1. Nieuwe Xbox-console heet Xbox Series X, krijgt vervolg op Hellblade

Nieuwe Xbox-console heet Xbox Series X, krijgt vervolg op Hellblade

Verschijnt rond de feestdagen van 2020

Op The Game Awards is onthuld dat de next-gen Xbox-console Xbox Series X gaat heten. Zowel het uiterlijk van de console als een nieuwe game werden getoond.

De console stond voorheen bekend als Project Scarlett. Phil Spencer van Xbox was op het podium aanwezig om te vertellen dat de console rond de feestdagen van 2020 uitkomt.

Martin en Dennis leggen je haarfijn uit wát de Xbox Series X nu eigenlijk is:

Daarna werd ook een nieuwe game voor de console getoond, genaamd Senua's Saga: Hellblade 2. De beelden zijn volledig met Series X-hardware geproduceerd. Het spel is net als het origineel ontwikkeld door Ninja Theory - inmiddels onderdeel van Microsoft.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hellblade 2, nice!
  Heb best genoten van het eerste deel. Plus dat het makkelijk platinum scoren was😂
 • @jdl82raw alleen is die nu exclusief voor Xbox. Aangezien microsoft de studio heeft gekocht.
 • @Robskeee
  Toch weer een reden erbij om dan misschien toch maar een xbox erbij aan te schaffen.

  En thanx for the wake up haha
  Had dat helemaal niet mee gekregen namelijk.
 • @jdl82raw Haha no problem!
 • @Robskeee

  Tuut tuut. Microsoft exclusive. Ook de pc gamer zal deze game kunnen spelen.

  Xbox Games Studio’s is tegenwoordig zelfs de naam die Microsoft gebruikt om hun pc palmares te definiëren en onderscheiden op platforms zoals Steam.
 • @jdl82raw Game stuk gespeeld, kon me niet bekoren. Ik heb een xbox one x en ps4 pro. Maar kijk toch veel meer uit naar de ps5. Veel betere exclusives. daarbij koop ik ook geen nieuwe xbox, aangezien ze amper exclusives hebben. en met project cloud de toekomst van streaming haal ik het niet
 • @kluivert80

  Ik heb toch echt wel genoten van die game. Combat was wel wat simpel en had miss wel wat meer gameplay variatie in mogen zitten. Buiten dat gewoon headset op en verdwalen in deze bijzondere ervaring. Zeker voor een game van 30 euro prima te doen.

  Kijk zelf ook veel meer uit naar de ps5 vanwege de vele excusives die daar op uit komen en heb met deze nieuwe xbox ook niet echt zoiets van die wil ik onder m'n tv hebben staan.
 • @jdl82raw Klopt, moet zeggen dat ik Cuphead en Ori wel nice vond. Forza Horizon 4 ben je snel beu, na die showcases heb je alles wel gehad, dan kan je nog online rondjes rijden tegen vrienden of andere online mensen. Maar dat is het volgend jaar wel weer dan. Forza Horizon 5 en Forza Motorsport 8. Playstation zal weer met nieuwe exclusives komen.
 • Stomme naam, maar wat ziet die er mooi uit!

  Lekker simpel design. Maakt het toestel in mijn ogen een stuk knapper.
  Op Reddit las ik ook dat het verticaal design er voor zal zorgen dat de ventilatie snor zal zitten (voor alle duidelijkheid: was een gedachte van een Redditor).

  Dat simpel design doet me denken aan 2013:
  Eerst lachen met de vierkanten VHS Xbox One om dan allemaal te beseffen dat die parallelogram van Sony onpraktisch en vervelend is.

  Controller lijkt ook eindelijk een handige share-button te krijgen!

  Hopelijk krijgt de PS5 ook iets gelijkaardig!

  Knap ding die Series X
 • @Don Carpaccio
  Ik hoop van niet. Ik hoop dat ps5 eerder een platte console is, maar we zullen zien
 • I
  @Jowy  Voor een betere ventilatie en stilte, mogen ze van mij in alle richtingen gaan.  Ik hoop vooral dat het design simpel blijft zoals bij de Xbox. Dat het afstoffen in 6 bewegingen kan gedaan worden. Die driedekker van Sony is echt een klucht. USB onvriendelijk ook: Niet elke usb kan tussen die plastieken platen worden gestoken. (Ik heb het over de PS4 Pro ter info.)  Wel heel goed dat Microsoft voor een strak design kiest, terwijl er op de pc markt nog steeds veel regenboog-led-kitsch te vinden is. Ik denk dus dat er een groot deel van de gamers dit design maar niks gaan vinden.

  Achja…
  less-is-more kinderen!
 • @Don Carpaccio

  Na weet niet of je zo blij moet zijn met een stof vanger aan de bovenkant.

  Jep, usb onvriendelijk maar zeer makkelijk op te lossen met een usb hubje van 10 euro.

  Het is gewoon een PC kast en veel mensen zullen niet blij zijn met de vormgeving. Effe onder je tv plaatsen zit er niet in en daar is nou net een console voor bedoelt. Ook nog is een vreselijke naam.
 • @Don Carpaccio ik wil gewoon een console die ik op een legger in mijn (open) kast kan leggen. Met een blok gaat dat niet.
 • Ik hoop dat de box kleiner is dan een gemiddelde pc, anders past die bij mij ook niet in mijn tv meubel. Maargoed we weten de afmetingen nog niet.
 • @Robskeee
  Hij is kleiner. Het is een mini itx formaat en dat is heel makkelijk te zien aan de disc drive en controller. Maar zal wel custom build zijn, maar groot zal die niet worden en zou me niks verbazen als deze xbox weer een power brick heeft. Scheelt weer wat hitte en AMD producten zijn niet echt bepaald efficiënt kwa hitte en stroomverbruik.
 • @Jowy

  Exact dit. De vormgeving is verschrikkelijk onhandig. Of het mooi is dat is subjectief.

  Mensen die gamen in hun woonkamer zijn enigszins
  afhankelijk van de vormgeving.
  Het moet gewoon passen bij je setup en met dit tower design past hij dus niet in mijn kast en ik denk bij 99% van de huishoudens ook niet. Het oogt gewoon rommelig en zeker niet strak.

  Kortom dat ding komt op de grond te staan of een andere onhandige plek met alle gevolgen en irritaties van dien.

  De vormgeving vanaf de (slim)ps3/Wii era was bij iedere console perfect. Enige vreemde eend is de Switch maar dat heeft overduidelijke redenen.

  Snap deze keuze totaal niet van Microsoft. Gaan ze voor een moderne style naast de tv? Dan slaan ze de plank totaal mis…het is gewoon een cheap-ass mini pc toren. Verschrikkelijk je tv meubel hoort zo strak mogelijk te zijn zodat het je ervaring niet verstoort.
 • @Ramirez 'Snap deze keuze totaal niet van Microsoft. Gaan ze voor een moderne style naast de tv? Dan slaan ze de plank totaal mis…het is gewoon een cheap-ass mini pc toren. Verschrikkelijk je tv meubel hoort zo strak mogelijk te zijn zodat het je ervaring niet verstoort.''

  Dit is ook weer subjectief he. Ik vind het best een mooi apparaat voor naast de tv, vet met die groene verlichting bovenin. Mooi strak.
 • @Robskeee

  True. Ik wil het ook met mijn eigen ogen zien voordat ik een definitief oordeel geef maar 1 ding is zeker niet subjectief en dat is dat vorm onhandig is.

  Tv meubels hebben “platte” vakken of slots. Daar past deze console helaas niet in. Aangezien ik in de binnenstad woon is goed omgaan met ruimte een must. Ik zit nu al te pijnigen waar ik deze Xbox kwijt zou kunnen.
 • @Ramirez Ja ik zelf ook, ik denk dat ik hem op mijn meubel moet gaan zetten, al weet ik niet hoe ik dat met de kabels ga doen omdat mijn meubel een granieten blad heeft. Al mijn andere apparaten staan in de kast en de kabels gaan naar de versterker (ook in de kast).
  Handig is het niet nee.
 • @Robskeee

  Ah ze hebben tenminste een leuke afkorting voor de console:

  Xbox SeX, XSeX of gewoon de SeX. Doet het altijd goed. De marketing afdeling heeft er goed over nagedacht bij Microsoft.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren