1. Next-gen update Fortnite verschijnt tegelijk met release consoles

Next-gen update Fortnite verschijnt tegelijk met release consoles

4K en 60fps

Fortnite krijgt een next-gen update wanneer de Xbox Series X, Series S en PlayStation 5 beschikbaar zijn. Dat laat Epic Games weten.

Dat betekent dat bezitters van de nieuwe consoles gratis kunnen upgraden naar een geavanceerdere versie van de battle royale-game. Op PlayStation 5 en Xbox Series X draait de game in 4K op 60fps. De Series S-versie draait ook op 60fps, maar dan in 1080p.

Ook zijn de visuele effecten over het algemeen verbeterd, met vegetatie die reageert op explosies en verbeterde rook-, wolk- en stormeffecten. Verder ondersteunt de splitscreenmodus zestig frames per seconde en moeten textures en potjes over het algemeen sneller inladen.

Tot slot ondersteunt Fortnite haptic feedback, adaptive triggers en Activities op de PlayStation 5. Spelers kunnen direct vanuit het menu een lobby en bijbehorende modus kiezen.

De next-gen update is op 10 november beschikbaar voor Xbox Series X en S en op 19 november voor PlayStation 5.

Fortnite

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Ik ben benieuwd hoe de adaptive triggers worden geïmplementeerd. Voor singleplayer games als Horizon lijkt me dit een toffe toevoeging, maar bij competitieve games als Fortnite lijkt mij dat in 't nadeel te werken en zet je dat zo snel mogelijk uit.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren