1. Next-gen versie Control verschijnt in februari

Next-gen versie Control verschijnt in februari

Fysieke editie komt een maand later uit

De next-gen versie van Control komt op 2 februari digitaal uit op PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

Precies een maand later verschijnt het spel ook fysiek voor PlayStation 5 en Xbox Series X. Via Twitter toonde Remedy nieuwe features die naar de next-gen versie komen. Zo kunnen spelers kiezen tussen een performance modus (60 frames per seconde) en een graphics modus (30 fps maar met ray-tracing). In onderstaande video zijn beide modi op een PlayStation 5 te zien.

De next-gen versie van Control wordt omsingeld door controverse. Mensen die de game op de vorige generatie consoles hebben gekocht, moeten de next-gen versie opnieuw aanschaffen. Alleen wanneer met de onlangs uitgekomen Ultimate Edition heeft gekocht, kan men in februari een update voor de next-gen versie downloaden. Dit probleem werd uitvergroot toen enkele eigenaren van de normale versie van Control per ongeluk de Ultimate Edition ontvingen, wat kort daarna weer werd teruggedraaid.

Het is natuurlijk wel mogelijk om de reguliere versie van Control op PS5 en Xbox Series-consoles te spelen via backward compatibility. Men ontvangt dan echter niet de next-gen verbeteringen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Dit is de eerste keer dat er verwarring toeslaat over welke versie ik nu moet hebben. Ik heb al een fysieke disc van Control Ultimate Edition in huis voor de Xbox. Ik neem aan dat ik daarmee gewoon die digitale patch kan downloaden op 2 februari en de next gen ervaring kan spelen, toch?
  • @COSMIC_TSAR
    Helaas niet dus.. Alleen met de Ultimate editie voor de PS4/One.. Welke later is uitgekomen. Zelf de Deluxe versie met/of Season Pass krijgt geen next-gen upgrade.
  • @Gaaiz
    Ja, maar ik heb dus wel die Ultimate Edition. Maar waarom dan een maand later pas een fysieke versie beschikbaar zoals in dit bericht staat? Die is toch al beschikbaar, ik heb m in huis haha. Wat een rare lancering is deze titel zeg.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren