1. Pokémon Sword en Shield-nieuws gepland voor morgen

Pokémon Sword en Shield-nieuws gepland voor morgen

Om 15:00 uur Nederlandse tijd

Morgenmiddag komt er nieuwe informatie vrij over Pokémon Sword en Shield.

Dat meldt het officiële Twitter-account van Pokémon. De info komt aanstaande woensdag om 15:00 uur Nederlandse tijd. Om wat voor info het precies gaat is nog niet bekend.

Sinds de onthulling van Pokémon Sword en Shield eerder dit jaar is er geregeld aan nieuwe informatie naar buiten gebracht. In juni was er een Pokémon Direct meer nieuwe info, en tijdens E3 kreeg de game ook een nieuwe trailer. Afgelopen maand werd in een trailer meer info gegeven over Gigantamaxing, waarmee spelers hun pokémon gigantisch kunnen laten groeien en van vorm kunnen laten veranderen.

Ook werd vorige maand bekendgemaakt wat de exclusieve content van Pokémon Sword en Shield gaat inhouden. Zo zijn de pokémon Deino en Jangmo-o alleen te vinden in Pokémon Sword, terwijl Larvitar en Goomy alleen gevangen kunnen worden in Pokémon Shield.

Pokémon Sword en Pokémon Shield zijn vanaf 15 november verkrijgbaar voor de Nintendo Switch. Lees morgen meer nieuwe info over de game.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • ze hebben geluisterd naar feedback en het spel is volledig omgegooid. Rare neemt de ontwikkeling over en het spel wordt de beste pokemon ooit.
 • @Richh +1
 • Ik ben benieuwd. Als ze de trend volgen zoals altijd wordt dit een trailer met veel nieuwe Pokémon. Tot nu toe vallen de designs me wat tegen, dus ik hoop een paar toffe Pokémon te zien morgen.
 • @blue_blade_3

  hmmm.. niet helemaal met je eens. De laatste tijd lijkt het wat meer een trent belachelijke Pokémon te creëren in de vorm van luchtballonnen, kandelaren of zelfs een zandkasteel. Ik ben veel meer fan van de organische Pokémon die ogen alsof ze in een echt natuurlijk eco-systeem zouden kunnen leven. Vandaar dat met name gen 1 en 2 mij het meest aanspreken. Ik moet zeggen dat de nieuwe generatie veel 'organische' Pokémon lijkt te gaan bezitten, en daar ben ik zoals je kunt lezen wel een voorstander van. Vind ze echt goed te doen, althans, wat ik ervan gezien heb.
 • @benjaminben
  Ik ben het met je eens dat organisme Pokémon beter zijn. Maar als je nostalgie weg laat dan zijn de gen 1 Pokémon ook niet allemaal even creatief. Want magnemite is toch een niet heel speciaal, of geodude?

  Mijn favoriete gen is 2, dus ik begrijp je wel hoor.
 • @blue_blade_3

  Nee die heeft ook zijn missers, magnemite, voltorb, spearow, pidgey, Weedle… Maar toch voelen de meesten organisch en daardoor levend. Hopelijk zien we hier meer van terug in deze nieuwe gen.
 • @benjaminben
  Hoop ik ook! De starters vind ik tot nu toe in ieder geval wel tof. Hopelijk krijgen ze een beetje unieke types. Zoals fire/elektric bijvoorbeeld.
 • Ze stellen de game uit tot Q1 2020, zodat ze de games grafisch op kunnen poetsen en meer(/alle?) Pokemon toe kunnen voegen.

  Gokje van de zaak.
 • @Piet S.
  Dat zie ik ze niet doen. Met de game uitstellen moeten ze ook alle andere bijkomende zaken uitstellen. Zoals de tv serie, de Pokémon kaarten en andere merchandise. Dat gaat ze teveel geld kosten.

  Als mensen het zo'n groot probleem vinden dat het er grafisch niet goed uitziet, en dat de pokedex niet compleet is, koop de game dan gewoon niet. Dan laat je zien dat je het er niet mee eens bent.
 • @blue_blade_3

  Weet je grafische en qua Pokedex heb ik niet zoveel problemen met deze titel. Het is meer dat het gewoon niet zo leuk oogt om te spelen. Dat vrije stuk open-wereld waar Pokémon super random als een stel hersenloze robotten doorheen wandelen, de gevechten met Dynamaxing, de kale niet zo tof ogende spelwereld (dan heb ik het over inhoud, niet textures of grafisch design)… ik had er gewoon wat meer van verwacht, maar ik denk dat dit een wat halfbakken versie gaat worden, waar het hart van de ontwikkelaar door de komst van Town niet helemaal ingezeten lijkt te hebben. Please proof me wrong GF.
 • @benjaminben
  Kan ik begrijpen. Jij valt dan ook niet onder de groep die het alleen maar wilt "boycotten" omdat er geen nationale dex in zit.

  We zullen het zien, en als het niks is kopen we het gewoon niet.
 • @blue_blade_3

  Mij persoonlijk doet het niet zoveel dat de complete National Dex niet aanwezig is.
  Ik zie het niet echt zitten om meer dan 1000 verschillende soorten Pokemon te vangen/ruilen.

  M.b.t. graphics ben ik nooit een zeikerd, maar vergelijk bv. BotW eens met deze games. Een wereld van verschil. GF is er echt de kantjes vanaf aan het lopen, als je het mij vraagt.
 • @Piet S.
  Maar ik vind het alsnog een te simpele vergelijking. Fire emblem three houses is nou ook niet bepaald een mooie game, maar dat vind ik tot nu toe 1 van de beste switch games. Om maar even een voorbeeld te noemen.
 • @blue_blade_3

  Natuurlijk gaat gameplay altijd boven graphics (althans, voor mij), maar voor games als SS zouden ze alles uit de kast moet halen, aangezien Pokemon wereldwijd zo ontzettend populair is en mensen/fans al maanden uitkijken naar deze games.

  Ik heb echt het gevoel dat Game Freak Pokemon niet meer ziet als hoogste prioriteit.
 • Ik was hyped; pre order. Na dynamax; pre order weg terug gevraagd. Ook grafisch ziet het er niet goed uit voor een game anno 2019/2020. Nu eerst de reviews afwachten.
 • @DopieJopie1

  super overbodig en de grootste onzin idd dat dynamaxing. Had hun energie lekker in wat anders laten steken.
 • @benjaminben
  Dynamaxing is ook hetgeen waar ik over struikelde. Heb sinds pokemon Y geen pokemon meer aangeraakt en had intussen wel weer zin in een nieuw avontuur, maar vind het tot nu toe maar mwa.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren