1. Nieuw bewijs gevonden voor de Xbox Lockhart

Nieuw bewijs gevonden voor de Xbox Lockhart

Goedkopere versie van de Series X

Er is nieuw bewijs gevonden dat er meerdere next gen-consoles van de Xbox in ontwikkeling zijn. Dat blijkt uit een gelekt document van een dev kit.

Er gaan al een langere tijd geruchten rond dat de Lockhart in ontwikkeling is. De minder krachtige console moet volgens insiders tegelijkertijd met de Series X uitkomen voor een goedkoper bedrag. Microsoft heeft zelf nog niet officieels aangekondigd, maar de codenaam Lockhart is op verschillende plekken opgedoken. Zo staat het eerder in de Window Code Libaries. Nu is de Lockhart weer opgedoken in een document van een gelekte dev kit. Daarin staat bij de Project Scarlet dev kit (de Xbox Series X) een ‘Anaconda Profiling Mode' en 'Lockhart Profiling Mode’ vermeld. De Anaconda kan slaan op het moederbord van de Series X waar een slang in is gegraveerd. Dat deelde journalist Tom Warren op Twitter.

Volgens insiders bij The Verge is Lockhart Profiling Mode een modus waarin ontwikkelaars kunnen testen hoe hun game werkt in de engine van de Xbox Lockhart. Volgens het nieuwsplatform werkt de Lockheart op 7.5GB RAM, een iets mindere CPU-snelheid en ongeveer 4 teraflops GPU-capaciteit. De Xbox Series X heeft ter vergelijking 13.5GB bruikbare RAM, en heeft 12 teraflops GPU-capaciteit.

Microsoft heeft nog geen officiële aankondiging gedaan over de Lockhart. Mogelijk wordt er tijdens de presentatie in juli meer informatie over de Series en mogelijke Lockhart bekendgemaakt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Hopelijk lagere specs, maar wel een disc-drive. Dan heeft ie voor mij potentie. En natuurlijk redelijk goedkoop.
  (Schat de kans klein op een disc-drive)
 • @Eshura
  De algemene consensus (leaks, geruchten) die rond Lockhart hangt is idd geen discdrive. Daarmee pakken ze natuurlijk op termijn een deel van de goedkope verkoopprijs terug, op de digitale aankopen in de Xbox Store.

  Als je bijvoorbeeld nog geen 4k scherm hebt, of daar weinig waarde aan hecht, zou een zeer voordelige optie voor veel mensen interessant zijn idd.
 • Kan bijna niet anders dat deze in juli gepresenteerd wordt. Ben zeer benieuwd wat het prijsverschil zal zijn. Zolang er maar niet teveel impact is op de CPU/SSD vind ik het prima, en lijkt het mij zelfs een goede zet qua verkopen.
  Als de CPU/SSD wel teveel impacted zijn vraag ik me af of dat geen nadelige gevolgen kan hebben voor diverse games. Ook bij de cross-gen support van 1st party Xbox games heb ik nog mijn twijfels. En ik hoop dat bijvoorbeeld multiplayer lobbies gescheiden blijven, met optie tot crossgen.
  Anders zit je straks met je gloednieuwe console met SSD te wachten tot de vorige generatie klaar is met laden…
 • @Gaaiz
  Heb nog m'n twijfels of ie in juli wordt onthuld. Het ding heeft alleen maar bestaansrecht op basis van prijs. Niet alleen van Lockhart zelf, maar ook relatief ten opzichte van Series X. Het apparaat onthullen maar geen prijs geven is zinloos. Dus volgens mijn gedachtegang laten ze Lockhart pas zien als ze ook de Series X prijs aankondigen, en dat zou ook nog wel een maandje later kunnen.
 • @That Mr Awesome
  Ja.. Het is echt een groot kat en muis spel. Het zou ook kunnen zijn dat Microsoft begint met een scherpe prijs voor de Series X, waarna Sony met een prijs voor de PS5 reageert.
  Als je daar weer flink onder duikt met een Series S prijs….
 • Is de juni update van Xbox gecanceld?
 • @smaakmaker
  Ik denk niet dat ze nog wat laten zien nee. Het is duidelijk dat het in batches laten zien van informatie geflopt is. Dus ik denk dat ze boel naar de juli stream verschoven hebben.
 • @smaakmaker
  Bij de aankondiging van de maandelijkse drops werd al gezegd dat juni geen stream event zou zijn zoals Xbox Inside. Denk dan meer aan bijvoorbeeld blogposts, interviews bij IGN etc. Dat is er wel geweest, maar amper noemenswaardig.

  Juli natuurlijk de grote stream, die heet ook geen Inside maar Xbox 2020. Andere naam, andere opzet, ook dus zonder die webcams gelukkig. Ik verwacht dus een E3 achtige stream, mogen een voorbeeld nemen aan de goeie productie van bijv Sony's reveal.
 • @smaakmaker
  Niet zo duidelijk. Communicatie is een beetje wazig.
 • @Jowy wat bedoel je? Dat de communicatie van Xbox wat vaag was. Of mijn reactie daar boven die ik per ongeluk verwijderd heb haha.
 • @smaakmaker
  Ja ik bedoel de communicatie rond het juni event van Xbox.
 • @Jowy

  Ok ja dat was niet duidelijk. Maar in juli een grootst event want ik wil gewoon 3 consoles met de vetste content.
 • @smaakmaker
  Ik verwacht er best veel van. Ms lijkt zelfzeker.
  Benieuwd of ook halo een nieuwe next gen standard gaat zetten.
 • @Jowy

  Ja ik houd een slag ok de arm Ms heeft vaker veel praatjes om vervolgens af te gaan als een gieter. Maar ik hoop dat ze het nu waarmaken.
 • Ik mis misterieuze in de titel.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren