1. Mod maakt heel GTA 5 speelbaar in vr

Mod maakt heel GTA 5 speelbaar in vr

Virtual reality in cutscenes zijn nog wel overweldigend

Met een nieuwe mod voor GTA 5 kun je de hele game spelen in virtual reality. Volgens verschillende bronnen is dit de beste virtual reality mod tot nu toe.

Mod-makers zijn al langere tijd bezig om GTA 5 speelbaar te maken in vr. De resultaten van deze mods zijn echter meestal gemixt. Vaak moeten de mod-bouwers compromissen sluiten omdat niet alles in de game werkt in combinatie met virtual reality. Daarnaast worden sommige vr-mods niet langer ondersteund.

Nu is er dus LukeRoss00 met zijn gta5-real-modwaarmee dat soort technische conflicten tot een minimum zijn teruggebracht en spelers, naar verluid, echt alles kunnen doen wat normaliter ook mogelijk is in de game.

De mod werkt op de Oculus Rift en SteamVR. Het belangrijkste aspect van de mod is dat de FOV (beeldveld) door het hele spel door goed werkt, ook als je in een auto zit of aan richten bent met je wapen.

Daarnaast heeft LukeRoss00 een manier gevonden waardoor de camera niet steeds in- en uit-zoomt als je in een cutscene zit. Wel waarschuwt LukeRoss00 dat de cutscenes erg overweldigend zijn door de bewegende camera. Dat kan dus iets te veel worden voor mensen die gevoelig zijn voor vr.

Dit artikel delen

Over de auteur

Zoë Bonefaas Zodra ik een Game Boy in de hand gedrukt kreeg, was ik om. Het leukste van games vind ik de verhalen die ze vertellen. Favorieten zijn Assassin's Creed, Skyrim, Stardew Valley en Life is Strange. Buiten verhalen in videogames ben ik ook fan van verhalen op andere manieren. Voor de hand liggend dus van films en series (Marvel, DC, Star Wars, Disney, She-ra Princes of Power, Lucifer... ik kan echt eeuwig doorgaan).

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren