1. New Super Mario Bros. U komt mogelijk naar Switch

New Super Mario Bros. U komt mogelijk naar Switch

New Super Mario Bros. U komt mogelijk naar Switch

New Super Mario Bros. U zou wel eens overgezet kunnen worden naar de Switch.

Dat meldt Liam Robertson, een schrijver voor Comic Book en een insider die al vaker correct Switch-nieuws naar buiten heeft gebracht. Hij laat weten deze informatie van bronnen binnen Nintendo Europa te hebben verkregen, bronnen die hem ook correcte info over Mario + Rabbids: Kingdom Battle hebben gegeven voordat de game werd aangekondigd.

Er waren voor E3 2018 al geruchten over een mogelijke overzetting van de Wii U-game. Er zijn nu meerdere bronnen die claimen dat een Switch-versie van New Super Mario Bros. U er aan komt, en dat de game ook de uitbreiding New Super Luigi U bevat. Ook zou de Switch-editie geheel nieuwe content bevatten, maar wat dat precies is, zouden de bronnen niet aangeven.

De naam van de Switch-versie zou 'New Super Mario Bros. U Deluxe' zijn en de game zou dit jaar mogelijk nog uit kunnen komen. Nintendo heeft nog niets bevestigd. New Super Mario Bros. U is de meest recente game in de New Super Mario-reeks en verscheen in 2012 als lanceringsgame op de Wii U.

New Super Mario Bros U

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Dat zou mooi zijn. Veel Wii U remakes op de Switch, maar dat geeft niet, want niemand had een Wii U.
 • @CerandoX.nl
  Ik wel, en de uitbreiding hiervan had ik ook al. Dus ik had liever een compleet nieuwe 2d mario game gezien
 • @CerandoX.nl dit is zo een onzin argument. En volgens mij ben je ook sarcastisch.
 • @Richh
  Heel veel mensen hebben ook geen U toch? Snap de U bezitters, maar zelf ben ik blij met dit soort (door mij nog niet gespeelde) games die doorgeschoven worden.
 • @benjaminben
  Snap ik, maar een nieuwe game is voor jullie toch net zo veel toegevoegde waarde? Ik snap dat dit minder tijd en moeite kost om te maken natuurlijk, maar het is wel jammer

  Edit;
  Ze kunnen op zn minst de prijzen verlagen en dan de volle 60 euro vragen (wat ze tot nu toe bijna altijd doen) of zorg voor een tegemoet koming voor WiiU bezitters. Ik had het wel op prijs gesteld als ze 20% korting zouden geven als je je WiiU zou registreren ofzo
 • @blue_blade_3

  Nee. WiiU games backwards compatible, wil je unieke Switch features etaal je meer of je koopt de volledige geportw Switch game.

  Simpel, maar hier verliest Nintendo teveel gels op.
  Of toch niet, want "niemand had een WiiU".
 • @benjaminben het gaat er niet om, om hoeveel mensen de WiiU hadden. Het gaat om de game, game-aanbod tot nu toe en vergelijking met eerder uitgebrachte (geporte) games voor de Switch.
 • @Richh

  Backwards had ik ook prima gevonden hoor. Maar hoef nu maar 1 console aan te schaffen om U titels te spelen. Dat is mijn voordeel (ik wacht altijd heel lang af bij aankopen, JUIST door dit soort praktijken)
 • Nintendo kan nog veel verdienen aan deze games. De Wii U heeft iets minder verkocht dan de Dreamcast. Het is niet alsof iedereen deze games gespeeld heeft.
 • @CerandoX.nl
  Maar het is ook niet dat niemand het gespeeld heeft…
 • Als ze de Luigi versie er maar bij doen.
 • @Ramirez

  Lees het voledige bericht en niet allen de kop.
 • Maak AUB gewoon een nieuwe. Er zijn wel een mensen paar mensen die de Wii U in huis hadden.
 • @Robskeee Ik heb inderdaad ook liever een nieuw deel en had het stiekem ook wel verwacht. Daarnaast hoop ik dat ze het 'new super mario bros' sausje weglaten en met een hele nieuwe artstyle komen voor deze nieuwe 2D-Mario. Met compleet gekke werelden die we nog nooit gezien hebben die enorm creatief in elkaar zitten. Als iemand dat moet kunnen dan is dat Nintendo zelf…
 • Ben wel een beetje klaar met deze game. Mag wel weer wat vernieuwing inkomen.
 • @WvA helemaal mee eens
 • Liever Mario maker ipv deze. Dit is wel by far de beste new super Mario game. Helemaal als die luigy dlc erbij zit. Ik sla hem wel over. Wil Mario maker of een totaal nieuwe 2D Mario.
 • @Newgamessuck
  Precies! Veel mensen hebben dat pareltje gemist.
 • Ik ben hoe langer hoe blijer dat ik de WiiU geskipt heb. Ik hoop wel dat ze een oude game in een nieuw jasje de bijbehorende prijs geven (€40,- lijkt me bijvoorbeeld redelijk). Maar dat zal bij Nintendo wel ijdele hoop zijn.
 • @Basbanaan

  Reken maar op 60 euro. Maar als je het niet hebt gespeeld krijg je er wel veel content voor terug. De luigy dlc is bijna net zo groot als de maingame.

  Het is mijn favoriete 2D Mario game. En ik ben 37 jaar en opgegroeid met iedere Nintendo console die er was. Zeker waar voor je geld als het nieuw voor je is.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren