1. Nieuwe Huawei-phone concurreert met de Nintendo Switch

Nieuwe Huawei-phone concurreert met de Nintendo Switch

Huawei wil tegelijkertijd boven Nintendo en Samsung uitkomen

Huawei heeft de Huawei Mate 20X aangekondigd, een nieuwe smartphone die de concurrentie moet aangaan met de Nintendo Switch als game console. De smartphone komt met een linker-gamepad en een groter beeldscherm om de nieuwe mobiele gameconsole te worden.
Huawei

In de presentatie van Huawei wordt verteld over de betere specificaties ten opzichte van de Nintendo Switch. De smartphone krijgt een OLED-scherm van 7,2 inch met een resolutie van 1080p. De Switch heeft een scherm van 6,2 inch met een originele resolutie van 720p. De Mate20 X komt met een Kirin 980-processor, wat meer ruimte overlaat om een batterij van 5.000mAh in de telefoon te plaatsen. Volgens Huawei gaat de smartphone hiermee twee keer zo lang mee vergeleken met de Nintendo Switch, die een batterijduur heeft van drie tot zes uur. Verder zijn er geen exclusieve games aangekondigd voor deze nieuwe Huawei-smartphone.

Huawei geeft aan deze nieuwe smartphone wel een hoge prijs. De Mate20 X gaat bij lancering 899 euro kosten. De Switch lanceerde destijds met een prijskaartje van ongeveer 329 euro. De Mate20 X van Huawei lanceert op 26 oktober.

Wat gaat deze nieuwe Huawei-smartphone betekenen als mogelijke nieuwe concurrent voor de Nintendo Switch? Laat het ons weten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • Leuk, maar ik prefereer een paar leuke Mario games op een kleiner scherm boven mobiele games.
 • Dit heeft natuurlijk geen kans van slagen
 • Houd die troep maar lekker in China!
 • Whahaha! Geen schijn van kans natuurlijk. :-)
 • Dus geen knoppen aan de rechterkant, wat vervolgens via het touchscreen moet? Nee.. Dat is (naast diverse andere punten) al om reden om dit product compleet te negeren.
 • @Gaaiz

  Ja maar misschien doen ze net als bij de oorspronkelijke DS er zo'n koord aan met een plasticje dat je op je duim kan schuiven, zodat je een soort pookje op het touchscreen kan gebruiken.
 • Ze snappen nog steeds niet dat mobile games, nooit de console games kunnen evenaren….. Dus geen kans van slagen en voor die prijs al helemaal niet console gamer willen het liefst elk apparaat gratis bij een zak chips. Want alles is altijd te duur, maar we kopen het toch.
 • Hartstikke leuk hoor die vergelijking, maar de exclusieve games ontbreken en je betaalt 3x zoveel als de Switch.
 • Dit laat wel zien dat de Switch sterker had kunnen zijn, zeker als je kijkt naar het scherm en accu duur.
 • @Richh

  Maar natuurlijk. Als jij graag 600, 700 of misschien wel 800 euro voor een spelcomputer wil betalen dan had je een draagbare 4K machine gehad die zich kon meten met de xbox one x.

  Maar dat zou niemand pikken dat weet je zelf ook wel. Mensen wilden niet eens 600 euro voor een ps3 betalen weet je nog? Tegenwoordig wil men niet eens 500 betalen voor de sterkste console op de markt…want de one x is een flop.
 • @Ramirez toch zijn ze er al mee bezig. Keus is altijd goed en met de dock kan ook gespeeld worden.

  Daarbij moet het gameaanbod ook goed zijn, iets wat niet bepaald in orde is bij xbox. De prijs is de helft van het verhaal, dat weet jij ook.
 • @Richh

  Klopt. Zowel prijs als aanbod moet kloppen. Met het ps3 aanbod was denk ik ook niks mis.

  De xbox one is idd een triest verhaal. Het geeft mij een beetje een GameCube gevoel maar dan wel in een situatie dat first en third party games omgewisseld zijn.

  Ik denk dat de juiste prijs voor een spelcomputer tussen de 300/400 ligt.
 • @Ramirez ik zet zelf geen grenzen. Het perfecte systeem moet nog komen en daar wil ik best wat voor uitgeven.

  Het hebben van een keus is belangrijk.
 • Oh, en hij kan ook nog praten!

  - K.U.T.T.
 • @DennisScheer

  /Slow-Clap. Briljant. Komtie ook nog met een man met haar….borsthaar?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren