1. Nieuwe Guilty Gear-game krijgt een naam

Nieuwe Guilty Gear-game krijgt een naam

Gaat door het leven als Guilty Gear: Strive

In een recente tweet van ontwikkelaar ArcSystemWorks wordt de naam van de nieuwste Guilty Gear-game onthuld, de game gaat voortaan door het leven als Guilty Gear: Strive.

Guilty Gear: Strive krijgt tevens nog een trailer, waarin de verschillende speelbare personages voorbij komen. Er is verder niet super veel bekend over de game. De ontwerper, Daisuke Ishiwatari, heeft alleen gezegd dat het ‘een totaal nieuwe Guily Gear’ moet zijn.

De Guilty Gear-games zijn vechtgames, waarvan er op dit moment zes games in de hoofdserie zijn uitgebracht, waarbij de nieuwe niet is meegeteld. Verder zijn er een groot aantal releases en spin-offs. De eerste game kwam uit in 1998 in Japan.

Een aantal van de personages zoals May, hebben we al in eerdere trailers in actie gezien. Een teaser aan het einde van de nieuwe trailer toont ook de terugkomst van Faust, die voor het eerst tevoorschijn kwam in 1998 als Dr. Baldhead. Door de dood van één van zijn patiënten wordt hij een moordenaar wat ook wel te zien is in de trailer.

Guilty Gear: Strive krijgt ook een releaseperiode, maar nog geen specifieke datum. De game staat gepland om uit te komen eind 2020, dit betekent dat er een grote kans bestaat dat het een game wordt voor de nieuwe generatie consoles.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dagmar De Groot Stagiaire op de redactie van InsideGamer en Gamer.nl. Grote Final Fantasy- en Tomb Raider-fanaat. Ook anime- en manga-obsessed, basically a tiny-lil'-5-foot-4-inches-nerd. Sword Art Online-boeken, -serie en -games zijn fantastisch, don't @ me ;)

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren