1. Gerucht: PlayStation 5-devkit informatie gelekt

Gerucht: PlayStation 5-devkit informatie gelekt

Ook meer details over Microsoft's Project Scarlett

Een informant van Gizmodo heeft schijnbaar nieuwe foto’s van de mogelijke PlayStation 5-devkit gelekt. Hiernaast wordt informatie over de specificaties van Project Scarlett en de PlayStation 5 gedeeld.

Eerder dit jaar is er een patent naar voren gekomen voor de PlayStation 5-devkit, wat later ook werd bevestigd door een ontwikkelaar bij Codemasters. Nu komt er nieuwe informatie naar boven met betrekking tot deze devkit. Details zijn door een informant aan de website Gizmodo geleverd. Het gaat schijnbaar om twee foto’s met betrekking tot de PS5. De afbeeldingen zijn echter niet toegevoegd aan het artikel van Gizmodo, om de identiteit van de lekker te beschermen.

De informant claimt dat zij werkt aan een project voor de volgende generatie consoles, de PlayStation 5 en Microsofts Xbox Scarlett. In een bericht, dat is gestuurd naar Gizmodo, zijn twee foto's gestuurd, evenals meer informatie over de grafische kwaliteit, de snelheid en de camera’s die gebruikt worden voor livestreamen op beide consoles.

Alex Cranz, de schijver van het Gizmodo-artikel, zegt dat de afbeeldingen die gestuurd zijn, lijken op officiële Sony-foto’s die direct van overheidssite afkomen. Cranz zegt verder dat de afbeeldingen die door de informant zijn geleverd overeenkomsten tonen met eerder gedeelde mock-ups van de PS5-devkit die LetsGoDigital heeft gemaakt.

PS5-devkit ontwerp door LetsGoDigital

De beste foto die de informant heeft gestuurd, stelt niet veel voor volgens Cranz. Het gaat namelijk om een afbeelding van 33,5 kB die slechts 238 pixels bij 144 pixels groot is. De foto is bijgesneden om mogelijk ervoor te zorgen dat details niet geïdentificeerd kunnen worden. Cranz stelt dat aan de hand van de details die wel zichtbaar zijn op de foto identiek lijken aan de illustraties vcan het patent.

“De foto wordt vanuit een hoek van bovenaf genomen alsof de fotograaf de camera op heuphoogte houdt en de foto maakte terwijl zij ernaast stond. Het perspectief is dus scheef en slechts een deel van het apparaat is zichtbaar. Er ligt een snoer over een deel van het apparaat. Wat meteen opvalt, is dat dit apparaat tweekleurig is, net als de PS4-devkit. Veel van wat we zien is, is bedekt met een glanzende zilveren afwerking die de opzichtige bovenlichten reflecteert die het verlichten. De delen die niet zijn bedekt met de zilveren afwerking zijn bedekt met zwart plastic. Het zichtbare gedeelte omvat die vijf kieuwachtige openingen en die grote V-vormige inham,” aldus Cranz over de inhoud van de afbeelding.

De tweede afbeelding schijnt veel minder herkenbaar te zijn. Hier zijn verschillende labels af te lezen op de afbeelding zoals ‘PROTOTYPE 1 NOT FOR SALE’ en labels voor verschillende knoppen. De informant zegt dat deze devkit ‘Prospero’ heet. Het schijnt te zijn dat de eerdere prototypes van de PS5 al in 2018 in handen waren, maar deze versie is aan ontwikkelaars afgeleverd eerder deze zomer.

Wat dit interessant maakt is dat er in januari dit jaar een gerucht circuleerde met betrekking tot AMD-producten voor gameconsoles met de codenamen Ariel en Gonzalo. Prospero, Ariel en Gonzalo zijn alle drie personages uit William Shakespears The Tempest. Ganz denkt dat dit wellicht allemaal aan elkaar gebonden is. Voor degene die dit interessant vinden; klik hier voor de tweet over Gonzalo en hier voor de tweet over Ariel.

ps5

De informant heeft echter niet alleen foto’s gedeeld, maar heeft ook meer gezegd over Prospero en Project Scarlett, “Onze informant communiceerde op een schuine manier die hun berichten meer open liet voor interpretatie dan we in het algemeen leuk vinden. Eén ding was duidelijk: de toekomstige consoles hebben de 'grootste rekensprong van consoles’, zeiden ze,” aldus het Gizmodo-artikel.

Als laatste geeft de informant meer informatie over cameragebruik met betrekking tot streamen op beide consoles. Streamen via de pc heeft tot nu toe over het algemeen de hoogste kwaliteit gehad omdat er volledige pc’s zijn die zich kunnen richten op streamen. Volgens de informant zet Microsoft de camera hoog op de prioriteitenlijst van Project Scarlett met schijnbaar een 4K-camera met een minimale vertraging van console naar stream. De PS5-devkit gebruikt echter een oude camera, hoewel dit nog kan veranderen in het uiteindelijke product.

Kijk hier voor de laatste geruchten over de PlayStation 5 en hier zie je de tien bijzonderste devkits volgens Cody.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dagmar De Groot Stagiaire op de redactie van InsideGamer en Gamer.nl. Grote Final Fantasy- en Tomb Raider-fanaat. Ook anime- en manga-obsessed, basically a tiny-lil'-5-foot-4-inches-nerd. Sword Art Online-boeken, -serie en -games zijn fantastisch, don't @ me ;)

Reacties

 • Ze gaan toch niet beidde een Kinectje plegen?
 • Lijk op X-BOX lol
 • veel te veel poespas, geloof er niks van!
 • Vond deze comment bij het originele artikel wel grappig:
  "I hope the final design does not in fact look like a cyborg neck pillow."

  ik sluit me daar bij aan :D
 • Hmm eerlijk gezegd ziet die dev kit er wel awesome uit.


  Ben echt benieuwd naar de Next gen. Die streaming camera klinkt op zich wel leuk.
 • @Meta_coola Wat mij betreft wordt de camera heel erg optioneel of kan een camera zijn die de betreffende streamer zelf graag gebruikt en door de console ondersteund wordt. Ik zit niet te wachten op een verplichte camera.
 • @tielo verplichte camera zou ik heel vreemd vinden. Zie dat niet echt gebeuren eerlijk gezegd.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren