1. De nieuwste first-party games verschijnen niet meteen op PlayStation Now

De nieuwste first-party games verschijnen niet meteen op PlayStation Now

Ontwikkeling van PS5-games schijnt heel gemakkelijk te zijn

Nieuwe games van Sony zelf zullen voorlopig niet meteen op de PlayStation Now-service verschijnen.

Dat meldt PlayStation CEO Jim Ryan in een interview met GamesIndustry.biz. Dit is opvallend, omdat Microsoft wel meteen op release first-party games naar vergelijkbare abonnementsdienst Xbox Game Pass brengt.

"Het is een gebied dat snel verandert", aldus Ryan. "De schaal van sommige first-party games die we ontwikkelen zorgt er voor dat we onze energie liever gebruiken om van de lanceringen gigantische entertainmentevenementen te maken. Denk aan games als God of War, Spider-Man en het volgend jaar te verschijnen The Last of Us: Part 2."

Dat wil niet zeggen dat deze games nooit op PlayStation Now verschijnen - zo is God of War inmiddels op de service verkrijgbaar - maar Ryan is niet van plan om dergelijke grote releases meteen op lancering al op PlayStation Now te plaatsen. "Maar onze visie over welke first-party games op PlayStation Now verschijnen is al heel anders dan een jaar geleden. Ik kan niet zeggen dat het altijd zo blijft."

In hetzelfde interview laat Ryan zich ook uit over de ontwikkeling van PlayStation 5-games. "Iets wat we horen van ontwikkelaars en uitgevers dat mij erg optimistisch maakt, is dat het gemak waarmee ze code aan de praat krijgen op PlayStation 5 veel groter is dan op welk ander PlayStation-platform ooit."

playstation

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ieder Xbox One exclusive heeft microtransacties. Dat is het verdienmodel. Sony exclusives hebben cosmetische microtransacties in multiplayer onderdelen van de game maar hun grote single player games hebben deze niet. Daardoor kunnen ze de games ook niet voor een paar knaken weggeven en dat vind ik prima.
 • @tielo, Eehm volgens mij (als ik het goed heb) hebben de meeste Xbox exclusief ook alleen cosmetische mtx. Dus vind het een beetje rare opmerking. Kan jij mij vertellen welke Xbox spellen play to win mtx hebben?
 • @Grombeer Ik denk dat je pay to win bedoel, en ik heb dat nooit beweerd. Ik heb het over microtransacties.
 • @tielo
  Is dat zo? Nu zijn er niet zo onnoemelijk veel xbox exclusives maar als ik dan kijk naar de games die bij release te spelen waren dan zag ik niet echt een verdienmodel mbt microtransaties door mn scherm knetteren. Ja ze zitten erin maar voornamelijk voor mijn gevoel zoals je zelf bij de Sony titels beschrijft. Nooit iets voor gebruikt of nodig gehad qua microtransacties iig.
  Ik denk dan even aan Forza Horizon 4, Gears 5 of het matige Crackdown 3. Misschien dat Sea of Thieves het had dat die game daar een flink handje van had maar die heb ik niet echt doorgespeeld. Of heb je andere voorbeelden?
 • @tielo Kan je hierbij een voorbeeld noemen? Zover ik weet hebben alle games van Microsoft ook alleen cosmetische microtransacties. Ik ben het niet met je eens dat de games van Sony niet 'gratis' weggeven kunnen worden die van Microsoft wel.

  edit: ah excuus, ik zie dat andere mij voor zijn.
 • @Robskeee
  Na het grappig is dat Sony niet alles Cosmetische doet. Tielo roept maar een beetje wat. In Gran Turismo heb je meer dan 250 autò`s te koop tussen de 10 en 1 euro. Niet echt bepaald Cosmetisch lijkt me.

  @reactie op artikel
  Op zich logisch dat ze niet gelijk op PSNOW komen. De games zijn wel van hoge kwaliteit. Alleen ben ik wel bang voor het Ubisoft effect. Met een check list waar aan de game moet voldoen.
 • @ShadowhunterrX

  Ik ben bij Sony totaal niet bang voor het Ubisoft effect. Hun games zijn over het algemeen van zeer hoge kwaliteit. Dat ze regels hanteren om die kwaliteit en polish te blijven nastreven is alleen maar een goed iets.
 • Zonde dat Sony niet dezelfde keuze maakt als Microsoft.
 • Ik ben eigenlijk wel blij dat Sony hun grote titels aanvankelijk apart verkoopt. Zo krijgen die bijzondere titels de aandacht die ze verdienen.

  Het gamepass model ben ik niet zo'n fan van. Games kunnen dan verdrinken in het grote keuze aanbod. Ook dreigt bij zo een systeem het gevaar dat games niet allemaal van hetzelfde hoge niveau zijn om maar genoeg op de dienst beschikbaar te hebben (zoals bij Microsoft met crackdown 3). Zelf heb ik toch geen tijd om alles te spelen, dus koop liever wat ik echt wil spelen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren