1. Patent voor twee nieuwe PlayStation VR-modellen gevonden

Patent voor twee nieuwe PlayStation VR-modellen gevonden

Ook zou er haptic feedback aanwezig zijn

Er is een patent voor twee nieuwe PlayStation VR-brillen gevonden.

Het door Let's Go Digital gevonden patent toont twee verschillende versies van de headset, een 'vr/ar-headset' en een uitgeklede versie van het apparaat dat een 'vr/ar-bril' genoemd wordt. Mogelijk is Sony van plan om voor PlayStation 5 twee verschillende versies van de virtualrealitybril te lanceren, of heeft het bedrijf nog niet besloten welke het gaat gebruiken.

Verder toont het patent dat de headsets onder andere haptic feedback hebben, een gedetailleerde versie van reguliere rumble dat ook in de DualSense-controller zit. Daarnaast zouden de headsets sensoren hebben die aangeven wanneer mensen ze niet correct dragen. Ook zou er led-verlichting aanwezig zijn.

Hoe dan ook heeft Sony eerder al aangegeven te verwachten een nieuwe vr-ervaring naar PlayStation 5 te brengen. PlayStation 4-games die vr ondersteunen kunnen overigens wel op PlayStation 5 gespeeld worden; de oorspronkelijke PSVR-bril kan worden aangesloten op de nieuwe console met een speciale plug die via Sony's website kan worden besteld.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Ik hoop dat ze iets kunnen bedenken wat net zo wireless is als de quest.
    Wellicht met streaming oid.
    En dan ook graag HalfLife Alyx als game er bij :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren