1. Square Enix brengt Nier Replicant opnieuw uit

Square Enix brengt Nier Replicant opnieuw uit

Ook mobiele game Nier Incarnation in de maak

Nier Replicant komt naar de huidige consoles en pc. Ook is mobiele titel Nier Incarnation in de maak.

Nier: Replicant verschijnt voor PlayStation 4, Xbox One en pc en betreft volgens producer Yosuke Saito 'geen remake of remaster', maar een 'versie-upgrade. De officiële naam van de game luidt daarom: Nier Replicant ver.1.22474487139... en wordt gemaakt door Toy Logic, dat eerder bijdroeg aan de ontwikkeling en uitgave van Dragon Quest 11 en Super Smash Bros. Brawl.

Square Enix belooft verschillende nieuwe 'elementen' toe te voegen aan de heruitgave en meldt dat de gehele game voorzien wordt van ingesproken stemmen, in tegenstelling tot het origineel. Componist Keiichi Okabe heeft daarnaast de soundtrack opnieuw opgenomen voor de game. Tot slot zeg Yosuke Saito niet te weten of het einde van de game gewijzigd wordt.

In Japan verscheen Nier in 2010 als twee versies: Nier Replicant op de PlayStation 3 en Nier Gestalt op de Xbox 360, waarvan de laatste versie een oudere protagonist bevat. Replicant verscheen nooit in het Westen. Daarnaast verscheen in 2017 het geprezen Nier: Automata van PlatinumGames.

Nier Reincarnation

Naast Replicant kondigde Square Enix ook de mobiele titel Nier Reincarnation aan. Onderstaande trailer hint naar de setting van de game en onthult mobiele rpg-maker Applibot als ontwikkelaar. De game komt naar iOS en Android.

Tot slot maakt Square Enix bekend dat de digitale verkopen en fysieke verkoop aan winkels van Nier: Automata samen meer dan 4,5 miljoen exemplaren bedragen.

Voor zowel Nier Replicant als Nier Reincarnation is nog geen releasedatum bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Ik begrijp het niet, is dit nou een upgrade van de game die wij gewoonweg als “Nier” kennen?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren