1. Nieuwe BioShock aangekondigd van 2K-studio Cloud Chamber

Nieuwe BioShock aangekondigd van 2K-studio Cloud Chamber

Nog geen locatie of andere details bekend

2K kondigt vandaag het bestaan van een nieuwe game in de BioShock-serie. Naast het feit dat de ontwikkeling wordt gedaan door de nieuwe studio Cloud Chamber, zijn er weinig details bekend.

Cloud Chamber heeft vestigingen in Montreal, Canada en in Californië, Verenigde Staten en wordt geleid door Kelley Gilmore, die eerder werkte aan Civilization-games en Xcom: Enemy Unknown en Xcom 2.

Er zijn geen details over de nieuwe BioShock gedeeld. Het is dan ook niet duidelijk of de game zich afspeelt op een bestaande locatie uit de serie, zoals Rapture of Columbia, of dat er een volledig nieuwe setting is gekozen.

In april verschenen al geruchten over een nieuwe BioShock en een nieuwe studio. Volgens berichten van Kotaku zou de game de codenaam 'Parkside' dragen. Vorige maand doken ook een aantal aanwijzingen omtrent een nieuw deel in de franchise op. Zo meldde Take-Two tijdens een financiële presentatie dat er "vervolgen van onze grootste gamefranchises" op komst waren. Tevens dook er een vacature op voor een ontwikkelaar die de endgame van een onaangekondigde game kon vormen zich richt op "live-diensten". Mogelijk betekent dit dat de game op enig moment een vergelijkbare opzet krijgt als Borderlands 3, Destiny 2 of andere 'live'-games.

De locatie voor de vacture was Novato, Californië, wat inmiddels is bevestigd als vestiging voor Cloud Chamber, hierin stond het project omschreven als het hebben van een "fantastische wereld" en "geweldig verhaal".

In een interview met zustersite Gamer.nl wist Gilmore van Cloud Chamber te melden dat de nieuwe BioShock nog wel "meerdere jaren in ontwikkeling zal zijn". De kans is groot dat de game op zijn vroegst in 2021 verschijnt en in ontwikkeling is voor PlayStation 5 en Xbox Scarlett.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van de gekheid die deze intrigerende industrie met zich meebrengt. Perfecter dan Spelunky en Tetris wordt het niet.

Reacties

  • Supervet! Lijkt me ook wel eng hoor, als nieuw opgerichte studio meteen deze legacy op je nemen. Ik denk dat bijna alles staat of valt met de setting, die moet net zo intrigeren als Rapture en Columbia. Heel benieuwd waar ze voor zullen gaan.
  • Een vervolg maken op Bioshock Infinite (1 van de beste games ooit naar mijn mening)…………ga er maar aanstaan :)
    Goed nieuws in ieder geval.
  • Ik vermoed een net buiten de dampkring locatie.
  • https://youtu.be/AZKcl4-tcuo

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren