1. Update: PvP-gevechten nu mogelijk in Pokémon GO

Update: PvP-gevechten nu mogelijk in Pokémon GO

Drie verschillende leagues om in te vechten

Update: De update van Niantic, om PvP-gevechten in Pokémon GO te houden, is nu te downloaden in Google Play en de App Store. Het is nu mogelijk om in de Pokémon GO-app PvP-gevechten te houden tegen trainers, vrienden en teamleiders. Een trainer kan een team van drie pokémon kiezen om in het gevecht te gebruiken. Lees hieronder in het origineel bericht meer over verdere details van de update.
Pokémon GO

Origineel bericht: Niantic heeft in een update meer details bekendgemaakt voor de Pokémon trainer-gevechten die in Pokémon GO gaan plaatsvinden. Niantic legt in een update uit hoe de PvP-gevechten te werk gaan. Later deze maand moet de update live gaan in de Pokémon GO-app.

Later deze decembermaand worden PvP-gevechten toegevoegd in de app, waarbij spelers met een team van drie pokémon andere willekeurige trainers kunnen uitdagen. Trainers kunnen elkaar uitdagen door middel van het invoeren van een Battle Code. In principe moeten trainers dicht bij elkaar zijn om een gevecht te houden, maar trainers met een vriendschap-level van Ultra of Best kunnen elkaar van elke afstand uitdagen voor een gevecht.

Gevechten worden gehouden in drie verschillende klassen:

  • Great League: maximale CP per pokémon 1.500
  • Ultra League: maximale CP per pokémon 2.500
  • Master League: geen limiet
Pokémon GO
Pokémon GO

De aanvallen worden niet om de beurt gehouden zoals in de core-games van Pokémon, maar er wordt van de speler verwacht dat hij snel reageert op de keuzes van zijn tegenstander. Volgens Niantic is de kracht van een pokémon onbelangrijk voor de uitkomst van het gevecht. Dit komt mede doordat de CP-levels ongeveer gelijk moeten zijn en omdat spelers op strategische wijze ook een paar keer gebruik kunnen maken van bepaalde schilden. De pokémon kunnen zowel hun Fast-aanval als Charged-aanval gebruiken.

Spelers kunnen naast andere trainers ook de drie teamleiders uitdagen. Deze teamleiders gebruiken per league een verschillende set van pokémon. Deze sets staan per league vastgesteld, zodat de speler beter voorbereid kan zijn op de gevechten. Naarmate de speler meer gevechten wint van een teamleider, kan hij een Ace Trainer-medaille verdienen. Na het houden van een gevecht verdienen spelers op basis van de uitkomst beloningen als Stardust en zeldzame evolutie-voorwerpen als de speciale Sinnoh-steen.

Pokémon GO

De update om PvP-gevechten te houden in Pokémon Go is nu beschikbaar in Google Play en de App Store.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren