1. Nieuwe chatfunctie in Ubisoft Connect lanceert vandaag

Nieuwe chatfunctie in Ubisoft Connect lanceert vandaag

Overlay chat komt ergens in de komende weken beschikbaar

Ubisoft heeft de chatfunctie binnen Ubisoft Connect vernieuwd. De nieuwe chatfunctie moet in de loop van vandaag lanceren.

Ubisoft haalde de oude chatfunctie binnen de service eerder al offline om het "gelijk te trekken met de rest van de Ubisoft Connect-ervaring". Vanaf later vandaag kan er - in ieder geval via de desktop app - weer gechat worden via Ubisoft Connect, de service die voorheen bekend stond als Uplay.

Volgens het bedrijf is de nieuwe chatservice sneller, stabieler en betrouwbaarder. Daarbij moet het gebruikers een "veilige en vriendelijke omgeving" bieden. Mensen die de chatfunctie eerder al gebruikte, verliezen wel bijna al hun chatgesprekken. Alleen bepaalde actieve groepchats blijven intact. Vanaf nu zijn ook alleen maar groepchats met maximaal 24 mensen mogelijk.

Ubisoft laat verder weten dat chatlogs voortaan alleen maar ontsleuteld worden wanneer er een klacht is waar onderzoek voor gepleegd moet worden. Deze logs worden voor maximaal drie maanden opgeslagen.

Tot slot laat Ubisoft weten dat een optie voor overlay chat - om bijvoorbeeld tijdens het full-screen gamen te gebruiken - ergens in de komende weken wordt toegevoegd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren