1. Nieuwe game gebaseerd op Kuifje-stripboeken aangekondigd

Nieuwe game gebaseerd op Kuifje-stripboeken aangekondigd

Voor pc en consoles

Kuifje (bekend als TinTin in het Frans), krijgt een nieuwe game. Hiermee wordt het 35 jarig bestaan van de Franse game-uitgever en -ontwikkelaar Microids gevierd.

Microids werkte eerder aan games als Asterix & Obelix, Syberia, Titeuf, Garfield en Blacksad. TinTin wordt uitgebracht op consoles en pc, maar wat voor type game het wordt, is niet bekend.

Voor de ontwikkeling van de game wordt nauw samengewerkt met Moulinsart, de studio van Hergé, de geestelijk vader van Kuifje. Microids verzekert gamers en fans van de strips dan ook dat bekende personages zoals Kapitein Haddock, Professor Zonnebloem, Jansen en Jansen en Bianca Castafiore hun opwachting zullen maken in de game.

Of de nieuwe Kuifje-game ook daadwerkelijk gebaseerd wordt op één van de strip, is niet bekend. Het kan dus ook goed zijn dat het zich vooral afspeelt in het Kuifje-universum.

Het is niet de eerste keer dat Kuifje een eigen game krijgt. Een goed voorbeeld hiervan is The Adventures of TinTin, ontwikkeld en uitgegeven door Ubisoft op de Xbox 360, PlayStation 3, Wii, Nintendo 3DS en mobiel. Deze game was echter gebaseerd op de film van Steven Spielberg.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dennis Mons Contentcoördinator/hoofdredactie voor InsideGamer.nl en een beetje van alles en nog wat bij de rest van die game-apies hier op de redactie. Dol op action/adventure, arcaderacers, turn based strategy, stealthgames en Tetris. Metalhead maar ook liefhebber van folk, klassiek en blues. En speel verdomd veel pool (9-ball & 8-ball).

Reacties

  • 1 van de beste games op de snes was voor mij tin tin. Wat gaaf was dat zeg. Als ze die magie weer weten te pakken dan wordt dit sowieso een must have adventure game😁

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren