1. Meer details over Pokémon Home onthuld

Meer details over Pokémon Home onthuld

Iets meer duidelijkheid

The Pokémon Company heeft meer details onthuld over de dienst Pokémon Home. Zo wordt er iets meer duidelijkheid gegeven over onder andere het linken van je Nintendo-account aan de smartphone-app.

Pokémon Home komt ergens deze maand uit voor Nintendo Switch en smartphones. Het gaat om een cloud-service waar fans hun Pokémons uit eerdere generaties kunnen opslaan en overzetten naar de nieuwe Pokémon-games op de Nintendo Switch, mits ze in de Pokédex van de game zitten. Nu heeft Nintendo meer details over de service onthuld.

Eerder werd er bekendgemaakt dat het nog mogelijk is om via vele omwegen pokémon uit hele oude games (Pokémon Collosseum en Stadium) naar Pokémon Home te krijgen. Nu heeft The Pokémon Company meer details op de Japanse FAQ-pagina van de dienst geplaatst. Zo heb je geen Nintendo-account nodig om de smartphone-versie te gebruiken. Het nadeel is dan wel dat je geen pokémon kan overzetten naar de Nintendo Switch-games en andersom. Voor premium leden is het ook niet mogelijk om zonder Nintendo-account de pokémon uit Pokémon Bank (de voorganger van Pokémon Home) naar Pokémon Home kan krijgen.

pokemon

Ook worden er nog een paar verschillen uitgelegd tussen het gratis en premium abonnement van Pokémon Home. Zo kan je met het gratis abonnement met één box alleen pokémon van Pokémon Let’s Go Pikachu en Eevee overzetten naar Pokémon Sword en Shield. Premium leden krijgen de waarschuwing dat als ze hun abonnement niet verlengen, ze niet meer bij de pokémon in hun premium boxen kunnen. De leden krijgen weer toegang als ze opnieuw premium lid worden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Maar ik begrijp wel uit dit verhaal dat als mijn premium account is verlopen mijn Pokemon wel blijven opgeslagen in de cloud maar kan er niet bij? Is ook bekend voor hoe lang ze opgeslagen blijven?
 • @Snafu9
  Zouden ze niet hetzelfde doen als bij bank? Dat je ze er wel af kan halen maar niet opzetten
 • @blue_blade_3
  Naja ik denk dat het vooral te maken heeft met het gebruik van GTS en Wonder Box. Alleen de Pokemon die in de normale box zitten kan je dan daarvoor gebruiken en de rest is dan afgesloten.

  Weet niet of ze dan onderscheid maken met het afhalen want verplaatsen zal denk ook niet kunnen anders zou je die ook over kunnen zetten naar je normale box en dan GTS en wonder box gebruiken met Pokemon waar je eigenlijk een premium account voor nodig hebt.
 • @Snafu9
  Daar kan je een punt hebben. Zou het wel belachelijk vinden als je je Pokémon er niet meer af zou kunnen halen. Wellicht dat je ze alleen naar de game over mag zetten dan? Zou technisch mogelijk moeten zijn lijkt me
 • @blue_blade_3
  Nou ik bedenk me net. Traden was alleen mogelijk via de mobiele versie en niet via de Switch versie. Dus dan is GTS en Wonder box niet mogelijk via de Switch versie. Dan denk ik dat jou gedachten wel kloppen en je wel op de Switch versie ze kan afhalen maar niet opzetten. Dat ze dit expres zo geïmplementeerd hebben
 • @Snafu9

  Het is een transfer en gaat via een app dus geen Trade.
  Voor verdere info kijk naar dit filmpje word alles uitgelegd wat gratis is en wat niet.

  https://m.youtube.com/watch?v=r_r-ngTy8as&t=617s
 • @masters007
  Ik weet precies wat er met deze app gaat gebeuren hoor daar is dit filmpje niet voor nodig. Gaat meer om de vraag die Blue_Blade me stelde die is wel interessant vooral als je geen abbo meer hebt maar wel bij de Pokemon wilt komen die in de premium box zitten.

  Daarnaast is het traden van Pokemon gewoon mogelijk via de mobiele versie van Pokemon HOME en via de Switch verder kan je transfers doen van de oude spellen (Pokemon Bank) naar de nieuwe spellen. Dus ik snap eigenlijk niet waar deze info voor nodig is aangezien jij een hele andere vraag stelt dan waar wij het over hebben.
 • @Snafu9
  We zullen zien. Ik zal er toch aan moeten geloven, want Ik wil wel de shinies die ik heb over zetten naar SwSh
 • @Snafu9

  Oke. Maar jullie hebben het over de bank en of je het eraf kan halen met een abbonement en dat kan dus niet omdat je het overzet van game naar game en dus niet Trade. Had het niet over de GTS.
 • Ik ben een groot fan van Nintendo, maar ik blijf het toch jammer vinden hoe ze steeds meer proberen alles te monetizen.
 • @Shuckles

  Dit is van nintendo? Volgens mij is het van TPC, waarvan Nintendo ongeveer 1/3rde van de aandelen heeft, dus niets over te zeggen verder (geen meerderheidsbelang).
 • @Newgamessuck

  Lol Nintendo heeft duidelijk een meerderheidsbelang als je ziet wie de eigenaar is van die 2 andere bedrijven.

  Pokemon is goed ingepakt in een wir/war van rechten.

  Pokemon franchise
  Owners: The Pokemon company

  The Pokemon company.
  Owners: Nintendo 1/3, Creatures 1/3, Gamefreak 1/3

  Creatures.
  Owners: Private, starte als Ape Inc en was voor de helft in bezit van de Yamouchi familie en daarmee dus voor 50% van Nintendo.

  Gamefreak:
  Owners: private (Nintendo heeft geen rechten behalve zo’n beetje alle publishersrechten op hun games)

  Kortom Nintendo bezit minstens het meerderheids belang in Pokemon en misschien zelfs wel tot 66/67%. (Afhankelijk van de status bij Creatures)

  Ook de hoop dat sommige mensen hebben dat een andere studio als GF de games gaat maken. Met een belang van 1/3 gaat dat niet snel gebeuren.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren