1. Niantic maakt met Nintendo een wandelapp gebaseerd op Pikmin

Niantic maakt met Nintendo een wandelapp gebaseerd op Pikmin

Moet later dit jaar uitkomen

Er komt een wandelapp gebaseerd op de Pikmin-franchise, zo hebben Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic en Nintendo aangekondigd.

De app moet ergens later dit jaar uitkomen en mensen "motiveren te wandelen en het wandelen leuker maken". Hoe dat precies wordt gedaan, is niet bekend, maar er komt augmented reality-technologie bij kijken. Het betreft het eerste spel dat door de in 2018 opgerichte Tokio-studio van Niantic wordt ontwikkeld.

"Niantics ar-technologie heeft het mogelijk gemaakt om de wereld te ervaren alsof Pikmin stiekem overal om ons heen leven", aldus Nintendo-ontwikkelaar Shigeru Miyamoto. "Het thema is wandelen leuker maken en onze missie is mensen een nieuwe ervaring te geven die verschilt van traditionele games. We hopen dat de Pikmin en deze app partners in je leven worden."

De Pikmin-franchise werd geboren op de GameCube. Het meest recente deel, Pikmin 3, verscheen in 2013 op de Wii U en kwam onlangs nog naar de Nintendo Switch. In de games sturen spelers een groep kleine, plantachtige wezens aan, die vergelijkbaar met mieren samenwerken om vijanden te verslaan, bruggen te bouwen en objecten te dragen.

Niantic laat weten dat er de komende maanden meer details over de app moeten worden onthuld. Mensen kunnen zich hier alvast registreren zodat men meer informatie over de app ontvangt zodra het beschikbaar is.

In het persbericht valt te lezen dat de Pikmin-app de eerste van meerdere apps is die Niantic samen met Nintendo ontwikkelt. Over andere apps is nog niets bekend. Het bedrijf is vooral bekend van Pokémon Go, tevens een mobiele ar-game die sinds juli 2016 verkrijgbaar is en spelers de buitenwereld in stuurt om pokémon te vangen. Ondanks dat er kort na release veel mediahype was rondom de game, was vorig jaar het grootste jaar voor de game tot nu toe - er werd meer dan 1 miljard dollar aan omzet gedraaid.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren