1. Nieuwe Fable voor Xbox en pc in ontwikkeling

Nieuwe Fable voor Xbox en pc in ontwikkeling

Playground Games werkt aan het spel

Microsoft heeft een nieuwe Fable onthuld. Een eerste trailer van de game werd getoond tijdens de Xbox Games Showcase.

Het spel heeft nog geen gameplaybeelden of releasedatum gekregen. Ook is er nog niets over de gameplay van het spel bekendgemaakt. Fable komt naar Xbox Series X en pc. Het spel wordt ontwikkeld door Playground Games, de studio achter de Forza Horizon-games.

De Fable-reeks gaat al geruime tijd mee. De eerste delen werden ontwikkeld door Lionhead Studios onder leiding van Peter Molyneux en stonden bekend om hun ambitieuze spelwerelden, waarin spelers afhankelijk van hun speelstijl de held of de slechterik konden zijn. Ook kon men trouwen en kinderen krijgen.

Na diverse spin-offs, waaronder Kinect-game Fable: The Journey, werkte Lionhead aan de multiplayergame Fable Legends. In 2016 werd de ontwikkeling van het spel gestaakt en werd de studio door Microsoft gesloten. In 2018 kwam nog wel de free-to-play kaartgame Fable Fortune uit, dat eerder dit jaar offline werd gehaald.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Fable en Everwild waren de hoogtepunten (imo) van deze teleurstellende show.
  Deze twee hou ik in de gaten.

  De rest van het getoonde materiaal kan mij gestolen worden.

  Het Xbox team moet dringend van toon veranderen want de verwachtingen zijn altijd hoog gespannen door hun zwaar "dit wordt de beste show tot nu toe" overdreven puberaal gedrag.

  Er waren ook genoeg games die de kracht moesten tonen van de next gen, maar uiteindelijk een Shadow of War gevalletje bleken te zijn.
 • Was niet slecht maar ook zeker niet goed genoeg om Sony te overtreffen. Als je niet de marktleider bent zou dat wel het doel moeten zijn.
 • @Newgamessuck

  Sorry maar dit overtrof sony helemaal.
  Wat hebben ze add on v spiderman, ratchet en een filmpje van horizon, en wat troep.
  Sorry maar dit was veel beter.
  Weet wat te kopen
 • @Lolly

  Gezien je andere reacties had je ook als ze niks hadden laten zien dit gezegd.
 • @Lolly
  Ben jij nu serieus :p.
  Dit was echt wel heeeel matig…
 • @Jowy
  Het was niet fantastisch, maar Sony heeft toch ook niet zo veel laten zien?
  Vanuit beide kampen ben ik niet overtuigd en wil ik nog iets zien wat echt next-gen is.

  Los daarvan ga ik ze allebei halen. Al is 't maar voor de laadtijden en (beperkte) grafische upgrades.
 • @Gaaiz
  Sony was ook niet fantastisch, maar toch stukken beter dan dit?
  Op resetare (tot nu toe 3000+ stemmen) stemt 77% voor de sony conf. Dus dat is niet enkel iets wat ik vind hoor..
 • @Jowy
  Dat komt grotendeels omdat er veel meer Playstation gebruikers zijn. Stukken beter lijkt me erg stug, want zoveel kwam er niet naar voren tijdens de PS5 reveal.
  Qua games heb ik in ieder geval veel meer gezien vandaag. En qua "toppers" geen idee, want ik heb amper gameplay gezien van beide kanten.

  Ik hoop in ieder geval dat zowel Sony als Microsoft nog wat schepjes er bovenop doen komende tijd.
 • Zeer zwak, alleen fable heeft een glimlach op mijn gezicht gegeven. Voor de rest was het niet echt mijn ding.
 • World premiereeeeeee. Console exlusiveeeee. Kan me echt eraan storen. Alsof een marketing team ergens ooit gehoord heeft dat hier veel vraag naar is, dus proppen ze dat maar bij ieder game die ze laten zien. Laat gewoon de developer zeggen waar het allemaal op uitkomt. Dan kunnen ze dat tenminste met trots mededelen.
 • Stalker zag er interessant uit, Adowed(?) en Halo. Voor de rest zeker geen spannende show. Wel leuk dat ze een nieuwe Fable hebben aangekondigd, maar daar heb ik persoonlijk niets mee.

  Jammer, vooral na de enorme hypetrain afkomstig van Microsoft.
 • Eindelijk een nieuwe Fable verkloot het nou niet.
 • @DefenseForceNL
  Ik heb daar wel veel vertrouwen in. Goede ontwikkelaar (mssn wel de beste die ms heeft)
 • En daaraan zie je dat het voor sommige pummels nooit goed zal zijn.

  Halo, Forza, Everwild, State of Decay 3, Avowed, Fable, Hellblade II (helaas geen nieuwe beelden), free upgrades (niet gewoon BC) voor een groot deel first party X1-games. Alles wat getoond werd (+40 games) day one naar gamepass…

  Een goeie variatie games voor de komende paar jaar, maar sommigen zitten zo diep in de reet van hun favoriete platformhouder …. :p
 • @Mr.Happy

  Beleefd blijven he!
  Er staat hier niemand te juichen op deze (in hun ogen) teleurstelling.
  Integendeel!

  Blij dat jij tevreden bent!
 • @Mr.Happy
  Was ik van tevoren al bang voor. Het is voor Microsoft erg moeilijk om iets goed te doen. Al moet ik zeggen dat er veel getoond is, dat ik toch wel een stapje extra had verwacht. Ik denk dat het gebrek aan ingame beelden van de nieuwe aankondigingen daar de grootste rol in heeft.
 • @Gaaiz
  Microsoft lijkt inderdaad aan onmogelijke eisen te moeten voldoen voor een positieve reactie. Als je de fanboys van beide kanten negeert en concreet kijkt naar wat er getoond is, was het in mijn ogen zeer goed. Alles van vandaag in Gamepass te spelen, dat is nogal wat.

  Er was te weinig gameplay, te veel cgi. Maar een zeer diverse line-up, voor mijn smaak zeker 6 grote games die interessant zijn. Misschien net 1 of 2 teases tekort om een homerun te slaan (Ik hoopte op Banjo of een kleine teaser van The Initiative), maar dit wel genoeg om heel enthousiast te worden. Grote games voor mij on par met de laatste PS5 show, de opvulling daarom heen echt beter.
 • @That Mr Awesome

  Ja ik was eerst ook negatief maar als je straks ziet welke games echt Xbox series X exclusive worden namelijk Forza 8, Fable 4, Hellblade 2 en Everwild dat vind ik wel 4 games die ik echt mits de juiste kwaliteit moet spelen. Maar ja had hier nog een nieuwe Banjo Kazooie en Perfect dark tussen gezeten ja dan was ik echt om ver geblazen. Vooral Halo zag er matig uit. En daarom is het goed dat vele nieuwe games ook gewoon Exclusief voor de series X worden zodat ze alles uit dat systeem kunnen halen.
 • @smaakmaker
  Echt he?! Nét die extra push met bijvoorbeeld Banjo of Perfect Dark en ik had de show waanzinnig willen noemen. Halo is erg slecht geshowd, zag allemaal weer info op Twitter die nog wel aardig klinkt over de opzet van de PC, maar dat hebben ze absoluut niet laten zien in de gameplay. Was idd matig, en ook gewoon grafisch ondermaats. Die franchise kan je wel als dood beschouwen.

  Maar er is een behoorlijk lijstje van wat ik wil spelen of in ieder geval serieus in de gaten houd:
  -Everwild
  -State of Decay 3
  -The Medium
  -Stalker 2
  -Avowed
  -Fable
  -Echo Generation (pre-show)
  -The Gunk

  Wat indies en dan zijn er nog dingen achter de hand gehouden zoals The Initiative en Hellblade.

  Denk dat ze het goed gedaan hebben, laten zien wat je van nu tot 2022(?) mag verwachten. Of je er een Xbox voor haalt zal verschillen per gamer, maar een Gamepass sub aanschaffen (of af en toe een maandje nemen) lijkt toch wel een no-brainer.
 • @That Mr Awesome

  Zeker met een nieuwe Banjo Kazooie en Perfect dark was het echt waanzinnig geweest. Dus wie weet laten ze dat later nog zien. Maar ik vind het een mooi toekomst perspectief.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren