1. Nieuw verkooprecord voor Call of Duty: Black Ops 4

Nieuw verkooprecord voor Call of Duty: Black Ops 4

Snelst verkopende PlayStation-game

Call of Duty: Black Ops 4 heeft een nieuw digitaal verkooprecord gevestigd. Activision heeft met Black Ops 4 de grootste lanceringsverkoop ooit gemaakt sinds Destiny 2. Black Ops 4 heeft ondanks de goede digitale verkoop, wel een dieptepunt bereikt qua fysieke gameverkoop.

Call of Duty: Black Op 4 breekt niet alleen records op de PlayStation Store, maar de game is ook Activion's beste digitale verkochte game voor op de Xbox One. Call of Duty: Black Ops 4 was ook voor het eerst te koop via Blizzard's Battle.net, eerst was dit nog via Steam. De pc-verkoop van Black Ops 4 was twee keer zo groot als dat van Call of Duty: World War 2.

Call of Duty: Black Ops 4

Activion deelt geen verdere details over de verkoop, maar volgens Game Industry was de verkoop in het eerste weekend voor de fysieke game in het Verenigd Koninkrijk een dieptepunt met een daling van meer dan vijftig procent vergeleken met Call of Duty: World War 2. De fysieke game is de slechtst verkopende game uit de serie sinds Call of Duty 4: Modern Warfare uit 2007. Dit dieptepunt kan volledig te danken zijn aan de opkomende digitalisering van gameverkoop.

Call of Duty: Black Ops 4

Black Ops 4 is een van de weinige games uit de serie die geen traditionele campaign bevat. Daarentegen heeft de game een nieuwe battle royale-modus genaamd Blackout. Zo probeert Call of Duty te concurreren met Fortnite en PUBG.
Black Ops 4 is sinds 12 oktober te verkrijgbaar voor PS4, Xbox One en pc. Lees ook onze review van Call of Duty: Black Ops 4.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

  • Nog al een reden erbij waarom dit gedoemd is…. Geen steam release….
  • @HC-freak Deze man.
  • In dit geval krijg bij je bij digitale versie van de game meer content voor minder geld. Het is maar net hoeveel waarde je aan CoD points hecht. Daarnaast is toch een multiplayer game, dus als de stekker uit de game wordt getrokken heb je geen Single Player-game die je via de fysieke schijf nog eens later kan spelen. Ook is de digitale versie kleiner om uit te pakken op de PS4 en heb je dus meer ruimte op je PS4 nodig voor de fysieke versie, de disc is niets meer dan een key. De digitale versie heeft alleen maar voordelen. Ik vraag me wel af of de totale verkopen ook beter zijn dan WWII, als de fysieke game het zo slecht doet.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren