1. Epic Games wederom aangeklaagd wegens Fortnite-dans

Epic Games wederom aangeklaagd wegens Fortnite-dans

Derde aanklacht tegen Epic Games over gebruik van dans-moves

Russel Horning, ook wel bekend als Backpack Kid heeft samen met zijn moeder Epic Games aangeklaagd, omdat zijn dansmove de 'Floss Dance' zonder toestemming wordt gebruikt als Emote in Fortnite. Horning en zijn moeder volgen hiermee andere beroemdheden die ook een aanklacht hebben ingediend tegen Epic Games voor dezelfde redenen.

Nadat in 2017 de Floss Dance een enorme hype werd, startte Epic Games met het gebruik van de move als Emote in Fortnite Season 2. De zestienjarige Horning vond het alleen maar leuk dat de move in het spel voorkwam, maar zijn moeder als manager vond dat er misbruik werd gemaakt. Daarom heeft de moeder van Horning Epic Games aangeklaagd. Horning zelf zegt niet om het geld te geven en dat hij vooral van het leven wil genieten.

Fortnite

Dit is nu de derde aanklacht voor Epic Games van artiesten die vinden dat hun dansmoves zonde toestemming worden gebruikt als emote in Fortnite. Eerder spande rapper 2 Milly en Alfonso Ribeiro allebei een rechtszaak aan met Epic Games om een vergoeding te krijgen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • Dit een dans?
  Het is gewoon maf doen met je armen…standaarden tegenwoordig…

  Whats next?
 • @Ramirez
  Is dat Carlton dansje wel echt 'een dansje'? Ben het verder met je eens, maar er zal wel een fijne lijn tussen spastisch bewegen en dansen zijn.
 • @AWESOMEDUDE3

  Mwa de carlton dance is wel wat ingewikkelder dan dit. Maar we zien dus wel op welk triest punt we beland zijn sinds de jaren 90. Haha.
 • @Ramirez

  De Carlton dance is wereldbekend. Dit is maf doen met je armen.

  Echter, Epic zit gewoon fout door geld te vragen voor dit soort 'moves'.
 • Backpack Kid heeft samen met zijn moeder Epic Games aangeklaagd…Daarom heeft de moeder van Horning Epic Games aangeklaagd. Is de Wekker te vroeg afgegaan?
 • @Richh Bij jou? Wat hier staat is gewoon correct.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren