1. Nieuwe Call of Duty is de beste digitale lancering van franchise ooit

Nieuwe Call of Duty is de beste digitale lancering van franchise ooit

Assassin's Creed Valhalla staat echter wel bovenaan de Britse verkooplijsten

Call of Duty: Black Ops Cold War heeft wereldwijd de hoogste digitale verkoop op lancering van alle Call of Duty-games ooit behaald.

Dat meldt Anna Malmhake van Activision Blizzard aan GamesIndustry.biz. Dat betekent dus dat het spel op de dag van release vaker digitaal is verkocht dan alle andere Call of Duty-games.

Activision noemt daarbij geen cijfers, en ook cijfers van de totale wereldwijde verkoop zijn niet bekend. In de Britse verkooplijsten, zo blijkt uit hetzelfde artikel van GamesIndustry.biz, staat Assassin's Creed Valhalla wel boven Black Ops Cold War. Het is voor het eerst in dertien jaar dat een Call of Duty-game in de week van lancering niet op nummer één staat in de Britse verkooplijsten. Daar moet wel bij gezegd worden dat Valhalla drie dagen eerder lanceerde dan Black Ops Cold War.

Black ops Cold War

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Gaaf voor Activision.
  Vind het zelf persoonlijk alleen jammer dat het een zo'n uitmelk serie is als COD.
  Waarom kan de grote massa de betere kwalitatieve unieke games kopen zoals een Sea of Thieves, Rocket League en dergelijke.
  Ach ja, dit was mijn klaagzang.😅
 • @jo_joost

  Ook al ben ik het met je eens. Cod blijft heerlijk om een potje te knallen online. Alle shooters zijn tegenwoordig battle royale. Maar een simpele potje TD of domination is ongeëvenaard bij cod. Kan geen shooter opnoemen die dat beter doet. Battlefield heeft het maar toch net anders(en groter).
 • @Pinda NL
  Klopt, ik heb ook geen kritiek op een COD game specifiek. Ik kan ook genieten van battlefield, FIFA en AC. Maar de uitmelkerij opzich zelf. Nintendo doet dat toch ook niet met Animal Crossing?

  Moet trouwens wel zeggen dat ik las dat dit de beste digitale lancering van alle games ooit was. Het is dus in de serie COD zelf.
 • @jo_joost

  Ben het met je eens hoor. Uitmelkerij ten top.

  Animal crossing niet maar Mario en Pokémon wel(en beide geniet ik nog steeds van.) Uitmelkerij is niet altijd slecht. Zolang je er plezier aan beleeft zie ik geen problemen.
 • @Pinda NL
  Nou ja Mario, das natuurlijk ook een klasse apart. Pokémon komt ook wel gevaarlijk in de buurt.
  Ach ja wat boeit het ook, als mensen maar plezier hebben.
 • Is de uiteindelijke game nog wat geworden? Ik vond de beta zo tergend slecht spelen. Ik denk dat ik deze mooi oversla zo
 • @AWESOMEDUDE3

  Vind het fijn spelen zoals altijd maar grafisch niet heel mooi in MP. SP moet wel heel mooi zijn.
 • Zelf gewoon nog fysiek gehaald. Best veel gespeeld tot nu toe en vind het de leukste cod sinds jaren. Verademing tegenover MW imo.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren