1. Nieuwe aanpasbare PlayStation 4-controller aangekondigd

Nieuwe aanpasbare PlayStation 4-controller aangekondigd

Controller volledig aanpasbaar voor eigen speelstijlen

Sony heeft een nieuwe PlayStation 4-controller aangekondigd die gemaakt is door Astro. De Astro C40 TR-controller is uniek omdat de knoppen van de controller aangepast kan worden naar eigen voorkeur. De Astro-controller komt uit in maart 2019 en is nu vooraf te bestellen.
Astro C40 TR

De Astro-controller krijgt verschillende features. Zo kan de PlayStation-controller zowel draadloos bediend worden als aangesloten en heeft het een batterijduur van twaalf uur. De controller heeft meer functies dan een standaard Sony DualShock 4-controller. Beide Joysticks en D-pad knoppen zijn om te wisselen naar gebruiksgemak. Ook komt de controller met knoppen op de achterkant en trigger-stops om verschillende standen in te stellen over hoe hard de schouderknop ingedrukt moet worden om een bepaalde actie uit te voeren. Bekijk hieronder de trailer van de Astro-controller voor de PlayStation 4.

De controller is nu vooraf bestelbaar en wordt verwacht in maart 2019.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • Mmh third party meuk. Ik heb nooit vertrouwen in accessoires gemaakt door een ander bedrijf. 9 van de 10x is het goedkope troep.

  Het idee is wel goed. Want de analoge stick zit op de dual shock al sinds het begin op de verkeerde plek.
 • @Ramirez
  Die Nacon Pro controllers voor de ps4 zijn wel erg fijn. Stukje groter, gewicht is aan te passen, button mapping werkt erg fijn. + Ik merk nu dat daarna terug switchen op de standaard ps4 controller ook een stuk fijner werkt voor mij. Wijsvingers en middelvingers op de L/R knoppen laten rusten werkt sindsdien ook zonder dat het onwennig voelt of dat het zorgt voor kramp in de vingers.
 • De PS4-controller is wat mij betreft prima zoals is. Het enige wat ik vervelend vind is dat de linker pook altijd kapot gaat. Denk dat het door FIFA komt. Ik druk dat rubber er altijd af (ook al bij de PS3).
 • @Luigi1985

  Van de 3 consoles heeft de PS4 imo veruit de slechtste controller.

  Denk dat ik die van microsoft het beste vind. Switch pro controller komt wel in de buurt.
  Als een van de weinig vind ik switch handheld ook heerlijk spelen.
 • @Newgamessuck

  Ik vind de pro controller ook fijn. Handheld overigens ook. Ik speel denk ik 80% van de tijd in handheldmode.

  Ik heb volgens mij slechts een keer op een Xbox gespeeld dus ik weet t niet meer.
 • @Newgamessuck

  Ik vind dat elke controller wel wat verbeteringen kunnen gebruiken:


  Ik vind de LB- en RB-buttons op een te hoge plaats zitten bij de Xbox One controller.

  De thumbsticks van de PS4 controller zijn een lachertje vergeleken met die van de One.

  Touchpad bij de PS4 controller vind ik een leuke (onmisbare) toevoeging. De Xbox One controller ligt het best in de hand en ziet er kwalitatiever uit imo.

  De Switch speelt lekker in handheldmodus, maar met FIFA krijg ik toch wel wat krampen in mijn handen.

  @Luigi1985

  Ik speel alleen maar in handheldmodus, maar de nieuwe Pokemongame en die overprijsde Pokeball gaan daar verandering in brengen! :-)
 • @Don Carpaccio

  Ik begrijp werkelijk waar niet hoe sommige mensen met hun controllers omgaan dan. Speel al heel wat jaren en er is er nog nooit 1 kapot gegaan. Kwestie van normaal gebruik en goed met je sullen omgaan denk ik. Zowel bij playstation X360 als de wii nog nooit kapotte controllers gehad.
 • Dat je de linker stick op de originele plaats van de ds4 controller kan zetten is sowieso een pluspunt. De 2 sticks horen imho gewoon weg tegen over elkaar te staan.
 • @Meta_coola
  De DualShock positie was er eerder dan de andere positie, dus dat zou je eerder de originele plaats kunnen noemen.
 • Heerlijk dat je nu eindelijk de Linkerstick op de plek kan zetten van de dpad. De 2 sticks horen imho gewoonweg niet tegen over elkaar te staan. Want ergonomish gewoon niet prettig bij tegengesteld lopen en richten. Dit zou voor mij een must buy zijn al had ik zoiets liever als firstparty release gezien. Ff wachten op de kwaliteit. Iemand ervaring met Astro?
 • @xevulutionx
  Precies! Nu alleen de triggers nog en ik had 'm gehaald. Die vind ik nog steeds vrij oncomfortabel op m'n PS4 controller.
  Astro is volgens mij een redelijk "high-end" merk. De opmerking van Ramirez hierboven vind ik dan ook een beetje voorbarig.. Lekker schreeuwen zonder zelf enig onderzoek te doen.
 • @Gaaiz
  Ja die zijn nog niet perfect inderdaad maar de stap van ps3 naar ps4 controller was voor mij een enorm verbetering. Erg blij dat de controller iets groter aanvoelde en de triggers wat diepte hadden. Het heeft nog niet de feedback die ik het liefste had maar ja. Bij de xbox vind ik de rb en lb knoppen en de dpad nog steeds niet ideaal. Een mix zou voor mij best of both worlds zijn.
 • @xevulutionx

  Nou ik vind de linker stick op de Xone controller verre van ergonomisch, juist die lay-out zorgt ervoor dat ik last krijg van m'n handen. (en nee die zijn niet misvormd)
 • @Meta_coola
  De meningen zullen dan ook verdeeld zijn. Precies wat jij zegt heb ik bij mijn pscontrollers. Altijd last van mn klauwen na een langere sessie waar ik sticks bij moet gebruiken. Wist niet dat jij ook een xbox had of is dat bij vrienden?
  In het PS2 tijdperk hebben de sticks er zelfs voor gezorgd dat ik nog steeds niet in alle games met sticks speel. Fighters, voetbalgames etc speel ik met de dpad omdat ik er niet aan kon wennen en de PS controllers zo'n goede dpad hebben. Het voelt op de xbox op dpad wat minder aan en voelt als een nadeel in de bewegingsvrijheid maar ja.

  Overigens gok ik dat meer mensen die beide controllers regelmatig gebruiken de ergonomie van de niet-ps controller de voorkeur geven. Het is ook niet voor niks dat de opstelling die Nintendo en MS hanteren steeds meer ingezet wordt. Journo's geven dit ook steeds vaker aan. Ze vinden de PS dan wel de betere console maar geven de controller credits voor de ergomie wel aan MS bijvoorbeeld. Maar er zullen er altijd zijn die puur hun platform dat ze gewend zijn de voorkeur geven.
 • @xevulutionx

  "Wist niet dat jij ook een xbox had of is dat bij vrienden?"

  In het x360/ps3 tijdperk veel met de x360 controller gespeeld op de pc.
 • @xevulutionx

  Zeker fijn! Die analoge controllers zijn echt al jaren kut gepositioneerd.
 • @SmartTies

  Op de xbox controllers zijn ze kut gepositioneerd.
 • Heb grote handen maar vind DS4 controller lekker in me handen liggen. Is maar wat je gewend bent.
 • De thumb sticks op de DualShock 4 zijn perfect gepositioneerd. Dat het om ergonomische reden anders zou moeten zijn is de grootste onzin. Het is gewoon een kwestie van wat je gewend bent.

  Ik krijg sneller pijn mijn linker hand met diagonale plaatsing, omdat bij het vooruit duwen van de linker stick met mijn duim en het indrukken van de linker bumper met mijn wijsvinger, de duim en wijsvinger te dicht bij elkaar komen. Dit is een krampachtige positie. Dit probleem heb ik met de DualShock 4 niet, deze positie is veel natuurlijker, aangezien het gelijk is aan de rechterhand.
 • @CerandoX.nl
  Meningen dus idd ik vind weer jouw redenatie onzin. Dus ja het zal wel te maken hebben met gewenning al vallen bij die controllerreviews/onderzoekjes wel vaker te lezen dat de xbox/nintendo plaatsing ergonomish beter is. Maar dat mag je onzin vinden natuurlijk.
  Je uitleg zie ik ook niet helemaal in dat van die wijsvinger die te dicht bij duim komt. Dat is toch juist natuurlijk? Als ik mijn hand ontspan zit mijn wijsvinger ook vrijwel tegen de duim aan. Dat beide duimen naar elkaar gaan wijzen in standaard stand zoals bij PS vind ik weer onnatuurlijk en voelt ook niet als een ontspannen houding aan als ik m uitdenk zonder controller in de hand. Maar we gaan elkaar niet kunnen overtuigen denk ik.
  Ik zou t liefst een mix zien. De RB en LB knoppen van PS, triggers van Xbox, positionering sticks van Xbox en de actieknoppen + Dpad feeling van de PS.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren