1. Gerucht: Next-gen games worden binnenkort onthuld

Gerucht: Next-gen games worden binnenkort onthuld

Kunnen we in mei al nieuwe PS5- en Xbox Series X-games zien?

Nu E3 niet doorgaat, zouden gamers eind deze maand of in mei wel eens een betere blik kunnen krijgen op de eerste PlayStation 5- en Xbox Series X-games.

Dat meldt Daniel Ahmad op Twitter. Ahmad is een Niko Partners-analist en staat er om bekend dat hij regelmatig correcte informatie deelt.

Nu E3 geannuleerd is vanwege het coronavirus, worden sommige onthullingen voor de datum dat de beurs gehouden zou worden gedaan, sommige onthullingen alsnog in de week van E3 en andere onthullingen pas daarna. E3 zou plaatsvinden van 9 tot en met 11 juni.

Daarbij zou "de eerste fatsoenlijke next-gen console of games showcase veel eerder" gehouden worden. Of Ahmad daarmee games voor PlayStation 5, Xbox Series X of beide consoles bedoelt, is niet bekend. Ook is er geen precieze datum beschikbaar, maar "veel eerder" dan 9 juni moet ergens eind april of in mei zijn.

Website Videogames Chronicle claimt daarnaast te hebben vernomen dat Sony van plan was een PlayStation 5-onthulling te doen in mei. Ook zou Microsoft in mei iets willen onthullen, naast een eerder geplande digitale E3-showcase. De website meldt daarbij dat deze plannen constant kunnen veranderen vanwege het coronavirus.

Ook Eurogamer-redacteur Tom Philips doet een duit in het zakje: "Nu er geen echte deadline is voor E3 en teams tijd hebben verloren door naar thuiswerken te schakelen, worden aankondigingen meer verspreid dit jaar. Verwacht E3-onthullingen in mei, juni, juli..."

Zowel de PlayStation 5 als Xbox Series X staan vooralsnog gepland voor een release rond de feestdagen dit jaar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ben benieuwd. Wat we te zien krijgen
 • Ben erg benieuwd!
  Ik hoop vooral nog iets meer plannen van Nintendo te zien komende tijd.
 • Analyseren 101: "Nu E3 geannuleerd is vanwege het coronavirus, worden sommige onthullingen voor de datum dat de beurs gehouden zou worden gedaan, sommige onthullingen alsnog in de week van E3 en andere onthullingen pas daarna."
 • Dus we hebben open deur intrappen Ahmad, want er veranderd dus helemaal niks en is dus geen gerucht.

  Dan hebben we een website dat roept dat er iets te gebeuren staat in Mei van Playstation en Microsoft, maar door het corona gebeuren kan dat veranderen. Ik zal even vertalen wat deze website echt bedoeld. We hebben geen items dus we verzinnen er eentje om wat extra clicks te krijgen en gebruiken Corona als smoes wanneer we der naast zitten. Want als je even nadenkt…. Deze showcases hadden niet bestaan zonder corona gebeuren….

  Hy ik ben journalist van Eurogamer en ik kom wat roepen, aandacht wil ik al te graag. Na jongens in Mei-Juni-Juli komen er games en ik hoop ook op een beurt van me vriendin, doei.

  Analist Shadowhunterrx: In de komende drie maanden gaan we eindelijk het uiterlijk van de PS5 zien en de Prijs zal tussen de 400 en 600 euro liggen. Bij aankoop krijg je een doos met de PS5 erop !
 • Dit is toch geen nieuws, beetje open deuren intrappen.
 • @Mr. Grand

  Inderdaad…
 • Ik luister standaard niet naar analisten.
 • Kom maar op met nieuws. Ik verveel me anders dood hier thuis in deze tijden.

  E3 duurt nog zo lang
 • Zin in. Hier keuze gemaakt. De series X ge pre ordered. Xbox blijft voor mij toch op 1 staan. PS5 komt wel over een paar jaar. Zin in een nieuwe generatie.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren