1. Nicalis brengt fysieke versie Ikaruga naar Switch en PS4

Nicalis brengt fysieke versie Ikaruga naar Switch en PS4

Meer details ontbreken nog

Nicalis komt met een fysieke editie van de arcadeshooter Ikaruga voor PlayStation 4 en Switch.

Op Twitter toonde de uitgever een foto van de fysieke versies. Daarbij meldde het bedrijf dat fans zich moesten inschrijven voor de nieuwsbrief. Verdere details zijn nog niet aangekondigd. Het spel is vooralsnog alleen digitaal verkrijgbaar op Switch en PS4.

Ikaruga verscheen oorspronkelijk in 2001 in Japanse arcades, maar kwam daarna ook naar de Dreamcast en GameCube. In de game moeten spelers met hun schip constant tussen twee kleuren schakelen om de verschillende kogels van vijanden te ontwijken. De game bevat vijf uitdagende levels.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Is dat niet dat belachelijk moeilijke spel?

  Aangezien ik de laatste tijd best veel ‘pittige’ games heb gespeeld (Celeste, Cuphead) is dit mss ook wel wat.
 • @Luigi1985
  Het een een 2d top down shooter. Je kan zwarte en witte kogels afvuren en je kunt je schip dus wit of zwart maken. Als je schip wit is ben je onkwetsbaar voor witte kogels, als je schip zwart is ben je onkwetsbaar voor zwarte kogels. Als je de kogels absorbeert spaar je energy voor een special…

  Verder moet je combo's maken door 3 om 3 zwarte en witte vijanden te doden (edit). Zwarte kogels zijn sterk tegen wit en witte kogels tegen zwart.

  Als je het hersenloos speelt (wat kan) is het een leuke shooter. Ga je voor de combo's en perfecte runs (kost wel veel tijd en skills) is het een ge-wel-di-ge game.


  Kijk naar dit filmpje van een perfecte run van stage 1. Met bovenstaande in je hoofd om een idee te krijgen.

  https://www.youtube.com/watch?v=H6d0PkEPKSk

  Als je er de tijd in wilt en kan stoppen om het perfect te doen moet je het zeker kopen. Speel je het om snel uit te spelen en geef je niks om combo's en perfectie, dan is het een leuk spel maar erg kort met maar 5 levels.

  Deze 5 te masteren kost je meer tijd dan Celeste 100% doen. Heb je die drive, dan is dit de perfecte game voor je.
 • @Newgamessuck

  Thanks voor de uitgebreide uitleg. zal het filmpje later deze dag eens bekijken. Klinkt allemaal goed, alleen ik weet niet of ik meer tijd heb dan 100% Celeste met SMM2 in het vooruitzicht.
 • @Luigi1985

  Ik zeg eerlijk. Ik keek erg uit naar Ikaruga op de switch, maar heb hem uiteindelijk (nog) niet gekocht. Op de Gamecube masterde ik de eerste 2 levels met perfecte runs. Verder kwam ik niet na tientallen uren erin te hebben gestopt.

  De enige reden waarom ik hem nu niet heb gekocht is tijdsgebrek voor een game als deze. Dit masteren kost gewoon veel tijd. Straks komt Mario maker 2 ook nog idd.

  wel nog even cadence of hyule als snel tussendoortje gehaald.
 • @Newgamessuck
  Ik heb ook echt te veel andere dingen te doen steeds dus ik doe vaak maanden over een game.

  Is cadance wat?
 • @Luigi1985

  Gister even 10 minuutjes gedaan. Het klikt nog niet. Moet even wat langer spelen voor ik er wat nuttigs over kan zeggen.

  Koop bijna alles met sharing, dus 12.50 is een prima prijs.
 • Deze games… voor mij met recht het saaiste en eentonige genre ooit gecreëerd. Speel serieus nog liever die Tour de France Manager.
 • @benjaminben

  Genre is idd een niche en echt voor hardcore gamers die er veel tijd in willen investeren.

  Gradius en R-type zijn games in deze genre die ietsje makkelijk zijn met wat minder diepte. Die zijn bij een wat breder publiek (maar alsnog niche) geliefd.


  Het heeft niet de smash Bros apeal dat je als casual gamer ook lol kunt hebben en de hardore gamer die er 100 uur in stopt ook lol heeft en de game anders ervaart. Dit is een game waar je die 100 uur in moet investeren om de game te ownen. Logisch dat dat voor vele mensen niet hun ding is.


  Ikaruga doet nog haar best om het toegankelijk te maken door levels ook zonder combo's haalbaar te maken…..Maar als je zo speelt is het idd als een puzzelspel waar je de puzzels kunt overslaan.
 • @Newgamessuck

  Ik haal gewoon geen plezier uit het schieten op alles wat beweegt. Helemaal de top-view vind ik zeer gaapbaar, dit is gewoon niet mijn ding. Gelukkig vind ik heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veel wel goed te pruimen ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren