1. De rol van Oudnoords in de muziek voor God of War uitgelegd

De rol van Oudnoords in de muziek voor God of War uitgelegd

Een koor in IJsland zingt over Kratos

De lead music producer van God of War vertelt hoe hij Oudnoords gebruikt om de game sfeer te geven.

In een trailer geeft Sony fans een kijkje achter de schermen. Lead music producer Peter Scaturro vertelt over de muziek in God of War en hoe zij trachtten de oude formule van de eerdere games vast te houden, maar het toch een nieuwe draai te geven.

Deze nieuwe draai zit hem in het koor. Zij zingen namelijk in een Oudnoordse taal, waar koren traditioneel vaak Latijn of, in het geval van vorige God of War-games, Grieks zingen. Dit past volgens Scaturro veel beter bij de setting van het spel en is bovendien een kans een verfrissende nieuwe draai te geven aan de sfeer.

Hiervoor moesten de makers van God of War naar IJsland, omdat daar de taal voor een groot gedeelte nog hetzelfde is gebleven. Bovendien vertelt Scaturro dat ze eerst het koor op hebben genomen, om vervolgens de rest van de muziek daar omheen te maken.

God of War komt op 20 april exclusief uit voor PlayStation 4. Verwacht op 12 april een review op Insidegamer.nl.

In onze preview schreef Jacco al over de aankomende God of War. Hoewel het verhaal nog altijd gehuld is in mysterie kreeg hij wel een kans de gameplay uit te testen en zich bekend te maken met de karakters van Kratos en Atreus. 

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren