1. Nieuwe Chinese 'gameconsole' Subor net zo snel als PS4 Pro

Nieuwe Chinese 'gameconsole' Subor net zo snel als PS4 Pro

Chipfabrikant AMD ontwikkelt samen met Zhongshan Subor een nieuwe gameconsole die minstens zo snel wordt als de PS4 Pro. De nieuwe machine, die vooralsnog Subor genoemd wordt, is aangekondigd op de site van het bedrijf. De console is in eerste instantie bedoeld voor de Chinese markt en krijgt een eigen operating system Het bedrijf heeft al een Windows-pc met dezelfde specificaties.

AMD is ook producent van de Jaguar-cpu die in De PlayStation 4 zit. "Als de nummer één leverancier van van high-end-processors en graphics voor de gamemarkt, zijn we gefocussed op hoe we producten waar de ultieme gamebeleving uit te halen is", meldt het bedrijf. "Nu zijn we verheugd om details naar buiten te brengen over hoe we Ryzen-processors en Radeon graphics naar nog meer gamers kunnen brengen dankzij onze samenwerking met Zhongsan Subor en samen met hen een nieuwe game-pc en console uit te brengen op de Chinese markt."

De Subor semi-custom chip heeft een volledig geintegreerde SoC (system on chip) die een x86 Ryzen processor core met AMD Radeon RX Vega-technologie combineert. Daarnaast bevat het 24 compute units op 1,3GHz voor 3,99 teraflops GPU-kracht. AMD combineerde al eerder Ryzen en Vega in de Raven Ridge Ryzen 3 2200G en Ryzen 5 2400G.

Of de Subor ooit ook buiten China wordt uitgebracht, is niet bekend.

Subor

Hieronder de specs in vergelijking met de PS4 Pro, Xbox One X en Ryzen 5.


CPU

Cores/Threads

CPU

GPU

GPU Compute

Geheugen

Subor

Ryzen

4/8

3,00GHz

24 CUs/1300Mhz

3,99TF

8GB GDDR5

PS4 Pro

Jaguar

8/8

2,13GHz

36 CUs/911MHz

4,2 TF

8GB GDDR5

Xbox One X

Jaguar

8/8

2,3GHz

40 CUs/1172MHz

6,0 TF

12GB GDDR5

Ryzen 5

Ryzen

4/8

3,8GHz

11 CUs/1240MHz

1,75 TF

Aan te passen DDR4


Dit artikel delen

Over de auteur

Dennis Mons Contentcoördinator/hoofdredactie voor InsideGamer.nl en een beetje van alles en nog wat bij de rest van die game-apies hier op de redactie. Dol op action/adventure, arcaderacers, turn based strategy, stealthgames en Tetris. Metalhead maar ook liefhebber van folk, klassiek en blues. En speel verdomd veel pool (9-ball & 8-ball).

Reacties

 • Is dit dan niet gewoon een kant en klare game-pc? Aangezien er "gewoon" Windows op draait.
  Edit: Volgens jullie bron zal er een Game PC komen welke op Windows draait, én later een Game Console..
  The Subor gaming console, featuring the same hardware as the gaming PC but with a customized operating system, is expected to launch by the end of 2018.
 • @Gaaiz ja bedoelde ik ook. Ik pas het even aan.
 • Ik weet niet of de console zelf wat is, maar het design vind ik wel cool!
 • @mole28

  Het design is zelfs veel beter dan wat Sony, Nintendo en Microsoft ooit hebben uitgepoept. Al was de GameCube wel een pareltje Haha.
 • @mole28 Ik vind hem ook wel leip ja!
 • Hoe zit de controller eruit? Vind ik persoonlijk veel belangrijker.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren