1. Nieuwe CEO Amazon uit zijn toewijding aan game-ontwikkeling

Nieuwe CEO Amazon uit zijn toewijding aan game-ontwikkeling

Zijn visie komt neer op 'de aanhouder wint'

De nieuwe CEO van Amazon claimt toegewijd te zijn aan het ontwikkelen van games.

Deze week is bekendgemaakt dat Andy Jassy aankomende zomer de CEO-positie binnen Amazon overneemt van oprichter Jeff Bezos. Bloomberg meldt dat de aankomende CEO een e-mail heeft gestuurd naar werknemers waarin hij claimt dat het ontwikkelen van games een belangrijk onderdeel van het bedrijf blijft.

"Sommige ondernemingen zijn meteen het eerste jaar een succes en andere ondernemingen hebben daar vele jaren voor nodig. Hoewel we nog niet consistent succes hebben gevonden met Amazon Game Studios, geloof ik dat dit wel gebeurt wanneer we vol blijven houden."

Er zijn de afgelopen tijd meerdere berichten naar buiten gekomen waaruit blijkt dat de ontwikkeling van games bij Amazon Game Studios niet vlekkeloos verloopt. In 2019 werden al werknemers ontslagen en diverse projecten geannuleerd. De free-to-play shooter Crucible bracht niet het gehoopte succes en werd kort na release weer offline gehaald en uiteindelijk retroactief geannuleerd. De aangekondigde mmo New World is meerdere malen uitgesteld en heeft nog geen releasedatum. Vorige week schreef Bloomberg dat de studio geplaagd werd door een "bro-cultuur" en dat het management te weinig ervaring had.

In de mail die de aankomende CEO Andy Jassy naar werknemers stuurde, schreef hij ook: "Meteen succesvol zijn is natuurlijk veel minder stressvol, maar wanneer het meer tijd kost, is het eindresultaat vaak fijner. Ik geloof dat dit team het gaat halen als we ons blijven richten op wat het belangrijkste is." Het is niet bekend wat volgens Jassy het belangrijkste is.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik hoop ten zeerste dat dit gaan falen. Nog meer monopolie van Amazon gaat deze industrie absoluut niet beter maken.
 • @brushaway

  Denk niet dat Amazon het gaat redden in de game industrie. Zelfs Google heeft al min of meer de stekker uit Stadia getrokken.
  Als je geen ervaring hebt in de gaming industrie dan kom je er simpelweg niet meer tussen.
 • @TommieNL

  Ik denk dat je met genoeg geld overal tussen kan komen.
  Dat hebben Microsoft en Sony ook bewezen.
  Dit is alleen (net als google) een bedrijf die zich heel erg op het "Ik ben er ook, ik kan alles" vlak bevinden, zonder achtergrond.
  Van beide verwacht ik weinig, en als fan hoop ik dat een SEGA weer eerder voet aan de grond krijgt dan een van deze twee bedrijven :)
 • @brushaway precies dit: met genoeg geld en tijd lukt uiteindelijk alles. Maar het vergt toewijding en geduld. En misschien zijn beide bedrijven wel te succesvol om op een goede manier om te kunnen gaan met tegenslag. Missen ze misschien ook de motivatie. Want dat Stadia is me toch een aanfluiting zeg. Ik vraag me echt af of ze überhaupt één gamer hebben geïnterviewd over de behoefte aan Stadia, de daarvoor benodigde ondersteuning qua content, pricing etc. Ik bedoel, deze bedrijven hebben zó gruwelijk veel geld: die kunnen gewoon een aantal vette exclusieve AAA-titels maken en dan heb je wat aan te bieden, maar de spellen die je gratis krijgt aangeboden, zijn oude meuk en voor de rest (veelal ook niet nieuw) mag je de absolute hoofdprijs betalen… Wáárom zou ik in Godsnaam Stadia nemen?! Leg het mij uit.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren