1. Black Ops 4 verkoopt in-game sloophamer voor 25 euro

Black Ops 4 verkoopt in-game sloophamer voor 25 euro

Fans worden gek

Call of Duty: Black Ops 4 is een game van zo’n zestig euro. De season pass waarmee je toegang krijgt tot extra maps ligt rond de vijftig euro. Daarmee stopt het nog niet, Treyarch heeft namelijk een wapen toegevoegd in een klein pakket. Voor dit pakket ben je ruim 25 euro kwijt.
Call of Duty: Black Ops 4

De toevoeging van het nieuwe wapen, een hamer genaamd The Homewrecker, aan een vierdelig pakket, waarvan de andere voorwerpen niet echt worden gezien als waardevol, is bij veel spelers in het verkeerde keelgat geschoten. De spelers zijn naar de Reddit-pagina van Black Ops 4 gegaan om hun frustraties te uiten door middel van memes.

Fans zijn woedend. De laatste tijd verbaasden ze zich sowieso al over de manier waarop Treyarch geld probeert te verdienen. Zo heeft Black Ops 4 onlangs de derde loot stream geïntroduceerd, een reeks met loot waarbinnen je progressie maakt en spullen verdient. Hiermee verdwijnen alle wapens die je kon bemachtigen door middel van de vorige te spelen en is het enkel nog mogelijk om ze te krijgen uit lootboxen. Hierbij moeten spelers geluk hebben dat ze de wapens uit gratis lootboxen krijgen, of meerdere bijkopen met COD-punten.

Lees hier meer over de introductie van lootboxen in Black Ops 4.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • Jullie roepen toch altijd dat de ontwikkelingskosten voor AAA-games heel erg uit de hand zijn gelopen de afgelopen jaren en microtransacties een noodzakelijk kwaad is? Iets wat sowieso natuurlijk onzin is, aangezien de markt voor games meer dan evenredig is gegroeid en ongeveer een even groot deel van het budget naar de marketing, als naar de ontwikkeling van een AAA-game. Het verbaasd mij dus dat jullie dit plaatsen.

  "De laatste tijd verbaasden ze zich sowieso al over de manier waarop Treyarch geld probeert te verdienen."

  Vergeet Activision niet, zij zijn de drijvende kracht achter dit soort systemen.

  Dit loopt gewoon uit de hand en dit is alleen te stoppen door de consument.
 • Je bent dom als je nog denkt dat je leuke spullen eruit krijg voor dat bedrag XD het is belachelijk wat ze tegenwoordig vragen voor in-game items zoals skins, zelf speel ik veel Apex maar het is belachelijk dat je skins kan kopen voor 18 euro, het gaat tegenwoordig heel erg ver, maar goed zolang er kinderen zijn die het kopen dan blijven ze dit doen….
 • @Dealer X
  Bij apex vind ik het ook belachelijk dat je met de season pass niet eens punten kan krijgen om een skin naar kiezen. Je moet dan nog steeds maar geluk hebben.
 • @blue_blade_3

  Klopt is het ook. Het slaat nergens meer op tegenwoordig…
 • Voor de game met seasonpass ben je dus al 110 kwijt. Belachelijk.
 • Zolang mensen hier geld aan blijven uitgeven blijft dit probleem bestaan. Een ontwikkelaar of uitgever zal pas stoppen met deze geldklopperij als ze er niks meer aan verdienen.

  Iets anders, weet iemand waarom een game die ik digitaal aanschaf meestal duurder is dan een fysiek exemplaar? Je zou denken dat een digitale versie goedkoper zou moeten zijn omdat je geen distributie kosten hebt en je geen hoesjes hoeft te laten maken of disks hoeft te branden.
 • @Fodder_man
  Ja, dat is om niet te concurreren met retailpartners (winkels). Stel ze maken het goedkoper, dan is hun relatie met retailpartners gelijk kapot. Daarnaast is digitale distributie ook niet geheel kosteloos.

  Hoewel het hier toch naartoe gaat. Binnenkort zijn er geen GameMania en Nedgame meer. Misschien een paar hobby shops met merchandise.
 • @CerandoX.nl
  Ok dat klinkt best logisch. Dank je wel.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren