien dat ze de bestaande wereld gaan uitdiepen. Een vervolg op Korra, de strips die zich afspelen tussen Aang en Korra verfilmen of prequels maken. Maar niet een remake.
 • @Bert de Vries

  Probleem is vaak dit:
  1. Het is een film, en moeten heel veel verhaal in de film proppen.
  2. De productiemensen zijn vaak totaal geen fans van de bron.
  3. Gewoon niet genoeg budget voor wereldkwaliteit. - Zoals een Bleach of Fullmetal Alchemist, die films zijn bestemd voor Japan….niet voor de wereld.

  Voor 3 specifiek hebben we juist ook geluk in Europa, en vooral Nederland, omdat we vrij goed met budgetten om kunnen gaan om een film te leveren van sub-Amerikaanse kwaliteit. Japan daarentegen…yeah, Japanners hebben een andere stijl kwa films.

  Maar een goede Live-Action van Avatar: The Last Airbender…Ik wil het direct, visueel zou het fantastisch worden en het verhaal wordt meer diepgaand door de oudere demographic. Het wordt gemaakt voor de kinderen(waaronder ik) die ermee opgroeide en nu volwassen zijn.
 • @Ardyn

  Dat zijn 3 punten die de prullenbak in kunnen. Het gaat om een serie, de originele bedenkers gaan m runnen en Netflix is over het algemeen niet gierig met budgetten.

  Ik denk eerder dat de vertaling lastig wordt omdat Avatar in mijn ogen erg leunt op elementen die uniek zijn voor anime. Iets simpels als de gezichtsuitdrukkingen van sokka is perfect in de tekenfilms, maar slaat makkelijk de plank mis in live action. Datzelfde geldt voor een heleboel essentiële onderdelen van de originele serie. Daar vrees ik eerder voor dan voor de punten die jij benoemt.
 • @That Mr Awesome ik denk dat Ardyn mijn kritiek op Live-Action troep bedoelt.
 • @Bert de Vries
  Ah ja, dat zou ook kunnen. Excuses in dat geval ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren