1. Next-gen update laat Rocket League op 4K en 60fps draaien

Next-gen update laat Rocket League op 4K en 60fps draaien

Met HDR

Rocket League krijgt een next-gen update die de game op 4K en 60fps moet laten draaien op PlayStation 5 en Xbox Series X.

Dat heeft ontwikkelaar Psyonix laten weten in een bericht op de officiële website van de voetbal-racehybride. De ontwikkelaar geeft aan dat er twee updates verschijnen en dat de eerste tegelijk verschijnt met de nieuwe consoles.

Bezitters van een Xbox Series X en PlayStation 5 kunnen straks racen in 4K en 60fps met HDR, terwijl Xbox Series S-gebruikers het moeten dan met 1080p, 60fps en HDR. Het bericht leert ons verder dat de laadtijden op alle consoles korter zullen zijn en dat het spelen in split-screen een stuk soepeler moet verlopen.

De tweede update lijkt vooralsnog enkel te lanceren voor Xbox Series X en S. Deze update biedt spelers de optie om te switchen tussen de Quality- en Performance-modus. Ten slotte maakt de ontwikkelaar duidelijk dat alle voortgang en items overgezet kunnen worden naar de next-gen consoles via het Epic Games-account.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

 • Voor de geïnteresseerden, de quality en performance modus komt dus (nog) niet beschikbaar voor de PS5. De performance modus schroeft de resolutie naar beneden en laat de game op 120 fps draaien. Blijkbaar komt de beperking voor de PS5 door de manier waarop backwards compatibiliteit is geregeld.

  Even een verheldering, aangezien het niet in de tekst staat.
 • @MythicZ

  Hoe bedoel je dat? Ik zag vandaag een video van Miles Morales eerst in performance mode 60fps en daarna in quality met mooiere graphics en 30fps.
 • @Luigi1985 Het is alleen van toepassing op backwards compatible games, Miles Morales is natuurlijk een 'nieuw' spel voor de PS5.

  Tweakers legt het beter uit dan ik.
  https://tweakers.net/nieuws/174436/rocket-league-krijgt-120fps-modus-op-xbox-series-x-en-s-maar-niet-op-ps5.html
 • @Luigi1985
  Wat ik begreep is dat de limiet van de PS4 "Backwards compatible modus" op 60 fps zit. Dus games als Star Wars Squadrons en Rocket League kunnen niet op een makkelijke manier een 120fps update krijgen.
 • Tsssss, de echte gamers spelen dit natuurlijk op de switch!😇
 • @jo_joost eerder op pc
 • @Liquidshake
  Stttttt🤫😬😇
 • Heerlijke game, speel het al jaren.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren