1. FMV-game Gamer Girl zet spelers in de schoenen van een moderator

FMV-game Gamer Girl zet spelers in de schoenen van een moderator

Keuzes hebben invloed

Wales Interactive, uitgever van full motion videogames (FMV) The Complex en Late Shift, heeft een nieuwe game aangekondigd. Het gaat om een FMV-game Gamer Girl.

In de game kruipen spelers in de rol van een moderatorvan een vrouwelijke streamer met de naam ABICAKE99. Het is aan de speler de keuze welke reacties blijven staan en welke er verwijderd worden. Uiteindelijk vormt de moderator ook een band met de streamer en kunnen er ook keuzes gemaakt worden voor Abi zelf buiten de streams. Deze keuzes leiden uiteindelijk naar verschillende eindes.

In de trailer die Wales Interactive heeft uitgebracht wordt duidelijk dat er horroraspecten in Gamer Girl zitten. Zo was Abi volgens de beschrijving een tijd weg uit de streamwereld na de mysterieuze verdwijning van haar vriendin Becky en heeft ze in de trailer relatieproblemen met haar vriend Jack, die aan het einde van de trailer ook van de aardbodem verdwenen is.

De trailer van Gamer Girl verscheen eerder op het kanaal van onder andere PlayStation, maar is inmiddels om onbekende reden verwijderd.

Gamer Girl komt in september uit op de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en Steam.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Yeeeuuuyy Simp Simulator !

  Verbaasd me niks dat de game van de PS channels werd gehaald. Het werd niet echt bepaald met open armen ontvangen door veel mensen en zo te zien zijn de reacties/Likes ook onder deze video op youtube uitgeschakeld.
 • Misschien een leuke e-learning voor de moderators van IG? 😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝
 • @benjaminben
  Noumoe.. Wat heb ik nou weer verkeerd gedaan. :(
 • @Gaaiz

  Haha grapje toch. Gaat al veel beter dan het ging, tijd terug ontstond er werkelijk onder alle artikelen met een bepaald onderwerp (AC, Nintendo etc.) altijd dezelfde zinloze 'discussies'. Heb alleen nu wel dat IG wat 'verlaten' aanvoelt, geen reviews, amper persoonlijke content op wat streams na, membercontent krijgt amper waardering meer… Het mist een beetje hart en ziel vind ik, godless territory. Het leven zie ik enkel terug in de vaste members die posten, dat laat mij terugkeren. Niet zozeer de staat van de site zelf. Zonde.
 • @benjaminben

  Ja jammer is dat he. Zit al heel lang hier op IG tenminste sinds de begin tijd met Jelle.

  Ik ben echt bang en denk dat de site binnenkort verdwijnt. Alles wat ze hier nog posten komt al van gamer.nl of pu vandaan.

  Als ze al geen reviews en previews en dat soort soort dingen posten is het al een heel slecht teken.
 • @DefenseForceNL

  naar wat ik begreep zit er het een en ander in de pijpleiding. IG gaat door als site, maar gaat een totaal ander platform worden. Wellicht een platform dat leunt op community input, wellicht dat het Tweakers-achtig gaat worden. wellicht dat ze gamer en IG fuseren. Het zijn praktisch al dezelfde sites, alleen bij gamer heb ik meer het gevoel dat er kapiteinen op het schip aanwezig zijn. Want daar zijn vaak dezelfde gezichten aan het werk en verschijnt er ook daadwerkelijke content ontwikkeld náást het dagelijkse nieuws.

  Het voelt een beetje alsof Gamer.nl op dit moment de focus heeft, en insidegamer het na-aapertje is dat aandacht weet te krijgen door nieuws te delen dat hij van zijn grote broer gehoord heeft (lees: copy paste). Insidegamer voelt hierdoor secundair en ondergeschikt aan Gamer.

  Maar net als jij kom ik hier ook al sinds Jelle, en heb alle veranderingen die de site sindsdien is ondergaan meegemaakt. De reden dat ik hier ooit mijn account aanmaakte was vanwege de warme en toffe community. Menig artikel bevatte 20 reacties (niet vanwege domme discussies, maar omdat dit praktisch allemaal reacties waren van afzonderlijke members) en de zaken die werden besproken gingen ook echt over onze gezamenlijke passie : gamen. Ik heb hier leren schrijven in de membercontent-sectie, dit omdat opbouwende feedback altijd gegeven werd maar ook omdat er waardering was voor je schrijfwerk. Plaats je nu iets, dan is de kans groot dat je één, twee of geen reacties ontvangt. Dus een echte reden om te schrijven blijft uit.

  Het is nu voor het eerst dat ik passie vanuit de mensen die site draaiende houden mis. Eigenlijk sinds de komst van het tv-programma veranderde de site langzaamaan in een commerciële brand die het warme en persoonlijke tintje beetje bij beetje leek te verliezen. Nu hebben we dan ook te maken met een site die qua design precies uitstraalt wat het op dit moment voor mijn gevoel is ; leeg. Waar er voorheen mensen aan het roer waren die voelden als een vriendengroep met dezelfde passie als jou, is dit nu een schip met weinig goederen die op de automatische piloot lijkt te varen. Zo intens jammer, want het was ooit zo'n bruisende en vrolijke bende hier ;)
 • @benjaminben

  Ja klopt was zelf altijd wijs met Kevin overigens. Mocht hem qua gedachte gang en manier van zijn kijk op games erg graag.

  Wat er ook gebeurd overigens met IG ik ga niet de overstap maken naar PU of gamer.nl

  En mocht IG totaal wat anders worden jammer dan. Op een Tweaker achtig iets zit ik eigenlijk totaal niet te wachten.

  En community input, tjsa denk eigenlijk ook niet dat mocht dat de main focus wezen het echt wat voor mij is.

  Ja sinds hun tv gebeuren en vooral eigenlijk sinds het verdwijnen van Jelle is het alleen nog maar achteruit gegaan.

  Toen met Jelle, Kevin en al die personen had je ook nog een soort van virtuele band met ze. Dat heb ik totaal niet met de redacteuren nu die hier nog aanwezig zijn. No hard feelings, bedoel dat niet verkeerd. Alleen ja die copy pasten nog wat en reageren heel soms nog op een reactie en dat is het.

  Ik snap ook niet helemaal waarom het zo lang moet duren voor duidelijkheid overigens. Zeg gewoon wat je met IG wilt of gaat doen. Of het moet echt over worden genomen door totaal iemand of iets anders en dat ze dan nog niks mogen zeggen.
 • @DefenseForceNL

  ik snap je helemaal, en ik wil Jelle niet ophemelen, want er zijn ook na zijn vertrek voldoende redacteuren geweest die echt met passie bezig zijn geweest. Michel Musters is een gezicht die ik associeer met deze site, maar ook Jacco Peek vond ik echt een aanwinst (Al lijkt hij IG niet langer als focus te hebben).

  Het begint gewoon een zinkend schip te worden, en dit komt denk ik omdat niemand deze site meer als zijn 'kindje' lijkt te zien. Iets wat Jelle wel deed, het was zijn trots, zijn pareltje, en hij propte er samen met zijn maten (collega's) een hele bonk passie in. En dit straalde als een malle, je voelde je verbonden met hen. De interviews, de leuke (video) items, de kleurige en warme lay-out, het zelf reageren in de comments… Het droeg allemaal bij aan een site waar ik destijds verliefd op werd. Dagelijks was ik hier te vinden, hopend op een nieuwe aankondiging qua software voor de Gamecube (mijn god wat werd dit ding vaak gepasseerd). Ook keek ik door IG keer op keer uit naar de E3, voelde zo magisch. En de redactie bestond ook gewoon uit hele relaxe en natuurlijke gasten die echt maar één gezamenlijke passie hadden : Gamen.

  Toen kwam het tv-programma, we kregen Tess voor de looks (ohja, ze gamende soms ook, ze had een niet al te main-stream lievelingsgame wat haar kennelijk het recht gaf zichzelf hardcore te associeren met gamers, tjah… Één obscure film hebben gezien maakt je nog géén filmkenner) Simon voor de presentatie, en Jelle.. Jelle omdat hij bij IG hoort. Ik heb geen hekel aan Tess en Simon, maar wat hadden zij in godsnaam te maken met IG? Waarom niet Arthur, Jelle en Kevin in het programma pleuren? De mannen van IG? Waarom het programma vullen met mensen die niks te maken hebben met de brand waar het programma op gebaseerd is?

  Toen vertrok Jelle en ging het berg afwaards, maar ook leefde het weer even op. Niet met dezelfde feeling, maar er leek weer passie te zijn. Nu is degene die daar verantwoordelijk voor was gebombadeerd tot grote PU-man, en zitten we dus weer met een crew zonder captain. Althans, zo voelt het. Niets ten nadele van de stagiaires, maar zij lijken de site te runnen. Ze doen wat ze kunnen en doen wat ze moeten doen, maar veel meer zie ik er helaas niet in. Knap jongens en vooral meisjes! Maar niet zoals het zou moeten. Lap IG op, het verdiend het. En wij ook vind ik ;)
 • @benjaminben

  Ja Simon heb ik nooit echt wat mee gehad. Tess eigenlijk ook niet. Geen hekel aan zo of zoiets dergelijks, maar die zaten er echt alleen maar voor hun zelf.

  Die gene die hier nu nog wat voor IG doen wil ik ook helemaal niet te kort doen of naar beneden halen of zo. Maar wat je zegt IG heeft geen eigen ziel meer eigenlijk. Het is gewoon voor mijn gevoel dat het hier op plek 3 staat. Eerst gamer of pu en dan van o ja we moeten het ook nog maar even op IG zetten.

  Enigste eigen van IG is eigenlijk nog wat spelen we van het weekend, daarnaast is er totaal niks meer van IG zelf. Buiten wat de leden van de site dan nog inbrengen.

  Kijk ik ken de stats niet hoor, misschien zijn de kliks en het aantal bezoekers gewoon te weinig om de site levend te houden hoor, dat zou kunnen. Maar dat ligt dan meer aan de geboden content dan dat het aan de bezoekers ligt.

  Want laten we heel eerlijk wezen eigenlijk buiten nog een kleine groep nodigt niks meer uit op de site om te bezoeken.

  Wat standaard nieuws items kan je overal wel vinden.

  Jammer, echt jammer. Maar goed het is nou eenmaal zo.
 • @DefenseForceNL

  Klopt helemaal wat je zegt. Terwijl ik toch zou denken; de PU had het zwaar door de komst van het internet, mensen zoeken alles digitaal op. Maar daardoor zou toch juist een site als IG moeten kunnen floreren? Ik snap dat Metacritic en Steam veel review-zoekers wegkapen, maar voor al het andere moet toch zeker publiek zijn?

  Geen idee waar het misgegaan is, de membercontent sectie vond ik iig altijd een hele toffe toevoeging. Meer van dat soort zaken zouden wellicht mensen trekken. Video-content zou misschien al heel wat doen. Retro-artikelen, hands-ons etc.

  Het mist allemaal op dit moment.
 • @benjaminben

  Ja alles is gestopt op 1 of andere reden. Ja dan krijg je zo nu en dan dat je mensen van pu kan volgen via twitch live, maar dat heeft eigenlijk niks met IG te maken.
 • Helemaal mee eens. Ook ik kom al denk minimaal 10 jaar op IG. Vond het bij far altijd de meest gebruiksvriendelijke site om game nieuws te vinden. Zeker wat Benjamin aanhaalt m.b.t. de community was top. Op een zure appel na was men altijd in voor een lolletje en niet te beroerd om elkaar te helpen.
  Hoewel het vòòr de grote verbouwing van de site al niet zo veel meer was is dat toch hetgeen wat het voor mij nu helemaal heeft gestopt. Ik reaguur nog wel eens met regelmaat maar ook dat wordt vaker ontmoedigd door de zoveelste standaard discussies (lees welles-niettes).

  Ik weet overigens ook niet zo goed wat ik van de discord moet vinden. Heb er een beetje zo'n vervelend-volgespammed groepsapp gevoel bij.
  Ben erg benieuwd naar de toekomst van de site. Aan alles komt eind, wordt er wel eens gezegd.
 • @AWESOMEDUDE3

  Ik hoop dat de site uiteindelijk een doorstart gaat krijgen, maar hou ook zeker rekening met een opheffing van de hele zaak. Zou ik erg jammer vinden, want het is voor mij wel dagelijkse kost. Het is echt niet meer de plek die het ooit was, maar ik haal er nog steeds plezier uit om hier te komen. Niet zozeer alleen het nieuws, maar ook de community, hoewel ze soms wat ver gaan in het gekloot heen en weer. Het is een beetje als naar de kroeg gaan na je 30ste ; niet al je maten zijn meer aanwezig, maar toch is het iedere keer wel gezellig en de moeite waard om ff aan te schuiven ;)

  Maar stel dat de site opgeheven wordt, en de naam Insidegamer voor een prikkie te koop komt, dan hoop ik stiekem dat meneer van Es zijn moed bij elkaar raapt en met de brand aan de haal gaat. Om er weer iets van te maken dat het ooit was. Zeer onwaarschijnlijk, maar een man mag dromen hebben ;)
 • @benjaminben
  Beetje late reactie, en wellicht lees je 'm niet meer. (Althans.. je krijgt een notificatie, maar daar kun je niet meer op clicken). Mijn "Noumoe" was ook niet bedoeld alsof ik gekwetst was.
  Als moderator is iets verwijderen/bannen altijd voor de ene groep goed en de andere groep fout. We doen 't zo goed mogelijk, en voor mij persoonlijk is dat alleen bij kwetsen/vloeken of extreem trollen/uitlokken.

  Wel leuk om alle reacties hierboven te lezen, en verlang uiteraard ook wel naar die tijd. Insidegamer lijkt langzaam af te brokkelen, vooral nu de reviews er niet meer zijn en technische issues niet echt meer worden opgepakt. Er is wel een nieuwe site in de maak, maar persoonlijk hoor ik daar ook weinig meer over.

  Als ik zo in mijn mailbox kijk is mijn account in 2004 geactiveerd. En daarmee blijf ik zelf waarschijnlijk ook op IG, puur om de nostalgie. Ben wel steeds vaker op het PU-Twitch kanaal te vinden, maar naar de website (of Gamer.nl) switchen zit er voorlopig niet in… Wanneer er echt geen schot meer in zit en ik het over mijn hart krijg zal ik waarschijnlijk verhuizen naar een combinatie van Reddit en Tweakers.net.

  Toch hoop ik dat er iets magisch gebeurd de komende tijd, waar IG weer op de kaart komt..
 • GOTY 2020
 • Zegt niemand het ?

  Dan zeg ik het maar.

  Nice titties 🤤
 • @Dealer X als ik dat spel nu aan het spelen was was jij geband jongeman XD

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren