1. 'Nieuw Switch-model wordt voorlopig niet aangekondigd'

'Nieuw Switch-model wordt voorlopig niet aangekondigd'

Eerst komen er Mario- en Monster Hunter-versies van de Switch uit

Nintendo is "voorlopig" niet van plan een nieuw model van de Nintendo Switch aan te kondigen.

Dat liet het bedrijf gisteren weten in een vragensessie met investeerders, dat na de bekendmaking van de kwartaalcijfers van het bedrijf werd gehouden. Bloomberg-journalist Takashi Mochizuki plaatste een vertaling op Twitter.

Het bedrijf werd gevraagd of er een nieuw model van de Switch in ontwikkeling is. Er gaan al geruime tijd geruchten over een krachtigere versie van de huidige Switch. "We zijn voorlopig niet van plan een nieuw model aan te konden, aangezien er een Switch-model gebaseerd op Mario in februari en een Switch-model gebaseerd op Monster Hunter Rise in maart uitkomt."

Het antwoord is opvallend ten opzichte van het antwoord op dezelfde vraag een jaar geleden. Toen maakte Nintendo duidelijk dat er definitief geen nieuw Switch-model in 2020 uit zou komen. Nu lijkt het antwoord te suggereren dat er ruimte is voor een nieuw model later in dit jaar, maar dat het bedrijf niet de verkoop van speciale modellen in februari en maart tegen wil gaan door een dergelijke aankondiging te vroeg te maken. Vooralsnog is het bestaan van een nieuwe versie van de Switch echter niet officieel aangekondigd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Een nieuw Switch model is leuk een aardig, maar ik kijk ECHT uit naar alle Zelda 35 aankondigingen! Ook de aankondigingen omtrent Pokémon 25 (en Donkey Kong 40?) laten hopelijk niet lang meer op zich wachten.
 • @PietS.
  Als je BoTW tof vond dan vind je Immortals Fenix Rising denk ik ook wel leuk! Ze lenen veel van BoTW, maar op een goede manier, (vind ik dan hé).
 • @Soon.

  Ik zal je vertellen… Ik heb IFR 100% uitgespeeld en de eerste DLC-pack (sinds gisteren) ook! Echt een hele toffe game. Overduidelijk geïnspireerd door BotW (maar dan inderdaad op een goede manier). Nog 2 DLC-packs te gaan! Hoppatee!

  Desalniettemin, dank voor de tip! Speel je de game zelf ook?
 • @PietS.
  Ja sinds dit weekend, na het spelen van de demo gelijk aangeschaft. Zoveel te doen, exploren is tof, combat is tof (en word steeds toffer na alle skillupgrades e.d.)

  Gek dat deze game niet zoveel aandacht krijgt, want dat verdient ie wel vind ik!

  Voor platinum (100%) moet je hem dan ook op Hard uitspelen?
 • @Soon.

  Ik speel 'm op de Switch, dus ik heb geen idee wat je moet doen voor de platinum trophy op de PS. Ikzelf heb in ieder geval alles, maar dan ook alles, gevonden en verzameld (ik unlock wel alle Ubisoft Connect main achievements, op de gebugde(?) na dan). Er is geen kistje meer te vinden (incl. DLC). Ik heb wel alles op 'Normal' gedaan.

  En er is inderdaad heel veel te doen, maar je merkt soms wel gewoon dat het een typische Ubisoft game is. Hier en daar bugs, soms crashes, verouderde mechanics, etc. Daarom krijgt de game denk ik iets minder aandacht. Maar begrijp me niet verkeerd… Ik vind de game echt top en zou 'm een dikke 8,5 geven.
 • @PietS.
  Nog geen Bugs gehad (ps5). wel 1 keer gecrashed. Maar das te overzien. Zit nu nog in het eerste grote gedeelte, nadat je dat eiland af bent en ben al 13 uur onderweg… als ik net zo lang ga doen over de andere gebieden dan ben ik nog wel even bezig!

  Ga er dan maar vanuit dat je hem niet op hard hoef te spelen voor Platinum.
 • @Soon.

  Haha, die bugs kom je nog wel tegen. Trust me. :P Geen wereldramp hoor, maar ze zijn er echt. Ik heb de game 100% uitgespeeld in 75 uur, maar niet gehaast. Je hebt dus waarschijnlijk nog wel even te gaan ja, haha.
 • @PietS.

  draait en oogt ie een beetje op de Switch? Handheld-mode?
 • @benjaminben

  Ik speel IFR eigenlijk alleen maar docked, dus m.b.t. handheld mode kan ik je weinig vertellen. Verder draait de game bijna altijd stabiel op 30fps en ziet ie er prima uit, maar op sterkere consoles ziet ie er natuurlijk beter uit.
 • @PietS.

  Wat verwacht (of hoop) je rondom Zelda 35th anniversary?
 • @Rahl

  Ik hoop op:
  - BotW2 release in 2021
  - SS HD aankondiging en release in 2021
  - The Legend of Zelda: Triforce Collection, incl. OoT (remaster/remake?), MM (remaster/remake?), TWW HD & TP HD
  - Een nieuwe 2D Zelda game of een remake van een oudere 2D Zelda game

  Ik verwacht:
  - BotW2 release in 2021 of 2022
  - SS HD aankondiging en release in 2021 of 2022
  - The Legend of Zelda: Triforce Collection [gelimiteerd beschikbaar], met 3 games (1 voor elke gen, net zoals SM3DAS en zonder remakes)
  - Game & Watch Zelda Edition

  Misschien niet helemaal realistisch, maar hoop doet leven hè… :P
  Wat denk jij dat we gaan zien en krijgen?
 • @PietS.

  Ik hoop met je mee. Ik zie vooral een remake van a Link to the Past heel erg zitten. Ik heb mij ontzettend vermaakt met Link's Awakening en ben heel erg verbaasd dat ze andere 2D remakes - tot op heden - niet hebben aangekondigd.

  Skyward Sword heb ik gemist dus dat zou ik ook leuk vinden.
 • @Rahl

  Ze mogen van mij ook wel een nieuwe game maken in de stijl van Links Awakening. Echter mag ie dan wel wat moeilijker want ik vond deze wel erg kinderlijk eenvoudig. Originele nooit gespeeld.
 • @Rahl

  Ikzelf ben in principe tevreden met een remake van wel 2D zelda game dan ook.

  Hopen dat we snel meer te weten komen!
 • Een vertaling van wat nintendo bedoelt is idd. "De pro komt dit jaar, maar we zijn niet zo gek het te vroeg aan te kondigen zodat we tot de tijd van release minder Switches verkopen.". Logisch

  Ik verwacht de pro in september.
 • @Newgamessuck

  Dit inderdaad.
 • @Newgamessuck
  Zoiets verwacht ik ook. Met Zelda BotW2 al pusher voor de verbeterde hardware.
 • Nintendo blijft maar uitstellen en uitstellen…


  Het wordt nu echt eens een keer tijd dat er flink wat aangekondigd gaat worden…de release kalender is erg mager!
 • @wiebeamalur

  Deze maand komen Super Mario 3D World + Bowser’s Fury, Bravely Default II & Ghosts ‘n Goblins uit. Volgende maand komt Monster Hunter Rise uit en de maand erna komt New Pokémon Snap uit.

  De release kalender is erg mager, inderdaad…
 • @PietS.

  Ik denk trouwens dat als de gemiddelde gamer tegenwoordig Ghost n goblins gaat spelen ze letterlijk met hun tv gaan smijten 😂

  Games zijn tegenwoordig extreem makkelijk. Te makkelijk eigenlijk.

  Ik snap verder alleen niet wat een eventuele pro model met game aankondigen te maken heeft. Maar dit gezeik heb je ieder jaar rond deze tijd. Q1 is meestal een drama op elke console. Haast traditie. Daar rekening mee houdend is de Switch lijst zo slecht nog niet.

  Kijk verder naar de ps5 lijst voor februari en maart. Alsof daar zoveel bijzonders tussen staat. Ps4 en Xbox idem.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren